Connect with us

رویداد های اخیر

توافق روسیه و پاکستان روی ایجاد چارچوب مشترک کاری برای صلح افغانستان

منتشر شده

در

روسیه و پاکستان روی ایجاد چارچوب مشترک کاری برای دستیابی افغانستان به یک توافق سیاسی همه‌شمول، توافق کردند.

آقای لاوروف امروز با عمران خان نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد دیدار کرده و در مورد روابط دو جانبه، مسایل منطقه ای و جهانی و نیز روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.

پاکستان در اعلامیه ای گفته است که عمران خان بر یک راه حل مذاکره شده برای جنگ افغانستان تاکید کرده است.

وی همچنان از وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

آقای لاوروف تاکید ورزیده است که مسکو و اسلام آباد تلاش دارند تا توافق سیاسی میان تمام جناح‌های افغان، منجر به پایان جنگ افغانستان شود.

آقای لاوروف گفته است: “ما به یک توافق رسیدیم که یک چارچوب مشترک کاری منظم ایجاد کنیم تا جناح ها در داخل افغانستان به توافق همه شمول برسند و این توافق منجر به پایان جنگ داخلی شود.”

همچنان روسیه می‌خواهد یک نشست دیگر برای صلح افغانستان را میزبانی کند؛ نشستی که اسلام آباد می گوید برای برگزاری آن با مسکو همکاری و هماهنگی می کند.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان میگوید:  “روسیه و پاکستان علاقمند استند که روند صلح افغانستان پیش برود که منجر به صلح و ثبات در افغانستان شود. به این منظور بین دو طرف یک همکاری و هماهنگی ایجاد شده است. ما همچنان درباره روند تروکای بحث کردیم و در صورت امکان یک نشست دیگر شبیه فارمت مسکو برگزاری می شود.”

سوی دیگر، ۲۳ روز دیگر تا پایان زمان بندی خروج نظامیان خارجی از افغانستان باقی مانده است؛ واشنگتن می گوید هنوز هیچ اطلاعات تازه ای در باره تصمیم گیری دولت بایدن در باره خروج نیروها نیست.

به گفته وزارت خارجه امریکا، واشنگتن و ناتو تصویر مشترک در این زمینه پیش خود دارندږ

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: “اطلاعات تازه ندارم که با شما شریک کنم که ما در کجای تصمیم رییس جمهور قرار داریم. امکان دارد که در روزهای آینده رییس جمهور بایدن در مورد زمان بندی اول می صحبت هایی داشته باشد. مطمینا از هر برنامه خروج، ما متحدان خود را اطلاع می دهیم و با آن ها مشوره می کنیم.”

وزارت خارجه امریکا می‌گوید، زلمی خلیل‌زاد هم در دوحه با هیات های مذاکره کننده جمهوری و طالبان و هم‌پیمانان امریکا سرگرم رایزنی است تا از یک سو روند مذاکرات را سرعت بخشد و در سوی دیگر طالبان را قناعت دهد تا از سقف خشونت ها بکاهند.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین با معاون یوناما درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان دیدار کرد

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با برونو لیمارکی، معاون هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بخش کمک‌های بشردوستانه، دیدار و درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان گفتگو کرد.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که در این دیدار، معاون یوناما از ارزیابی وضعیت بازگشت‌کنندگان در ولایت‌های مختلف و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیازهای آنان خبر داده است.

برونو لیمارکی تأکید کرده است که رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان و فراهم‌سازی زمینه اسکان آنان، به همکاری مشترک میان نهادهای سازمان ملل متحد و امارت اسلامی نیاز دارد.

او افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد در حال حاضر به هزاران خانواده نیازمند کمک می‌کنند و این روند باید گسترش یابد.

معاون یوناما همچنین گفته است که جامعه جهانی باید به نیازهای مردم افغانستان توجه کند و یوناما آماده همکاری برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان است.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر از کمک‌های سازمان ملل متحد به مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که امارت اسلامی برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان، مسئولیت‌هایی را به نهادهای مختلف سپرده است.

او از نهادهای کمک‌رسان خواسته است کمک‌های خود به خانواده‌های بازگشت‌کننده را ادامه دهند و افزوده است که برنامه‌ای برای اسکان هزاران خانواده بیجاشده داخلی نیز در حال اجرا است.

وزیر امور مهاجرین همچنین تأکید کرده است که سهولت‌های لازم برای فعالیت نهادهای سازمان ملل متحد فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های بشردوستانه یوناما استقبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!