Connect with us

رویداد های اخیر

حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان ده‌ها کشور از جمله افغانستان را بررسی می‌کند

منتشر شده

در

رویترز به نقل از منابع و یک سند رسمی گزارش داده است که حکومت ترمپ در حال بررسی وضع محدودیت های سفر برای شهروندان ده ها کشور است.

در این یادداشت در مجموع ۴۱ کشور به سه گروه جداگانه تقسیم شده اند. گروه اول متشکل از ۱۰ کشور شامل افغانستان، ایران، سوریه، کیوبا، کوریای شمالی و کشورهای دیگر، برای تعلیق کامل صدور ویزه در نظر گرفته می‌شوند.

در گروه دوم، پنج کشور – اریتریا، هایتی، لائوس، میانمار و سودان جنوبی – با تعلیق جزئی ویزه مواجه خواهند شد که بر روی ویزه توریستی و تحصیلی و همچنین سایر ویزه مهاجرتی، به استثنای برخی موارد، تأثیر خواهد گذاشت.

در گروه سوم، در مجموع ۲۶ کشور شامل بلاروس، پاکستان و ترکمنستان در میان سایر کشورها برای تعلیق نسبی ویزه ایالات متحده در نظر گرفته می‌شوند، در صورتی که حکومت‌های آن‌ها «در مدت ۶۰ روز برای رفع نواقص تلاش نکنند.»

گفتنی است که ترمپ در دوره اول ریاست جمهوری خود ورود مسافران از هفت کشور مسلمان نشین را ممنوع کرده بود.

ترمپ در ۲۰ جنوری فرمان اجرایی صادر کرد که بازرسی شدید امنیتی هر شهروند خارجی خواهان ورود به امریکا را ملزم می‌کند.

دستور ترمپ بخشی از سرکوب مهاجرت است که او در آغاز دوره دوم ریاست جمهوری خود به راه انداخت.

 

 

رویداد های اخیر

افغانستان در پنج سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است

Published

on

بی‌بی‌سی با استناد به آمارهای سازمان ملل متحد گزارش داده است که افغانستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است.

با این حال، آمارهای سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که با گذشت پنج سال، فاصله میان نیازهای بشری و میزان کمک‌های دریافت‌شده همچنان گسترده است. کاهش کمک‌های بین‌المللی، افزایش شمار افراد نیازمند و بازگشت میلیون‌ها مهاجر از عوامل اصلی افزایش فشار بر وضعیت بشری افغانستان عنوان شده‌اند.

پس از سقوط نظام جمهوری در آگست ۲۰۲۱، افغانستان با بحران شدید بشری روبه‌رو شد. کاهش ارزش پول ملی، از دست‌رفتن صدها هزار شغل و توقف یا کاهش برخی برنامه‌های حمایتی نهادهای بین‌المللی، وضعیت اقتصادی و بشری کشور را دشوارتر کرد.

در واکنش به این وضعیت، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی درخواست‌های گسترده‌ای برای تأمین کمک‌های بشردوستانه به افغانستان مطرح کردند. بر اساس آمارهای منتشرشده، در سال ۲۰۲۱ حدود ۵.۲ میلیارد دالر، در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۸ میلیارد دالر و در سال ۲۰۲۳ نزدیک به دو میلیارد دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص یافته است.

در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز سازمان ملل متحد برای تأمین بیش از سه میلیارد دالر کمک به افغانستان درخواست کرد، اما میزان کمک‌های دریافت‌شده کمتر از نیازهای تعیین‌شده بود. بخش عمده این کمک‌ها در زمینه‌های غذا، صحت، کمک به بازگشت‌کنندگان و سایر نیازهای بشری مصرف شده است.

با وجود این کمک‌ها، سازمان ملل متحد افغانستان را همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری جهان می‌داند و بر تداوم حمایت‌های بین‌المللی از میلیون‌ها فرد نیازمند در کشور تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی افغانستان با اندونیزیا در پی وقوع زلزله مرگبار

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی وقوع یک زلزه نیرومند در شرق اندونیزیا که دست‌کم ۵۳ کشته برجا گذاشته و حدود ۵ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است، ابراز تأسف و همدردی کرد.

این زلزله به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز شنبه جزیره فلورس و مناطق اطراف آن را لرزاند.

وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای، مراتب همدردی و تسلیت خود را به دولت و مردم اندونیزیا به‌خاطر تلفات ناشی از این رویداد ابراز کرد.

این وزارت همچنین برای مجروحین شفای عاجل آرزو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر تجارت افغانستان با معاون صدراعظم ازبیکستان در ترمذ دیدار کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با جمشید خواجه‌اوف، معاون صدراعظم ازبیکستان، در شهر ترمذ دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک گفتگو کردند.

در این دیدار که روز گذشته (شنبه) در مرکز تجارتی ترمذ برگزار شد، دو طرف درباره همکاری در بخش‌های برق، معادن و زراعت بحث و تبادل نظر کردند.

مقام‌های اوزبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز کردند. در مقابل، هیئت افغانستان از این آمادگی استقبال کرده و بر فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کرد.

در این دیدار، محمدیوسف وفا، والی بلخ و عبدالغفار بحر، سفیر افغانستان در تاشکند نیز حضور داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!