Connect with us

رویداد های اخیر

حنفی: امارت اسلامی بیش از ۴۰۰ هزار نیروی امنیتی دارد

منتشر شده

در

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس الوزرا اعلام کرده است که امارت اسلامی در تشیکلات خود در چارچوب سه ارگان امنیتی، وزارت های دفاع و داخله و استخبارات بیش از چهار صد هزار نیروی امنیتی دارد.

آقای حنفی این مطلب را روز شنبه (۲۸ اسد) در مراسم تجلیل از یکصد و چهارمین سالروز استرداد استقلال افغانستان از بریتانیا بیان کرد.

او تاکید کرد که امارت اسلامی با همه کشور های منطقه جهان روابط حسنه می‌خواهد، اما نمی‌گذارد در امور داخلی افغانستان مداخله صورت گیرد.

آقای حنفی گفت: «ما نمی‌خواهیم در امور داخلی هیچ یکی از کشورها مداخله کنیم. البته احترام و روابط از دو جانب می‌باشد. اگر کسی مداخله کند در آن صورت ما این را حق خود می‌دانیم که بالمثل جواب بدهیم.»

در همین حال، سرپرست وزارت دفاع ملی اطمینان داد که امارت اسلامی با تمام قوت تلاش می‌کند تا افغانستان دوباره به سمت جنگ، نا امنی و تاریکی نرود. محمد یعقوب مجاهد ابراز امیدواری کرد که صلح وثبات و نظام حاکم در کشور دوامدار باشد.

در این مراسم، معاون سیاسی رییس الوزرا گفت که امارت اسلامی، افغانستان را در میدان سیاسی همتای کشورهای جهان می‌سازد و از نگاه اقتصادی نیز به خودکفایی می‌رساند. به گفته مولوی عبدالکبیر، جهان جز تعامل با امارت اسلامی راه دیگر ندارد.

او گفت: «سیاست جهان به سوی مثبت روان است. جهان حالا می‌کوشد دست تعامل به سوی امارت اسلامی دراز کند زیرا جهان این را درک می‌کند که بدون تعامل با امارت اسلامی، راه حل دیگری وجود ندارد. امنیت جهان و منطقه به امنیت افغانستان وابسته است. اگر جهان این را می‌خواهد که افغانستان امن باشد و به آنها از افغانستان ضرر نرسد، این کار را امارت اسلامی انجام داده است و می‌تواند انجام دهد.»

دراین میان سرپرست وزارت امور داخله گفت که امارت اسلامی به تعهداتی که در دوحه کرده بود، پایبند مانده است اما جهانیان به بهانه‌های مختلف و مشکلاتی که در داخل کشورهای خودشان وجود دارد، برای افغان‌ها مشکل ایجاد می‌کنند.

سراج الدین حقانی گفت: «جهان دیگر با افغان‌ها بدمعاشی و زورآزمایی نکند، بلکه تعامل نیک را اختیار نماید.»

سرپرست وزارت خارجه هم با انتقاد از حکومت پسا استعمار انگلیس گفت کسی ‌که در کسب آزادی قربانی داد، صاحب اقتدار نشد، افغانستان به سوی بی‌ دینی رفت و هرچند در ظاهر آزاد، اما از لحاظ فکری بازهم زیر تاثیر بیگانگان بود.

رویداد های اخیر

یوناما: نبود شفافیت در رسیدگی به تخلفات نیروهای امنیتی افغانستان نگران‌کننده است

یوناما از امارت اسلامی خواسته است برای تقویت شفافیت و پاسخگویی، اطلاعات مشخصی درباره شکایت‌ها و نتایج رسیدگی به آنها منتشر کند.

Published

on

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش تازه‌ای درباره پاسخگویی در سکتور امنیتی افغانستان، از محدود بودن اطلاعات عمومی درباره شکایت‌ها، تحقیقات و اقدامات انجام‌شده در برابر تخلفات منسوب به نیروهای امنیتی ابراز نگرانی کرده است.

