Connect with us

رویداد های اخیر

تهداب مدرسه مولوی جلال‌الدین حقانی در پکتیا گذاشته شد

منتشر شده

در

به گفته اعضای خانواده حقانی، از این پس مردم برای آموزش دینی به کشورهای همسایه نخواهند رفت و مدرسه جلال‌الدین حقانی به آنها تعلیمات دینی و معاصر ارایه خواهد کرد.

باشنده‌گان پکتیا از ایجاد این مدرسه خرسند هستند و می‌گویند که فرزندان آینده می‌توانند به تعلیمات دینی در کشور دسترسی پیدا کنند و مصدر خدمت به جامعه شوند.

این مدرسه به نام مولوی جلال‌الدین حقانی در زمینی به مساحت چهار جریب در مرکز شهر گردیز ولایت پکتیا و با هزینه یک تاجر ساخته می‌شود.

با راه اندازی این مدرسه، افغان‌ها دیگر مجبور نخواهند شد برای تعلیمات دینی به پاکستان، ایران و عربستان سعودی سفر کنند.

به گفته آنها علاوه بر تعلیمات دینی، مضامین نوین نیز در این مدرسه تدریس خواهد شد.

اسحاق حقانی، برادر زاده مولوی جلال‌الدین حقانی می‌گوید که:”طلاب به پاکستان، ایران و عربستان سعودی نخواهند رفت، ما در این مدرسه بنیادی برای آموزش زبان‌های انگلیسی، عربی و سایر زبان‌ها ایجاد خواهیم کرد، همچنین می‌خواهیم در اینجا آموزش کامپیوتر ارائه دهیم.”

مردم از تصمیم بر ساخت این مدرسه ابراز خورسندی می‌کنند.

لالی زدران، باشنده پکتیا گفت:”جوانان بسیار بیکار هستند و لازم بود چنین مرکزی در جامعه راه اندازی شود، ما مسلمان هستیم و باید آموزش دینی بگیریم.”

طارق، باشنده پکتیا گفت:”این یک قدم بزرگ است، پیش از آمدن امارت اسلامی، ما در پکتیا چنین مکتبی نداشتیم که بتوانیم فرزندان خود را در آن آموزش‌های دینی بدهیم.”

علمای دین از مردم می‌خواهند که فرزندان خود را به این مدرسه بفرستند تا بتوانند در کشور به خوبی عمل کنند.

مولوی احمد، عالم دین دراین مورد گفت:”این فرصت بسیار خوبی است، ما دیگر طلبه‌های خود را برای تعلیمات دینی به سفرهای طولانی نمی‌فرستیم، بلکه فرزندانشان را فعالانه به این مدرسه می فرستیم تا تحصیلات خوبی داشته باشند.”

به نام مولوی جلال الدین حقانی، یک مدرسه دینی در منطقه میرانشاه در وزیرستان شمالی، پاکستان هم است که هزاران عالم دینی را تربیت کرده است و اعضای خانواده حقانی می‌گویند که شعبه‌های از این مدرسه را در ولایت‌های بیشتری برای آموزش نسل‌های آینده گسترش خواهد داد.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!