Connect with us

رویداد های اخیر

جان باختند یما سیاوش و همکارانش واکنش‌های داخلی و خارجی را برانگیخت

منتشر شده

در

کشته شدن یما سیاوش،خبرنگار پیشین و کارمند د افغانستان بانک، و همکارانش در یک انفجار ماین مقناطیسی در مکروریان چهارم شهر کابل با واکنشهای تند داخلی و خارجی رو به رو شده است.

رییس جمهور غنی کشته شدن کارمندان د افغانستان بانک را به شدت نکوهش کرده و به مسوولان امنیتی دستور داده تا این واقعه را بررسی و عاملان آن را به پنجه قانون بسپارند.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، با خانواده سیاوش و رسانههای آزاد کشور ابراز غم شریکی کرده و از اورگانهای امنیتی و کشفی خواسته تا عاملان این انفجار را به پنجه قانون بسپارند.

سروردانش، معاون دوم رییس جمهور، در صحفه تویترش گفته است که حمله برجان یما سیاوش دشمنی آشکار با آگاهی و آزادی بیان است.

شورای امنیت ملی افغانستان نیز حمله بر یما سیاوش و همکارانش را محکوم کرده است و از ارگانهای امنیتی و کشفی خواست است تا عاملین رویداد را شناسایی و به جزای اعمال شان برسانند.

در کنار واکنشهای داخلی سفارت خانههای کشورهای خارجی مقیم کابل نیز این حمله را به شدت نکوهش کرده و با خانوادههای قربانیان و مردم افغانستان ابراز غم شریکی کرده است.

سفارت فرانسه در کابل با خانواده یما سیاوش و مردم افغانستان از بهر کشته شدن سیاوش غم شریکی کرده و گفته که خشونتها نمی تواند صدای جوانان را که برای یک افغانستان دیموکراتیک کار میکند خاموش سازد.

راس ویلسن، شارزدادفیر ایالات متحده امریکا در کابل نیز با خانواده قربانیان حادثه امروز غم شریکی کرده و گفته که این حملات وحشت بار باید متوقف شود.

ویلسن گفته که حمله امروز حمله به آزادی بیان و ارزشهای دیموکراتیک است.

اتحادیه اروپا در کابل نیز گفته که از مرگ یما سیاوش و همکارنش ابراز تاسف میکند و افزود که قتلها هدفمند مردم ملکی باید خاتمه یابد.

از سوی دیگر، شهروندان کشور نیز در شبکههای اجتماعی کشته شدن کارمندان د افغانستان بان را محکوم کرده و از اورگانهای امنیتی خواسته تا عاملان این رویداد را به جزای اعمال شان برسانند. 

اما طارق، آرین سخنگوی وزارت داخله شبکه حقانی و طالبان را در عقب حمله امروز که در آن یما سیاوش و دو تن دیگر جان باختنند، میداند

این درحالی است که طالبان تاکنون دراین باره این رویداد چیزی نه گفته اند.

Advertisement

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!