خبرهای تازه

حکومت: بیش از شش میلیون کودک افغان در معرض آسیب پذیری اجتماعی جدی قرار دارند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

حکومت افغانستان با صندق حمایت از کودکان سازمان ملل، پیمان مشترک دو ساله برای محافظت از کودکان افغان به امضا رسانده اند تا از این طریق به کودکانی که از آموزش پرورش محروم اند کمک کنند.

در این برنامه وزارت کار و امور اجتماعی گفته است که بیش از شش میلیون کودک افغان، در معرض خطرهای جدی و آسیب های اجتماعی قرار دارند.

سید انور سادات سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید که ۴۴ درصد کودکان افغان به مکتب دست رسی ندارند که بخش اعظم آن را دختران تشکیل می‌دهد؛ و ارایه خدمات برای کودکان افغان نیازمند تطبیق قانون کودک است.

سرپرست وزارت کار امور اجتماعی میگوید: “شش میلیون کودک در افغانستان، در معرض خطر قرار دارند که وضعیت سه میلیون آن، نگران‌کننده است، در حال حاضر،۴۴ درصد کودکان در افغانستان، به مکتب دسترسی ندارند. ارایه‌ی خدمات برای کودکان، نیازمند تطبیق قانون کودکان است.”

بحث رسیدگی به وضعیت کودکان معلول در کشور هم مطرح است که تا کنون هیچ مرجعی برای رسیدگی به این معضل وجود ندارد؛ و کودکان دختر در این مورد آسیب پذیرتر شناخته شده است.

صندق حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گوید که جنگ و فقر بیشتر کودکان افغان را در معرض استفاده های سو قرار داده است.

شیما سین گوپتا رییس صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در افغانستان میگوید: “کودکان افغانستان به دلیل فقر و جنگ با چالش های فراوانی رو به رو اند این چالش ها کودکان را در معرض استفاده سو نیز قرار داده اند. برای رسیدگی به این چالش ها نیاز است همه‌ مشترکا کار کنیم. یونیسف تعهد می کند که برای پشتیبانی از کودکان با دولت افغانستان همکاری می کند.”

سیما سمر وزیر دولت در امور حقوق بشر میگوید: “هیچ کاری برای کودکان معلول انجام نمی‌شود، به ویژه کودکانی که دارای معلولیت ذهنی اند و دختران در این زمینه، به مراتب آسیب‌پذیرتر استند.”

در همین حال معاون دوم رییس جمهوری می‌گوید که در افغانستان از نگاه بستر حقوقی در مورد کودکان، گام‌های مهمی برداشته شده اما به دلیل فقر و سطح پایین معیشتی مردم و جنگ، این قوانین کم‌تر عملی شده است.

سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری میگوید: “نکته‌های مهم برای اختلاف نیست، اما یک جز از یک مواد آن قانون حمایت از کودکان در حد اختلاف مورد نظر می‌باشد. و ما از اعضای مجلس می خواهیم این اختلاف را از راه گفتگو حل کنند.”

این در حالی است که قانون حمایت از کودکان به دلیل اختلافات اعضای مجلس نمایندگان روی یک ماده آن، پس از تصویب بی‌اعتبار اعلام شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل