Connect with us

رویداد های اخیر

جعفر مهدوی: کابینه حکومت فعلی همه شمول نیست

منتشر شده

در

Last Updated on: جوزا ۲۸, ۱۴۰۱

جعفر مهدوی از رهبران سیاسی مردم هزاره در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز می‌گوید که امارت اسلامی پس از به قدرت رسیدن با وجود دست آوردهای خوبی که داشته اما به آن تعهدات و شعارهای که ارایه کرده بود نتواسته جامه عمل بپوشاند و نیز در سطح توقع مردم ظاهر شود.

به گفته آقای مهدوی، عدم تامین حقوق زنان، بسته ماندن مکاتب دخترانه و تحمیل رعایت حجاب با زور از گزینه‌های اند که سبب فاصله گیری جامعه جهانی با افغانستان شده است.

این رهبر سیاسی مردم هزاره در ارتباط به همه شمول بودن حکومت جدید گفت: “حکومت فعلی همه شمول نیست، تعریف و فهم من از حکومت همه شمول این است که اعضای کابینه از همه اقوام افغانستان و حتی کسانیکه خارج از گروه طالبان هستند، هم عضویت داشته باشند. من این را حکومت همه شمول میدانم.”

در کنار این آقای مهدوی با اشاره به دست آورد‌های امارت اسلامی در کمتر از ده ماه گذشته تأکید می‌کند که دولت سرپرست به شعار ها و تعهدات‌ اش نتوانسته جامعه عمل بپوشاند و نیز به سطح توقع مردم ظاهر شود.

آقای مهدوی گفته است: “رهبری امارت اسلامی با یک حجم وسیع از مشکلات در عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی به خصوص اقتصادی مواجه شده است و فشار های بسیار زیاد رسانه ها، افزایش توقعات مردم و متاسفانه فشار های خارجی باعث شد که رهبری امارت اسلامی افغانستان نتواند به همه آن پیشنهادات و شعار های که داده بود جامه عمل بپوشاند و این موضوع متاسفانه یک مقدار مردم را و توقع مردم را آسیب زد و باعث شد که رهبری امارت اسلامی افغانستان البته با وجود دست آوردهای خوبی که داشته در این چند ماه اما در آن سطح توقع مردم ظاهر نشده است.

به باور آقای مهدوی عدم رعایت حقوق زنان، بسته ماندن مکاتب دخترانه و تحمیل رعایت حجاب با زور از گزینه های اند که سبب فاصله گیری جهان با افغانستان شده است.

این چهره سیاسی از امارت اسلامی می خواهد برای جلب اعتماد ملی و بین المللی اصلاحات را درکابینه به وجود بیاورد و زمینه را برای سهم فعال زنان و دختران در اجتماع فراهم کند.

وی گفته است: “عدم مشارکت سیاسی زنان، بسته ماندن مکاتب دخترانه و حجاب را با زور تفنگ بر سر مردم تحمیل کردن عوامل هستند که جامعه جهانی از کشور فاصله بگیرد، سرمایه از افغانستان خارج شود و یک سیستم درست اقتصادی شکل نگیرد. بنابراین رهبری امارت مقصر و مسوول هستند و ما امید وار هستیم در این قسمت هرچه زودتر اصلاحات به وجود بیاید و ما شاهد رسمیت امارت اسلامی افغانستان باشیم.

در اخیر، آقای مهدوی گفت که فرار اشرف غنی سبب قطع کمک های جامعه جهانی و گسترش دامنه فقر در افغانستان شده است.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!