Connect with us

رویداد های اخیر

حضور نیروهای امنیتی قطری در میدان هوایی کابل

منتشر شده

در

بی‌بی‌سی به ویدیویی دست یافته‌است که نیروهای امنیتی قطری را در میدان هوایی بین‌المللی کابل نشان می‌دهد. در این تصاویر نیروهای قطری در حال تمرین دیده می‌شوند.

ترکیه و قطر در بازگشایی این میدان به دولت امارت اسلامی کمک کردند و گفتگوهایی برای همکاری فنی، مالی و تامین امنیت میان این دو کشور و امارت اسلامی نیز در جریان بوده‌است.

به نقل از شبکه خبری بی‌‍بی‌سی حضور نیروهای امنیتی قطری در میدان هوایی کابل در حالی‌ست که امارت اسلامی قبلا با هر گونه حضور نیروهای نظامی خارجی برای تامین امنیت میدان‌های هوایی افغانستان مخالفت شدید نشان داده بودند.

اما به نقل از یک مقام بلند‌پایه در اداره هوانوردی ملکی تحت مدیریت امارت اسلامی، که نخواست از او نام برده شود، به بی‌بی‌سی گفت که این نیروها از حدود پنج ماه به این سو در میدان هوایی کابل حضور دارند و مسئولیت‌شان تامین امنیت کارمندان فنی قطری‌ است که در مدیریت میدان کمک می‌کنند.

او افزوده است که تعداد‌ این نیروها در مقایسه با گذشته اکنون بسیار کمتر شده‌است و به کمتر از ۵۰ نفر می‌رسد و در منطقه‌ معینی در میدان مستقر هستند که کارمندان قطری آنجا بود‌وباش دارند.

به نقل از بی‌‍بی‌سی یک ماه پیش از سقوط کابل، امارت  اسلامی در واکنش به پیشنهاد ترکیه، که از آمادگی خود برای تامین امنیت میدان هوایی کابل پس از خروج نیروهای خارجی گفته بود، اعلام کردند که حضور نیروهای بین‌المللی زیر هر نام و از هر کشوری که باشد قابل‌قبول نیست و به عنوان اشغال‌گر به آن نگریسته خواهد شد.

رویداد های اخیر

حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان ۹ غیرنظامی را در افغانستان شهید و ۱۱ تن دیگر را زخمی کرد

Published

on

امارت اسلامی افغانستان روز پنجشنبه اعلام کرد که طیارات رژیم نظامی پاکستان شب گذشته بر خانه‌های غیرنظامیان در ولایت‌های کنر و هلمند حملات هوایی انجام داده‌اند که در نتیجه آن ۹ غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، شهید شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس گفت که این حملات مناطق چوگام در ولسوالی شلتن ولایت کنر و صفار در ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند را هدف قرار داده‌اند.

به گفته مجاهد، در این حملات ۱۱ تن دیگر زخمی و سه خانه نیز تخریب شده است.

او این حملات را اقدامی تجاوز و یک جنایت خواند و گفت که این اقدام با تمام اصول پذیرفته‌شده در تضاد است.

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هلمند نیز گفته است که در پی حمله هوایی رژیم نظامی پاکستان بر منطقه صفار در ولسوالی گرمسیر این ولایت، چهار غیرنظامی شهید و شش تن دیگر زخمی شده‌اند.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا بسته‌شدن کمپ السیلیه قطر را ۹ ماه به تعویق انداخت

شاون ون‌دایور، رئیس AfghanEvac، تمدید فعالیت کمپ را یک دستاورد برای ساکنان آن دانسته، اما تأکید کرده است که برای این بحران چندساله به یک راه‌حل دایمی نیاز است.

Published

on

اداره دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بسته‌شدن کمپ «السّیلیه» در قطر را که بیش از هزار افغان مرتبط با نیروهای امریکایی در آن اقامت دارند، برای ۹ ماه به تعویق انداخته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این کمپ قرار بود روز چهارشنبه، همزمان با پایان سال مالی امریکا، بسته شود؛ اما یک مقام امریکایی گفته است که واشنگتن و قطر با تمدید فعالیت آن برای ۹ ماه توافق کرده‌اند.

