Connect with us

رویداد های اخیر

توماس ویست با کرزی روی بازگشایی مکاتب دخترانه صحبت کرد

منتشر شده

در

به ادامه تصمیم اخیر امارت اسلامی برای عدم بازگشایی مکاتب دخترانه، نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا برای افغانستان با حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان در این مورد گفتگو کرده است.

توماس وست، امروز (دوشنبه، ۱۵ حمل) در توییتی گفته است که با حامد کرزی در باره بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم صحبت کرده است.

او در توییتش نوشته است:”ما در مورد تمایل مردم افغانستان برای بازگشت سریع دختران به مکتب متوسطه و نیاز به یک روند مشورتی طبیعی برای تعیین آینده کشور تبادل نظر کردیم.”

امارت اسلامی به تاریخ ۳ حمل، روزی که باید طبق تعهدهای سپرده شده، مکاتب دخترانه را بازگشایی می‌کردند، از گشایش مکاتب به روی دختران ابا ورزیدند.

این عملکرد امارت اسلامی با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی مواجه شد.

این درحالی است که اخیرأ رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان در مصاحبه‌‌ با تی‌آرتی ورلد گفته است که بسته ماندن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم «دلسرد کننده» است زیرا «این یک آزمون کلیدی» برای امارت اسلامی بود.

وی گفت که اظهارات امارت اسلامی زیر نظارت مردم و جامعه جهانی قرار دارد تا دیده شود این اظهارات چقدر عملی می شوند.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!