Connect with us

اخبار ساحوی

حوثی‌های یمن با هماهنگی ایران، اسرائیل را با راکت‌های بالستیک هدف قرار دادند

اردوی اسرائیل پیش‌تر اعلام کرده بود که پس از پرتاب راکت از سوی ایران و یمن، زنگ‌های خطر در چندین منطقه این کشور به صدا درآمده است.

منتشر شده

در

به گزارش خبرگزاری رویترز گروه حوثی‌های یمن، که مورد حمایت ایران قرار دارد، روز یک‌شنبه (۲۵جوزا) اعلام کرد که در هماهنگی با ایران، اسرائیل را هدف حملات راکتی قرار داده است. این نخستین بار است که یک گروه هم‌پیمان ایران به‌صورت علنی از هماهنگی مستقیم با تهران در انجام حملات نظامی خبر می‌دهد.

یحیی سریع، سخنگوی نظامی گروه انصارالله (حوثی‌ها)، در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که این گروه در ۲۴ ساعت گذشته چندین راکت بالستیک به سوی منطقه یافا در مرکز اسرائیل پرتاب کرده است.

او افزود: «در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و ایران… این عملیات در هماهنگی با عملیات‌های اردوی ایران علیه دشمن جنایت‌کار اسرائیل صورت گرفت.»

اردوی اسرائیل پیش‌تر اعلام کرده بود که پس از پرتاب راکت از سوی ایران و یمن، زنگ‌های خطر در چندین منطقه این کشور به صدا درآمده است.

بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل و ایران در روزهای اخیر به تبادل حملات راکتی ادامه داده‌اند؛ حملاتی که پس از بزرگ‌ترین عملیات نظامی اسرائیل علیه ایران در روز جمعه آغاز شد.

در همان روز، اسرائیل اعلام کرد که یک راکت پرتاب‌شده از یمن در منطقه الخلیل در کرانه باختری اشغالی فرود آمده است، هرچند گروه حوثی تاکنون مسئولیت این حمله خاص را بر عهده نگرفته است.

حوثی‌ها از زمان آغاز جنگ غزه میان اسرائیل و حماس در پی حمله ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل، حملات متعددی را به سوی اسرائیل انجام داده‌اند که بیشتر آن‌ها توسط سیستم دفاعی اسرائیل رهگیری و خنثی شده است. این گروه مدعی است که این حملات در حمایت از مردم فلسطین انجام می‌شود.

در پاسخ، اسرائیل نیز مجموعه‌ای از حملات تلافی‌جویانه علیه مواضع حوثی‌ها انجام داده است.

ایالات متحده نیز در اوایل سال جاری میلادی حملات هوایی گسترده‌ای را علیه حوثی‌ها آغاز کرد. این عملیات‌ها پس از آن متوقف شد که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، فرمان توقف حملات را صادر کرد، چرا که حوثی‌ها اعلام کردند حملات خود را علیه کشتی‌های امریکایی متوقف خواهند کرد.

اخبار ساحوی

ایران یک مرد متهم به جاسوسی برای اسرائیل را اعدام کرد

Published

on

قوه قضاییه ایران اعلام کرده است که یک مرد متهم به جاسوسی برای اسرائیل و انتقال اطلاعات درباره سایت‌های راکتی در جریان جنگ ۱۲ روزه اعدام شده است.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه ایران، گزارش داده که حسین پدران پس از تأیید حکم اعدامش از سوی ستره محکمه این کشور، به دار آویخته شده است.

میزان گفته است که پدران اطلاعاتی درباره برخی مراکز حساس نظامی در ولایت اصفهان را در اختیار موساد، سازمان استخباراتی اسرائیل، قرار داده و برای دریافت پول دست به این کار زده بود.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در نزدیکی یک مسجد در خیبرپختونخوا دست‌کم ۱۵ کشته برجا گذاشت

Published

on

شبکه «جیو نیوز» پاکستان گزارش داده است که در پی انفجار در نزدیکی یک مسجد در منطقه کوهات ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، دست‌کم ۱۵ نفر کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پولیس گفته است که انفجار هنگام ادای نماز جمعه رخ داده و به بخش بیرونی مسجد آسیب رسانده است. شماری از نیروهای پولیس نیز در میان زخمی‌ها هستند.

