اخبار ساحوی

تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور به گونه بی پیشینه کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

سروی یک ساله از مواد مخدر درافغانستان نشان میدهد که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر به گونه بی پیشینه کاهش یافته است.

دراین سروی که ازسوی وزارت مبارزه با مواد مخدر و نمایند گی سازمان ملل متحد درافغانستان انجام شده نشان میدهد که کشت کوکنار نزده درصد و تولید مواد مخدر چهل و هشت در صد در سال دوهزارو پانزده کاهش یافته است.

وزیر مبارزه با مواد مخدر از جامعه جهانی خواهان کمک های بیشتر در کار مبارزه با مواد مخدر با افغانستان شده می گوید که این مبارزه نیاز به یک همآهنگی منطقه یی و جهانی دارد.

وزارت مبارزه با مواد مخدر و نمایندگی سازمان ملل متحد درافغانستان سروی سال دوهزارو پانزده میلادی شان را به نشر رسانیدند، دراین سروی آمده است که کشت ، تولید و قاچاق مواد مخدر درافغانستان در مقایسه با سال گذشته کاهش زیادی داشته است.

بربیناد این سروی دراین سال

1_ کشت کوکنار 19 درصد کاهش یافته

2_تولید مواد مخدر 48 در صد  کاهش داشته است. دراین سال

3_1851 عملیات برای مبارزه با مواد مخدر انجام شده که درنتیجه آن

1689 قاچاقبر مواد مخدر بازداشت شده اند و

کار خانه بزرگ تولید مواد مخدر از بین برده شده است.

وزیر مبارزه با مواد مخدر می گوید که جامعه جهانی باید در راستای مبارزه با مواد مخدر با افغانستان بیشتر کمک کند تا با این پدیده جهانی بیشتر مبارزه صورت گیرد.

سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدرمیگوید” درطول امسال از تمام امکانات برای مبارزه با مواد مخدر استفاده شده، اما نیاز است تا کمک ها برای مبارزه با این پدیده بیشتر شود تا دست آورد های بیشتر دراین راستا به میان آید.”

درهمین حال معیین مباررزه با مواد مخدر می گوید که درکنار کاهش تولید و قاچاق مواد مخدر تلفات پولیس مبارزه با مواد مخدر نیز کاهش داشته و دست آورد های برای بازداشت قاچاقبران کوچک و بزرگ وجود دارد.

باز محمد احمدی معیین مبارزه با مواد مخدر کشور” تلفات پولیس مبارزه با مواد مخدر درمقایسه با سال گذشته کاهش داشته یعنی ما دراین سال شانزده پولیس و چهار زخمی داشتیم درحالی که این رقم در سال پار بیشتر بوده است.”

سازمان ملل متحد هر چند از کاهش تولید و قاچاق مواد مخدر افغانستان استقبال می کند،اما تاکید می ورزد که این پدیده یک پدیده جهانی است و نیاز به همآهنگی و مبارزه مشترک میان کشور ها دارد.

هندری افیتسیان نماینده منطقوی  دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد درافغانستان

” مواد مخدر پدیده جهانی است و برای حل آن نیاز به همآهنگی و مبارزه مشترک با حکومت افغانستان دارد و سروی سال دوهزارو پانزده یک نوید خوب است اما باید  تلاش شود تا با این پدیده بیشتر مبارزه شود و راهکار ها و کمک های عملی دراین راستا به میان آید.”

از سیزده سال به این سو جامعه جهانی پول های زیادی را در کار مبارزه با مواد مخدر درافغانستان به مصرف رسانیده است، اما دیده میشود که هنوزهم این پدیده به گونه گسترده درکشور از بین نرفته و نیز به  منبع خوب تمویل مخالفان مسلح دولت مبدل گریده است و روشن نیست که چه زمانی افغانستان از صدر فهرست کشور های تولید کننده مواد مخدر بیرون خواهد رفت.

 

گزارش رفیع صدیقی

 

Trending

خروج از نسخه موبایل