خبرهای تازه

حکومت مصمم است تا به ولایت های مرکزی به ویژه بامیان برق برساند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

معین وزارت انرژی و آب و رئیس شرکت برشنا به علت ایجاد اختلاف نظر ها و تنش های که در برابر پروژه خط انتقال برق ترکمنستان به ولایت های جنوبی برای پاسخگویی به کمیسیون مواصلات و مخابرات مجلس نماینده گان فرا خوانده شد.

مسوول وزارت انرژی و آب از تلاش های حکومت برای رسانیدن برق به ولایت های مرکزی به ویژه بامیان خبر میدهد، اما تاکید می ورزد که چالش های در برابر این پروژه قرار دارد که به ولایت های مرکزی رسانیدن برق کار دشوار است.

معین وزارت انرژی و آب میگوید که حکومت مصمم است تا سال دوهزارو هژده میلادی به ولایت های مرکزی به ویژه بامیان انرژی برق را برساند.

اضافه شدن هزینه پروژه خط انتقال برق ترکمنستان، تاخیر بیست و هشت ماهه در کار این پروژه و ضرب العجل دونر ها سبب شده است تا این برق وارداتی از ولایت های مرکزی انتقال نیابد.

امان الله غالب، معین وزارت انرژی و آب میگوید، ” چند مشکل عمده در این پروژه که ما نتوانیم خط لین را از میسر ولایت های مرکزی بگذارنیم وجود دارد، اول این که این پروژه بیست و هشت ماه تاخیر میشود و دوم این که هشتاد کیلومتر لین اضافه که هزینه آن سی و پنج میلیون دالر میشود نیاز است و سوم موضوع عمده ضرب العجل دونر ها است که اگر ما کار این پروژه را نهایی نسازیم هزینه آن قطع خواهد شد.”

ریاست برق افغانستان نیز می گوید تلاش ها این است تا به ولایت های مرکزی به زود ترین فرصت خط انتقال برق انجام شود.

میرویس عالمی، رئیس تجارتی ریاست برق افغانستان میگوید، ” ما تلاش داریم تا ولایت های مرکزی را هم برق بدهیم اما اگر ما پروژه برق وارداتی ترکمنستان را نهایی نسازیم همه ساله پنجاه مییلون دالر خساره میبینم به خاطری که برق ترکمنستان ارزان تراز برق وارداتی ازبکستان است و برنامه های انتقال برق به ولایت بامیان وجود دارد.”

درهمین حال هئیت اداری مجلس نماینده گان از وزارت انرژی و آب میخواهد تا گزارش مفصلی را ارائه کند و قناعت اکثریت شهروندان کشور را که از رهگذر این پروژه نگرانی دارند فراهم سازد.

عرفان الله عرفان، منشی مجلس نماینده گان میگوید، “متاسفانه این پروژه شکل سیاسی را بخود گرفته و باید به تمام مردم قناعت داده شود ازسوی وزارت انرژی و آب این پروژه را از بن بست سیاسی نجات دهد.”

وزارت انرژی و آب تاکید می ورزد که این پروژه پروژه انتقال برق وارداتی است نه پروژه توتاپ، زیرا طرح پروژه توتاپ چند سال بیش میان افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و تاجکستان ایجاد شده بود که تا کنون به نتیجه نرسیده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل