اخبار ساحوی

حامد کرزی: سپردن پایکاه به امریکا کار عاطفی نیست، ولی مجبوریت ها سبب شد که این کار صورت گیرد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

حامد کرزی رییس جمهورافغانستان تامین امنیت در افغانستان را از اولین شرط کابل در برابر امضای قرار داد امنیتی با ایالات متحده امریکا می داند  ومیگوید هرگاه حملات نیروهای امریکایی بر خانه های مردم افغانستان متوقف نشود پیمان امنیتی امضا نمی شود.

آقای کرزی طی سخنرانی اش در آخرین روز کاری لویه جرگه مشورتی در کابل، توافق اعضای این جرگه را آغاز دوستی مردم افغانستان با ایالات متحده امریکا تعریف کرد وخواهان نشان دادن صداقت امریکا در رابطه به بر قراری صلح در این کشور شد.

رییس جمهور کرزی پس ازشنیدن نتایج فیصله جرگه مشورتی در کابل بالای چند مورد از شرایط امضای پیمان امنیتی با امریکا یکبار دیگر تاکید کرد. رییس جمهور افغانستان دادن پایگاه های نظامی به امریکا را کار مشکل خواند اما گفت که مردم افغانستان این خواست را از مجبوریت پذیرفته اند.

حامد کرزی رییس جمهورافغانستان با تاکید گفت:” شرط اول امضای این قرارداد امنیتی با امریکا ،قطع شدن حملات  و تلاشی سربازان امریکایی بر خانه های افغانها است و هرگاه این عمل تکرار شود این قرار داد صورت نمیگیرد”.

رییس جمهور کرزی میگوید موافقت اعضای جرگه مشورتی با ایجاد چند پایگاه نظامی در این کشور حسن نیت افغان ها را نشان میدهد پس باید امریکا نیز صداقتش را در تامین صلح در افغانستان ثابت کند.

آقای کرزی گفت:” به امریکا پیام دوستی ملت افغانستان رسید پایگاه اش منظور شد، حالا امریکا باید صداقت خود را به همرای ما ثابت کند “.

آقای کرزی هدف از امضا نکردن زودهنگام پیمان امنیتی با امریکا را گرفتن ضمانت های بیشتر از آن کشور در رابطه صلح دایمی در افغانستان تعریف کرد ولی در مورد اینکه این سند چه زمانی به امضا می رسد توضیح نداد.

اما پس از تاکید صبغت الله مجددی رییس لویه جرگه مشورتی و پیشنهاد وی از رییس جمهورکرزی برای امضای هر چی زودتر این توافقنامه آقای کرزی گفت:” تکرار میخواهم بکنم که امریکا بعد از امضای این سند نمیتواند به خانه های ما برود، نمیتواند کسی را درخانه هایش بکشد، و امریکا باید تعهد بسپارد که برای مردم ا فغانستان امینت را تامین میکند”.

به باور رییس جمهور کرزی پس از آماده گی های برگزاری لویه جرگه مشورتی  از دو هفته به این سو تلفات نیروهای امنیتی ومردم ملکی به صورت چشم گیر کاهش یافته است.

گفته میشود که با امضای رسمی این پیمان امنیتی میان کابل واشنگتن، حضور نیروهای امریکایی که تعداد آنان ده تا پانزده هزار تن گفته شده است در ده سال آینده در افغانستان بطور قانونمند حضور میداشته باشند. پس ازده سال درمورد حضور یا عدم حضور دوباره سربازان امریکایی درافغانستان با درنظرداشت شرایط همان وقت تصمیم گرفته خواهد شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل