رویداد های اخیر

توبرکلوز سالانه جان ۱۴ هزار تن را در افغانستان میگیرد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 

سالانه چهارده هزارتن در افغانستان از اثر بیماری توبرکلوز جان های شان را از دست می دهند. رییس بورد توقف توبرکلوز با بیان این مطلب می گوید که شصت وپنج درصد این رقم را زنان تشکیل می دهند.

 در همین حال وزیر صحت عامه می گوید حدود سی و هفت هزار واقعه بیماری توبرکلوز در سال ۲۰۱۵ میلادی ثبت شده است. با این حال اداره توسعه یی امریکا سند تکمیل شدن ساختمان دو بیمارستان را به ارزش۲۰ میلیون دالر به وزارت صحت افغانستان تحویل داد.

سالانه هزاران شهروند افغانستان به دلایل گونه گون جانهای شان را از دست می دهند. رقم جان باختن سالانه  ۱۴هزار تن از اثر بیماری توبرکلوز که ۶۵ در صد آنرا زنان تشکیل می دهد نگران کننده است.

سیما سمر رییس بورد توقف توبرکلوز در افغانستان میگوید: “سالانه حد اقل ۱۴۰۰۰ نفر با این مرض از بین می رود و ۶۳ الی ۶۵ در صد این کشته ها را زنان تشکیل می دهد. توبرکلوز مرض فقر است و در کشورهای فقیر این ارقام بیشتر است.”

پیش از این وزارت صحت اعلام کرده بود که بر اساس گزارش سازمان صحی جهان افغانستان یکی از ۲۲ کشوری است که بالاترین میزان واقعات توبرکلوز را در حوزه مدیترانه شرقی دارد. اما در سال جاری نام افغانستان از این لیست بیرون شده است.

فیروزالدین فیروز وزیرصحت عامه میگوید: “افغانستان در میان ۲۲ کشور با میزان بلند بیماری توبرکلوز قرار داشت حتی تا سال گذشته خوشبختانه که کشور ما در این سال از این لیست بیرون شده و همین نشان میدهد که وزارت ما با این مرض مبارزه کرده است.”

اداره توسعه یی امریکا می گوید: که ازسال ۲۰۰۰ بدینسو جان ۴۳ ملیون بیمار مبتلا به توبرکلوز را نجات داده اند.

هربت سمت نماینده اداره توسعه یی امریکا میگوید: “۴۳ در صد مرض توبرکلوز از سال های ۲۰۱۱  تا ۲۰۱۲ کاهش یافته این یک رقم چشم گیر است و از سال ۲۰۰۰ به این سو ما جان ۴۳ میلیون تن که به مرض توبرکلوز مبتلا بوده اند را نجات دادیم.”  

گفتنیست که این اداره روز سه شنبه سند دو ساختمان بیمارستان را در ولایت های پکتیا و پکتیکا که دارای بیشتر از ۱۰۰ بستر و با خدمات صحی معیاری به ارزش ۲۰ ملیون دالر است به وزارت صحت عامه کشور تسلیم داد.

گزارش از علی اصغری

Trending

خروج از نسخه موبایل