ذوالفقار حمید، یک مقام پولیس خیبرپختونخوا، گفته است که موتر حامل مواد منفجره به دروازه قدیمی پولیس‌لاینز برخورد کرده و سپس منفجر شده است. به گفته او، پس از این انفجار، تیراندازی و یک انفجار دیگر در ساختمان بخش ویژه پولیس نیز رخ داده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رویترز: چین به‌طور خصوصی از ایران خواست برای مهار حوثی‌ها اقدام کند

Published

on

بر اساس گزارش رویترز و به نقل از سه منبع ایرانی آگاه از موضوع، چین به‌صورت خصوصی از تهران خواسته است برای مهار حوثی‌های یمن اقدام کند. این درخواست پس از آن مطرح شده که عربستان سعودی، در پی عملیات نظامی گسترده حوثی‌های مورد حمایت ایران در یک هفته گذشته، از بیجینگ کمک خواسته است.

به گفته منابع، ریاض پس از آن به چین مراجعه کرد که حوثی‌ها پیشروی‌های سریعی را در امتداد سواحل بحیره احمر و مناطق اطراف آبنای باب‌المندب انجام دادند؛ اقداماتی که خطراتی را برای صادرات نفت عربستان و کشتیرانی در این منطقه افزایش داده است.

چین به‌صورت علنی خواستار خویشتن‌داری، گفتگو و بازگشت امنیت به مسیرهای کشتیرانی شده است، اما منابع می‌گویند پیام خصوصی بیجینگ به تهران فراتر از مواضع علنی این کشور بوده است.

به گفته آنان، چین از ایران می‌خواهد از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کند تا از گسترش بیشتر درگیری به مسیرهای انتقال انرژی جلوگیری شود؛ مسیرهایی که چین، به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، به آن‌ها وابسته است.

مشخص نیست که آیا این درخواست در جریان سفر عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به چین در روز چهارشنبه مطرح شده است یا خیر.

منابع گفتند که پاسخ تهران این بوده است که ثبات و صلح در منطقه به پایان یافتن جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران وابسته است.

سه منبع ایرانی گفتند مقام‌های چینی هیچ تهدید صریحی مطرح نکرده‌اند و همچنین اشاره‌ای نکرده‌اند که در صورت خودداری تهران از استفاده از نفوذ خود بر حوثی‌ها، بیجینگ فشار اقتصادی بر ایران وارد خواهد کرد.

وزارت خارجه چین در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این گزارش گفت: «چین نمی‌خواهد شاهد سرایت بیشتر تنش‌های منطقه‌ای به یمن و بحیره احمر باشد. افزایش بی‌ثباتی در منطقه به نفع هیچ طرفی نیست.»

این وزارتخانه افزود: «حاکمیت و امنیت همه کشورها باید محترم شمرده شود و تأسیسات حیاتی برای زندگی مردم نباید هدف قرار گیرند. چین خواستار پایان دادن به اقداماتی است که وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند و بر حل مسائل از طریق گفتگو و مذاکره تأکید دارد.»

چین بیش از یک دهه است که بزرگ‌ترین شریک تجارتی ایران محسوب می‌شود و همچنان اصلی‌ترین خریدار نفت این کشور است. بر اساس آمار شرکت «کپلر»، خریدهای چین در سال ۲۰۲۵ بیش از ۸۰ درصد صادرات نفت ایران از طریق بحر را تشکیل می‌داد که به‌طور اوسط حدود ۱.۴ میلیون بیلر در روز بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!