در این کمپ ۱۰۳۹ افغان حضور دارند که شماری از آنان به‌عنوان ترجمان یا در بخش‌های دیگر در جریان جنگ ۲۰ ساله امریکا در افغانستان با نیروهای امریکایی همکاری کرده‌اند. شماری دیگر نیز اعضای خانواده نظامیان امریکایی هستند.

وزارت خارجه امریکا درباره تمدید فعالیت کمپ به‌گونه فوری اظهار نظر نکرده، اما گفته است که برای یافتن راه‌حلی تلاش می‌کند تا امنیت ساکنان تأمین شود و آنان بتوانند زندگی جدیدی را در خارج از افغانستان آغاز کنند.

بر اساس آمار سازمان AfghanEvac، بیش از ۷۰ درصد ساکنان این کمپ را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. آنان پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، مدت طولانی در انتظار انتقال به امریکا یا کشور دیگری بوده‌اند.

شاون ون‌دایور، رئیس AfghanEvac، تمدید فعالیت کمپ را یک دستاورد برای ساکنان آن دانسته، اما تأکید کرده است که برای این بحران چندساله به یک راه‌حل دایمی نیاز است.

به گزارش آسوشیتدپرس، با وجود تمدید ۹ ماهه، هنوز مشخص نیست که ساکنان کمپ در نهایت به امریکا منتقل خواهند شد یا خیر. وزارت خارجه امریکا گفته است که در این مدت گزینه‌های اسکان داوطلبانه برای تمامی ساکنان کمپ را بررسی خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش وزارت امنیت داخلی امریکا: در بررسی پرونده‌های پناهندگی افغان‌ها «۴۰ درصد خطا» وجود داشته است

گزارش‌های قبلی دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی نیز از آسیب‌پذیری‌ها در روند شناسایی و رسیدگی به اطلاعات منفی درباره افراد منتقل‌شده از افغانستان خبر داده بود.

Published

on

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده امریکا می‌گوید یک ارزیابی جدید از روند بررسی درخواست‌های پناهندگی افغان‌هایی که از طریق برنامه “عملیات متفقین خوش آمدید” وارد امریکا شده‌اند، میزان خطای ۴۰ درصدی را نشان داده است.

بر اساس بیانیه این وزارت، دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی امریکا روند بررسی پرونده‌ها را ارزیابی کرده و گفته است که در برخی موارد، فرصت شناسایی نام‌های مستعار متقاضیان و تطبیق آن با اطلاعاتی که می‌توانست بر واجد شرایط بودن آنان برای پناهندگی تأثیر بگذارد، از دست رفته است.

وزارت امنیت داخلی امریکا گفته است برنامه “عملیات متفقین خوش آمدید” در دولت جو بایدن ایجاد شد و پس از شکایتی حقوقی در سال ۲۰۲۳، اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا مکلف شد ۹۰ درصد درخواست‌های پناهندگی این برنامه را در مدت ۱۵۰ روز بررسی کند.

در بیانیه وزارت امنیت داخلی، مارک‌وین مولین، وزیر امنیت داخلی امریکا، با انتقاد از نحوه اجرای این برنامه گفت: «اگر حتی یک مجرم خطرناک یا تروریست وارد کشور ما شود، جان شمار زیادی از امریکایی‌ها به خطر می‌افتد.»

این وزارت همچنین به چند مورد بازداشت اتباع افغان در امریکا اشاره کرده و گفته است برخی از افراد که از طریق این برنامه وارد امریکا شده بودند، بعداً به اتهام‌های جنایی یا مرتبط با امنیت ملی بازداشت شدند.

با این حال، گزارش‌های قبلی دفتر بازرس ویژه وزارت امنیت داخلی نیز از آسیب‌پذیری‌ها در روند شناسایی و رسیدگی به اطلاعات منفی درباره افراد منتقل‌شده از افغانستان خبر داده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!