Connect with us

رویداد های اخیر

حنفی: امارت اسلامی خواهان روابط نیک با همه کشورها است

منتشر شده

در

معاون اداری ریاست الوزرا گفته است که امارت اسلامی افغانستان خواهان روابط نیک و مثبت با همه کشوهای خارجی بالخصوص کشورهای همسایه است.

عبدالسلام حنفی این مطلب را روز چهارشنبه در سیمینار علمی – تحقیقی زیر نام «مزایای سیاست خارجی بی‌طرف افغانستان» در اکادمی علوم بیان کرد.

او با اشاره به تاریخ و بی‌طرفی افغانستان در جنگ‌های جهانی اول و دوم گفت که امارت اسلامی نمی‌خواهد عضو هیچ یکی از پیمان‌ها و ائتلاف‌های بین‌المللی باشد.

آقای حنفی گفت: «امارت اسلامی افغانستان با همه همسایه ها روابط خوب و حسنه می‌خواهد و در امور داخلی آنها هیچ‌گونه مداخله نمی‌کند و همچنان با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه بر اساس احترام و تعامل متقابل روابط نیک و حسنه می‌خواهد.»

شرکت کنندگان این نشست با اشاره به حضور ۲۰ ساله کشورهای خارجی در افغانستان گفتند که این مسئله سبب ایجاد تقابل افغانستان با کشورهای همسایه و منطقه شده بود.

در این نشست همچنان گفته شد که موقعیت جغرافیایی و تجربه سال‌های گذشته می‌طلبد که افغانستان برای پیشرفت خود باید سیاست بی‌طرفی را برای همیشه حفظ کرده و استراتیژی روابط خود را با کشورها براساس منافع ملی تدوین کند.

محب الله وثیق، رئیس دفتر وزارت خارجه گفت: «با درنظرداشت موقعیت جغرافیای سیاسی افغانستان، این کشور در طول تاریخ کوشش کرده است تا از دخالت در منازعات جهانی خودداری کند. در جریان جنگ اول و دوم جهانی، افغانستان با موفقیت توانست خودرا از تقابل با ابرقدرت‌ها دور نگهدارد.»

در همین حال، عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات گفت: «کشور دوباره به بازسازی نیاز دارد. برای بازسازی کشور و حفظ استقلال و محافظت از خود دربرابر ضرر دیگران، ضرور است تا امارت اسلامی تعلقات سیاسی را با تمام کشورها حفظ کند.»

خوانش مقالات علمی و تحقیقی پیرامون سیاست خارجی و چگونگی تعامل با کشورها، بخشی دیگر این سیمینار علمی بود. شرکت کنندگان گفتند که سیاست خارجی افغانستان نیازمند مطالعات بیشتر است.

ازسویی هم، برخی آگاهان معتقد اند که در کنار حفظ سیاست بی‌طرفی در تحولات جهانی، تعامل مثبت با جامعه جهانی برای رسمیت شناسی نیز مهم و ضروری است زیرا افغانستان نمی‌تواند جدا از جامعه جهانی باشد.

رویداد های اخیر

افغانستان در پی انفجار مرگبار تأسیسات گاز رأس لفان با قطر ابراز همدردی کرد

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان در پی انفجار در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در شهر صنعتی رأس لفان قطر، که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، مراتب تأسف عمیق و همدردی خود را ابراز کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت قطر، با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ابراز غم‌شریکی کرد.

در این اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه برای مجروحین آرزوی صحت عاجل و کامل می‌نماید، برای قربانیان از درگاه الله متعال طلب مغفرت و رحمت می‌کند و برای خانواده‌های آنان صبر جمیل استدعا می‌نماید.»

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد

Published

on

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی را درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد که در آن نمایندگان سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه افغانستان حضور داشتند.

در این نشست، جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی، و همچنین اسکات اسمیت، رئیس بخش امور سیاسی یوناما، شرکت کردند.

از جانب افغانستان نیز ذاکر جلالی، رئیس دوم سیاسی وزارت امور خارجه، و عبدالحی قانت، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، حضور داشتند.

براساس اعلامیه سفارت قطر، گفتگوها بر آینده روابط افغانستان با جامعه جهانی و راه‌های حمایت و تقویت این روابط متمرکز بوده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!