خبرهای تازه

خشونت در برابر خبرنگاران ۳۸ درصد افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

خشونت در برابر خبرنگارن در سال ۲۰۱۶، سی و هشت درصد افزایش یافته است.

کمیتۀ مصونیت خبرنگارن گسترش خشونت ها و تهدیدها در برابر خبرنگاران و رسانه ها را در کشور نگران کننده دانسته و آنرا تهدید جدی برای بقای آزادی بیان و آزادی رسانه ها میداند.

یافته های این کمیته نشان میدهد که در سال ۲۰۱۶، ۱۰۱ مورد خشونت در برابر خبرنگاران صورت گرفته است که از این میان ۱۳ مورد آن قتل، ۳۰ مورد لت و کوب، ۳۵ مورد تهدید، ۶ مورد مجروحیت و ۱۷ مورد دیگر که شامل توهین، تحقیر و بدرفتاری میشود صورت گرفته است.

بر اساس یافته های این کمیته ۵۰ درصد این خشونت ها از سوی افراد وابسته به حکومت، ۲۰ درصد آن از سوی طالبان و ۱۴ درصد دیگر آن از سوی افراد ناشناس انجام شده است.

نجیب شریفی، رییس کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران میگوید، “در سال ۲۰۱۶ خشونت ها نه نتها از نگاه کیفی سنگین تر شده است، بلکه آمار قضایای خشونت افزایش ۳۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۵ را نشان می دهد.”

در شش ماه دوم سال ۲۰۱۶ نیز گراف خشونت در برابر رسانه ها نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۵ سیر صعودی خود را داشته است.

کمیتۀ مصونیت از حکومت میخواهد، تا برای کاهش خشونت در برابر خبرنگاران اقدامات جدی کند.

آقای شریفی میگوید، “از رهبران حکومت و از جامعه جهانی تقاضا میکنیم که موضوع خشونت علیه رسانه ها جدی گرفته شود و اگر اقدام جدی صورت نگیرد، ممکن این دست آورد از دست برود.”

کمیتۀ مصونیت خبرنگاران با آنکه تصویب کار شیوۀ مصونیت خبرنگاران از سوی شورای امنیت ملی را برای بهبود مصونیت دست آورد میداند، اما میگوید تا زمانیکه این گونه کار شیوه ها عملی نشود، نمیتواند خشونت ها را کاهش دهد.

در همین حال فرانز مایکل ملیبن، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان از طرف های جنگ در افغانستان میخواهد که به مصونیت خبرنگاران احترام قایل شوند.

وی میگوید، “اینکه دولت به گونۀ دوامدار عامل خشونت هاست سبب نگرانی میباشد، دولت باید کسانی که برای رسانه ها و خبرنگاران تهدید ایجاد میکنند را به پنجۀ قانون بسپارد و باید حمله بر رسانه ها به پایان برسد.”

اما حکومت افغانستان این اظهارات آقای ملیبن را رد کرده عامل خشونت علیه خبرنگاران را گروه طالبان میداند.

هارون چخانسوری، سخنگوی ریاست جمهوری میگوید، “متاسفانه زیادتر خشونت علیه خبرنگاران و تمام اقشار جامعه از طرف مخالفین مسلح دولت صورت گرفته و نیروهای امنیتی از تمام ما و شما با تمام رشادت دفاع کرده اند، و خواهند کرد.”

در همین حال نهاد حمایت کنندۀ رسانه های آزاد افغانستان انتظار دارد که سال روان میلادی برای خبرنگاران یک فرصت خوب باشد.

مسوولان دراین نهاد ارادۀ حکومت را برای مصوونیت خبرنگاران مهم توصیف میکنند.

سال گذشتۀ میلادی سیزده خبرنگار در افغانستان کشته شدند و یکصد و یک مورد خشونت علیه خبرنگاران درکشور به ثبت رسیده است.

گزارشگر: لیدا نیازی

Trending

خروج از نسخه موبایل