Connect with us

رویداد های اخیر

جنرال میلر: تخلیه پایگاه‌های ما آغاز شده است

منتشر شده

در

جنرال اسکات میلر، فرمانده کل نیروهای خارجی در افغانستان امروز یک شنبه (۵ثور) در نشست با خبرنگاران درکابل گفته است که با خروج نیروهای خارجی از افغانستان:”همه پایگا‌های مان را به نیروهای افغان تسلیم خوایم کرد.

وی دراین باره می‌گوید که:” تخلیه شماری از پایگاه‌های مان آغاز شده است.”

این درحالی است که قرار است نیروهای امریکایی تا دو هفته دیگر سه پایگاه نظامی و یک فرودگاه به نیروهای افغان بسپارد.

منابع به آریانانیوز گفته اند که نیروهای امریکایی فرودگاه کندهار، پایگاه نظامی بیسشن در شورابک هلمند، پایگاه ایگرز در کابل و پایگاه کوپ در ولسوالی چک ولایت میدان وردک را ترک و به نیروهای نظامی افغان خواهند سپرد.

آقای میلر می‌گوید که اگر افغانستان به توافق صلح هم دست میابد باز هم به ما دستور داده شده که افغانستان را ترک کنیم.

این در حالی است که روند خروج نیروهای خارجی از سر اول می آغاز و تا یازدهم سپتامبر سال روان میلادی تکمیل خواهد شد.

این اظهارات میلر درحالی بیان می شود که روز گذشته خبرگزاری اسوشیتید پرس گزارش کرده بود که ویلیام برنز، رییس استخبارات امریکا(سی آی ای)، در باره بررسی توانایی افغانستان در امر مبارزه با هراس‌افگنی به کابل سفر کرده است.

از سوی دیگر آقای میلر گفته است طالبان هنوز هم با گروه‌های القاعده ارتباط دارند.

وی هم چنان از افزیش خشونت‌ها از سوی طالبان ابراز نگرانی کرده است.

آقای میلر می‌گوید که:”خشونت‌ها از سوی طالبان همچنان بالاست و این در روند صلح تاثیری بد میگذارد و اگر خشونت‌ها پس از خروج بیشتر شود برای تمام منطقه خطرناک خواهد بود.”

وی همچنان گفته است که در صورت نیاز از نیروهای افغان از راه دور نیز حمایت خواهند نمود.

وی دراین باره گفت:”ما ظرفیت این را داریم. که نیرو های افغان را از دور هم حمایت کنیم.”

این درحالی است که فرمانده نیروهای امریکایی در خاورمیانه از توانایی نیروهای امنیتی افغان در پاسداری از تمامیت ارضی افغانستان پس از خروج نیروهای نظامی خارجی از آن کشور، ابراز نگرانی کرد.

جنرال فرانک مک‌کنزی روز پنجشنبه ۲ حمل در نشست کمیته خدمات نظامی سنا گفته است که:”نگرانی من از توانایی ارتش افغانستان در حفظ اراضی بدون حمایتی است که سال‌ها از آن بهره برده‌اند.”

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!