این گزارش که امروز (دوشنبه) منتشر شده، می‌گوید از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، یوناما تحولات مربوط به حکومتداری، حاکمیت قانون، امنیت و وضعیت حقوق بشر در افغانستان را زیر نظر داشته و در مواردی با نهادهای مربوط در مورد روندهای داخلی و پاسخگویی آنان گفتگو کرده است.

بر اساس یافته‌های یوناما، امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به این‌سو شماری از میکانیزم‌های نظارتی را در نهادهای امنیتی ایجاد کرده و مقام‌های ارشد امارت اسلامی نیز در اظهارات و دستورهای مختلف بر منع شکنجه، بدرفتاری، بازداشت خودسرانه و سوءاستفاده از صلاحیت تأکید کرده‌اند.

با این حال، یوناما می‌گوید اطلاعات عمومی درباره نتایج این میکانیزم‌ها همچنان محدود است. به گفته این نهاد، نهادهای امنیتی حاکم اطلاعات تفکیک‌شده‌ای درباره شمار و نوع شکایت‌های ثبت‌شده، قضایای بررسی‌شده، نتایج تحقیقات داخلی و اقدامات بعدی، از جمله ارجاع قضایا به محاکم نظامی، منتشر نکرده‌اند.

یوناما همچنین می‌گوید در برخی موارد، مقام‌های حاکم اقداماتی مانند بازداشت، تحقیق و ارجاع قضایای مربوط به تخلفات کارکنان خود به محاکم نظامی را انجام داده‌اند؛ اما درباره بسیاری از قضایای که در رسانه‌ها گزارش شده، اطلاعات منظم و عمومی درباره چگونگی رسیدگی و نتایج تحقیقات ارائه نشده است.

در این گزارش آمده است که نبود اطلاعات عمومی درباره روند تحقیقات و پاسخگویی می‌تواند اعتماد مردم را تضعیف کرده و تصور مصونیت از مجازات را تقویت کند. یوناما همچنین از مواردی خبر داده که برخی شاکیان به دلیل ترس از تهدید و انتقام یا بی‌اعتمادی به میکانیزم‌های موجود، تخلفات ادعایی را به مقام‌ها گزارش نکرده‌اند.

یوناما از امارت اسلامی خواسته است برای تقویت شفافیت و پاسخگویی، اطلاعات مشخصی درباره شکایت‌ها و نتایج رسیدگی به آنها منتشر کند. این اطلاعات، بر اساس توصیه گزارش، باید شامل شمار و نوع شکایت‌ها، ماهیت تخلفات ادعایی، نتایج تحقیقات و اقدامات انضباطی یا قضایی، از جمله قضایای ارجاع‌شده به محاکم نظامی باشد.

این نهاد همچنین خواستار بازنگری و تقویت طرزالعمل‌های داخلی نهادهای امنیتی و ایجاد میکانیزم‌هایی برای جلوگیری از مداخله یا فشار بر کارکنانی شده است که مسئول نظارت و تحقیق درباره شکایت‌ها هستند.

یوناما تأکید کرده است که افزایش شفافیت و پاسخگویی در سکتور امنیتی، افزون بر حمایت از حقوق مردم افغانستان، می‌تواند به تقویت حاکمیت قانون و روند ادغام دوباره افغانستان در جامعه بین‌المللی کمک کند.

امارت اسلامی تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تفاهم‌نامه خرید گاز پروژه تاپی میان شرکت‌های افغان گاز و ترکمن گاز امضا شد

Published

on

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا اعلام کرده است که در حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی این ریاست‌الوزرا و آقای قربان‌قلی بردی محمدوف، رهبر ملی ترکمنستان، امروز (دوشنبه)، در تورغندی ولایت هرات، تفاهم‌نامه خرید گاز پروژه تاپی میان شرکت امارتی افغان گاز و شرکت ترکمنی ترکمن گاز امضا شد.

