Connect with us

رویداد های اخیر

جیمز دابینز، نماینده خاص پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان درگذشت

منتشر شده

در

جیمز دابینز، نماینده خاص پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان بر اثر بیماری به عمر ۸۱ سالگی در واشنگتن درگذشت.

دابینز بین ماه می ۲۰۱۳ و جولای ۲۰۱۴ به عنوان نماینده خاص ایالات متحده در امور افغانستان و پاکستان کار کرد. در سال ۲۰۰۱ او مذاکراتی را رهبری نمود که منتج به توافق بن شد و همچنان به عنوان سرپرست سفارت امریکا در افغانستان در دوره انتقالی ایفای وظیفه کرد.

دابینز در دهه ۱۹۹۰ به عنوان دیپلومات در صومالیا، بوسنیا و هایتی نیز کار کرده بود.

مرگ دابینز از سوی موسسه رند، اندیشکده ای که در آن ریاست بخش امنیت بین‌المللی و سیاست دفاعی را برعهده داشت، اعلام شد.

دابینز همواره اهداف و اولویت‌های امریکا در افغانستان را مورد پرسش قرار می‌داد. به باور وی، سیاستگذاران امریکایی با سوق دهی منابع زیاد به جنگ دربرابر امارت اسلامی و القاعده مرتکب اشتباه ستراتیژیک شدند.

او همچنان از مفکوره ملت سازی حمایت می‌کرد.

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی، دابینز گفت که سیاست انزوا کارآمد نیست چون در گذشته نتایج مطلوب نداشته است.

رویداد های اخیر

متقی و وزیر کشاورزی ایران درباره همکاری‌های اقتصادی گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، امروز (پنجشنبه) در کابل با غلام‌رضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ایران، دیدار کرد.

وزارت امور خارجه گفته که در این دیدار، درباره روابط دوجانبه، گسترش همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی و برگزاری هفتمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور، گفتگوهای همه‌جانبه انجام شده است.

آقای متقی از روند عملی همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی میان دو کشور ابراز خرسندی کرد و گفت که فرصت‌های بیشتری برای گسترش این همکاری‌ها وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی ایران نیز بهره‌گیری از فرصت‌های موجود برای همکاری در بخش‌های مختلف را مهم دانست و بر گسترش همکاری‌های کنونی تأکید کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

د افغانستان بانک ویزه‌کارت و اپلیکیشن جدید «حساب پی» را رونمایی کرد

Published

on

د افغانستان بانک طی نشستی امروز (پنجشنبه) در کابل از رونمایی ویزه‌کارت و اپلیکیشن جدید «حساب پی» خبر داده است.

احمدشاهپور میاخیل، معاون نظارت د افغانستان بانک، در این نشست بر استفاده مردم از کارت‌های دیجیتالی برای پرداخت و برداشت پول تأکید کرده است.

آقای میاخیل گفت که اعتمادسازی و ارائه خدمات بهتر مالی به مردم، از اولویت‌های کاری این بانک است. او افزود که دیجیتالی‌سازی نظام مالی کشور، گامی مهم در راستای الکترونیکی‌سازی معاملات به شمار می‌رود.

او افزود: «یگانه هدف ما این است که هر افغان بتواند پرداخت‌های خویش را با کارت، موبایل یا سایر ابزارها انجام دهد.»

از سوی دیگر، مسئولان برخی شرکت‌ها گفته‌اند که یک میلیون مشتری فعال در افغانستان از خدمات «حساب پی» استفاده می‌کنند.

آنان تأکید کرده‌اند که برای ایجاد تسهیلات بیشتر در بخش خدمات مالی در کشور متعهد هستند.

احمد خالد ودان، مالک یکی از شرکت‌ها، در این نشست گفت: «هدف ما تنها ساختن یک اپلیکیشن نیست؛ هدف ما سهم‌گیری در ساختن یک سیستم قوی، امن و قابل اعتماد مالی دیجیتالی در افغانستان است.»

این در حالی است که امارت اسلامی، به‌ویژه د افغانستان بانک، بارها بر دیجیتالی‌سازی معاملات پولی و تجاری در کشور تأکید کرده است.

به گفته این بانک، دیجیتالی‌سازی معاملات می‌تواند به افزایش شفافیت، سرعت و گسترش فعالیت‌های تجاری در کشور کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدبان حقوق بشر خواستار آزادی کارمندان بازداشت‌شده ملل متحد و یک مؤسسه غیردولتی در افغانستان شد

Published

on

دیدبان حقوق بشر روز چهارشنبه در بیانیه‌ای خواستار آزادی دو کارمند سازمان ملل متحد و شش کارمند یک مؤسسه غیردولتی در افغانستان شد.

این نهاد گفته است که شش کارمند مرد بنیاد تحقیقات حقوقی زنان و کودکان ماه گذشته از دفتر این نهاد در کابل «به‌گونه اجباری ناپدید» شده‌اند. به گفته دیدبان حقوق بشر، این نهاد در برنامه‌های کمک‌رسانی و حمایت از حقوق زنان و کودکان فعالیت داشته است.

دیدبان حقوق بشر همچنین خواستار آزادی دو کارمند افغان هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) شد که گفته می‌شود روز یکشنبه از سوی امارت اسلامی در شهر هرات بازداشت شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، به رویترز گفته است که در تلاش برای جمع‌آوری جزئیات درباره بازداشت‌های اخیر است، اما هنوز به اطلاعات نهایی و روشن دست نیافته است.

سازمان ملل متحد نیز بازداشت دو کارمند خود را تأیید کرده است. فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت: «یوناما درباره اتهام‌های مطرح‌شده علیه آنان اطلاعی دریافت نکرده و اجازه دیدار با آنان نیز داده نشده است.»

فرشته عباسی، پژوهشگر افغانستان در دیدبان حقوق بشر، در بیانیه‌ای گفت که بازداشت کارمندان یوناما، توانایی سازمان ملل متحد برای ارائه «کمک‌های حیاتی» را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117