Connect with us

رویداد های اخیر

حامیان بین المللی: عزم بیشتر برای مبارزه با فساد در افغانستان نیاز است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

گروه «سفیران مبارزه با فساد» نگرانی عمیق خود را از کند شدن تلاش های ضد فساد در افغانستان ابراز کرده است. یوناما در گزارش سالانه اش به این موضوع پرداخته است.

این گروه در بیانیه ای گفته است که رسیدگی به فساد گسترده برای صلح و رشد پایدار در افغانستان بسیار مهم است.

در این بیانیه آمده است: “مذاکرات صلح میان افغان ها، همه طرفین را ملزم می سازد که تعهد خود را نسبت به صداقت، پاسخگویی و حاکمیت قانون با اقدامات مشخص نشان دهند نه در قطبی کردن از طریق اتهامات متقابل برای انجام فساد”.

بیانیه افزوده است: “عدم تحقیقات و پیگردهای موثر، به ویژه مظنونان سطح بالا، نیز نگران کننده است و ما خواستار تحقیقات دقیق درباره ی ادعاهای متعدد سو استفاده از بودجه عمومی هستیم.”

این گروه از دولت افغانستان خواسته است كه اداره عالی تفتیش را تقویت كند و سریعا كمیسیون مبارزه با فساد را تاسیس كند.

در این بیانیه آمده است: “در حالی که برای تکمیل شکاف های فوری، به یک اسناد موقت تکیه می کنیم، دولت باید طی یک سال یک استراتژی ضد فساد را روی ارزیابی دقیق استراتژی قبلی از طریق یک فرآیند مشورت فراگیر اتخاذ کند.”

این گروه همچنین خواستار پیشرفت چشمگیر در پیگرد قانونی و اجرای احکام دادگاه به ویژه در پرونده های سطح بالا و تقویت ظرفیت اجرای موثر، بی طرفانه و شفاف سیاست ها و استراتژی ها شده است.

در بیانیه آمده است: “یافته های تحقیقات توسط نهادهای بررسی باید عمومی شود. نهادها باید دارای صلاحیت، استقلالیت و شفاف باشند و تقرری ها در دولت جدید و نهادهای ذیربط و همچنین سیاستهای آینده آنها باید با رعایت اصول حكومتداری خوب، قانون و مسوولیت پذیری انجام شود.”

حامیان بین المللی همچنین گفتند که باید از استفاده ی موثر بودجه های کمک شده اطمینان به دست آید.

 بیانیه افزوده است: “دیدن اینکه اصلاحات محو یا ناکام میشود باعث از بین رفتن این سرمایه گذاری ها خواهد شد. بنابراین، شرکای بین المللی پیشرفت های حاصل شده را با دقت دنبال می کنند.”

بیانیه تاکید کرده است: “در این مرحله به یک واکنش قوی و مثبت نیاز است.”

گروه سفیران مبارزه با فساد از روسای ماموریت سازمان ملل متحد برای کمک در افغانستان، دانمارک، آلمان، جاپان، ایالات متحده امریکا، استرالیا، کانادا، ایتالیا، ناروی، بانک جهانی، نماینده ارشد ملکی ناتو، فرمان مشترک انتقال امنیت در افغانستان، انگلستان و اتحادیه اروپا تشکیل شده است.

رویداد های اخیر

یوناما: حملات هوایی پاکستان در افغانستان تلفات غیرنظامی برجا گذاشته است

یوناما از همه طرف‌ها خواسته است تا برای حفاظت از غیرنظامیان، به درگیری‌ها پایان داده و به تعهدات‌شان بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه عمل کنند.

Published

on

یوناما اعلام کرده است که گزارش‌های معتبری از تلفات غیرنظامیان در پی حملات هوایی شبانه پاکستان در داخل افغانستان دریافت کرده است.

بر اساس این بیانیه، نیروهای نظامی پاکستان در شب ۲۱ فبروری تا صبح ۲۲ فبروری ولسوالی‌های بهسود و خوگیانی ولایت ننگرهار را هدف حملات هوایی قرار داده‌اند که در نتیجه آن، دست‌کم ۱۳ غیرنظامی جان باخته و ۷ تن دیگر زخمی شده‌اند؛ قربانیان شامل زنان و کودکان می‌باشند.

یوناما همچنان افزوده است که حملات مشابهی در ولسوالی‌های برمل و ارگون ولایت پکتیکا نیز صورت گرفته که در یک مورد یک مدرسه دینی و بخشی از یک مسجد آسیب دیده است.

یوناما از همه طرف‌ها خواسته است تا برای حفاظت از غیرنظامیان، به درگیری‌ها پایان داده و به تعهدات‌شان بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه عمل کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت متعلم مکتب در ننگرهار از اثر حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان شهید شده اند

Published

on

منصور احمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف، می‌گوید که هشت متعلم مکتب مشمول پنج پسر و سه دختر در نتیجه حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان در ولسوالی بهسود ولایت ننگرهار جان باخته اند.

وی می افزاید که در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا نیز یک شاگرد مدرسه زخمی شده است.

گقتنی است که رژیم نظامی پاکستان شنبه شب حملاتی را در ننگرهار و پکتیکا انجام داد که در نتیجه آن ده‌ها غیرنظامی شهید یا زخمی شدند.

وزارت دفاع ملی افغانستان این حملات را محکوم کرد و گفت که حاکمیت افغانستان را نقض کرده و باعث آسیب قابل توجهی به غیرنظامیان شده‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه: حدود ۲۳ هزار تروریست در افغانستان حضور دارند

Published

on

بر بنیاد اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، ۲۰ الی ۲۳ هزار جنگجوی گروه‌های تروریستی در افغانستان حضور دارند و وضعیت نظامی و سیاسی در این کشور همچنان چالش‌برانگیز است.

این وزارت گفته است که بیش از نیمی از جنگجویان اتباع کشورهای خارجی هستند و داعش حدود حدود ۳ هزار، طالبان پاکستان ۵ الی ۷ هزار و القاعده ۴۰۰ الی ۱۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد. گروه‌های کوچکتر شامل جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبیکستان و جماعت انصارالله اند.

وزارت خارجه روسیه تأکید کرده که داعش تنها گروه فعال علیه امارت اسلامی است اما توانایی تصرف قلمرو را ندارد و بیشتر هدفش تضعیف اعتماد به حکومت است. عملیات نیروهای امنیتی باعث کاهش حملات داعش طی یک و نیم سال گذشته شده است.

این در حالیست که امارت اسلامی همواره حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!