ریاست الوزرا افزوده است که بر اساس این تفاهم‌نامه، قیمت گاز، میزان نیازمندی به گاز و همچنان روند توزیع گاز مشخص خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر با رهبر ملی ترکمنستان درباره پیشرفت‌های پروژه تاپی گفتگو کرد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، در جریان سفرش به ولایت هرات، امروز (دوشنبه) در تورغندی با قربان‌قلی بردی محمدوف، رهبر ملی ترکمنستان، درباره آخرین پیشرفت‌های پروژه تاپی و همکاری‌های اقتصادی آینده میان افغانستان و ترکمنستان گفتگو کرد.

براساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، آقای برادر در این دیدار گفت که کار پروژه تاپی در هرات به‌خوبی پیش می‌رود و انتظار می‌رود بخش‌های باقی‌مانده آن در زمان تعیین‌شده تکمیل شود.

برادر از رهبر ملی ترکمنستان خواست که دو کشور در زمینه قیمت گاز به توافق برسند و فرمول تعیین قیمت به‌گونه‌ای تعدیل شود که از تأثیر نوسانات شدید بازارهای اروپایی بر قیمت گاز جلوگیری شود.

او همچنین پیشنهاد کرد که قرارداد گاز برای مدت طولانی منعقد شود، شرایط آن ساده باشد و سازوکار انعطاف‌پذیری برای بازنگری قرارداد در نظر گرفته شود.

وی خواستار همکاری ترکمنستان در ساخت شبکه توزیع و مصرف گاز در هرات، ایجاد کمیسیون مشترک تخنیکی و حقوقی برای حل موضوعات باقی‌مانده پروژه تاپی و تلاش مشترک برای فراهم‌سازی فرصت‌های کاری بیشتر برای افغان‌ها در این پروژه شد.

برادر گفت که پروژه تاپی همکاری‌های استراتیژیک افغانستان و ترکمنستان را تقویت کرده است و دو طرف باید برای افزایش تجارت، در زمینه بازگشایی بندر آیکریم برای ترانزیت نفت، فراهم‌سازی تسهیلات برای اموال ترانزیتی افغانستان در بندر ترکمن‌باشی، حل مشکلات موجود در زمینه فعال‌سازی دوباره مسیر لاجورد و بازسازی و توسعه خط آهن هرات–تورغندی، به‌گونه مشترک کار کنند.

او همچنین از ترکمنستان خواست از پروژه‌های بزرگ اقتصادی در بخش‌های برق و ترانسپورت در افغانستان حمایت کند.

در این دیدار، قربان‌قلی بردی محمدوف گفت که روابط ترکمنستان و افغانستان بر اساس حسن نیت و همسایگی نیک تقویت شده و فرصت‌های همکاری مشترک را در بخش‌های مختلف فراهم کرده است.

محمدوف افزود که ترکمنستان آماده است در کنار تمدید پایپ‌لاین تاپی تا هرات، در زمینه ساخت شبکه توزیع گاز در این ولایت و آغاز کارهای عملی پروژه تاپ همکاری کند. او گفت که شماری از شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در پروژه تاپ آمادگی نشان داده‌اند.

او همچنین گفت که عشق‌آباد آماده است در بندر ترکمن‌باشی تمام تسهیلات لازم را برای اموال ترانزیتی و تجارتی افغانستان فراهم کند.

وی بر تلاش‌های مشترک برای فعال‌سازی مسیر لاجورد به منظور افزایش تجارت میان دو کشور و منطقه نیز تأکید کرد.

رهبر ملی ترکمنستان به جانب افغانستان اطمینان داد که کار پروژه‌های آغازشده در بخش‌های برق و خط آهن در افغانستان در زمان تعیین‌شده و با سرعت تکمیل خواهد شد.

در پایان، دو طرف توافق کردند که برای پیگیری و تطبیق پروژه‌های تاپی، تاپ، فایبر نوری و خط آهن، کمیته‌ای تخنیکی به رهبری مسئولان بلندپایه ایجاد شود تا روند اجرای این پروژه‌ها به‌گونه بهتر پیش برده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117