Connect with us

رویداد های اخیر

حنفی: امارت اسلامی خواهان روابط نیک با همه کشورها است

منتشر شده

در

معاون اداری ریاست الوزرا گفته است که امارت اسلامی افغانستان خواهان روابط نیک و مثبت با همه کشوهای خارجی بالخصوص کشورهای همسایه است.

عبدالسلام حنفی این مطلب را روز چهارشنبه در سیمینار علمی – تحقیقی زیر نام «مزایای سیاست خارجی بی‌طرف افغانستان» در اکادمی علوم بیان کرد.

او با اشاره به تاریخ و بی‌طرفی افغانستان در جنگ‌های جهانی اول و دوم گفت که امارت اسلامی نمی‌خواهد عضو هیچ یکی از پیمان‌ها و ائتلاف‌های بین‌المللی باشد.

آقای حنفی گفت: «امارت اسلامی افغانستان با همه همسایه ها روابط خوب و حسنه می‌خواهد و در امور داخلی آنها هیچ‌گونه مداخله نمی‌کند و همچنان با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه بر اساس احترام و تعامل متقابل روابط نیک و حسنه می‌خواهد.»

شرکت کنندگان این نشست با اشاره به حضور ۲۰ ساله کشورهای خارجی در افغانستان گفتند که این مسئله سبب ایجاد تقابل افغانستان با کشورهای همسایه و منطقه شده بود.

در این نشست همچنان گفته شد که موقعیت جغرافیایی و تجربه سال‌های گذشته می‌طلبد که افغانستان برای پیشرفت خود باید سیاست بی‌طرفی را برای همیشه حفظ کرده و استراتیژی روابط خود را با کشورها براساس منافع ملی تدوین کند.

محب الله وثیق، رئیس دفتر وزارت خارجه گفت: «با درنظرداشت موقعیت جغرافیای سیاسی افغانستان، این کشور در طول تاریخ کوشش کرده است تا از دخالت در منازعات جهانی خودداری کند. در جریان جنگ اول و دوم جهانی، افغانستان با موفقیت توانست خودرا از تقابل با ابرقدرت‌ها دور نگهدارد.»

در همین حال، عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات گفت: «کشور دوباره به بازسازی نیاز دارد. برای بازسازی کشور و حفظ استقلال و محافظت از خود دربرابر ضرر دیگران، ضرور است تا امارت اسلامی تعلقات سیاسی را با تمام کشورها حفظ کند.»

خوانش مقالات علمی و تحقیقی پیرامون سیاست خارجی و چگونگی تعامل با کشورها، بخشی دیگر این سیمینار علمی بود. شرکت کنندگان گفتند که سیاست خارجی افغانستان نیازمند مطالعات بیشتر است.

ازسویی هم، برخی آگاهان معتقد اند که در کنار حفظ سیاست بی‌طرفی در تحولات جهانی، تعامل مثبت با جامعه جهانی برای رسمیت شناسی نیز مهم و ضروری است زیرا افغانستان نمی‌تواند جدا از جامعه جهانی باشد.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!