رویداد های اخیر

خلیلزاد: حمله بر کارمندان دادستانی کل تلاشی برای مختل کردن روند صلح است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

زلمی خلیلزاد فرستاده ی ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله روز گذشته بر کارمندان دادستانی کل را محکوم کرده است.

آقای خلیلزاد در تویتی گفته است که این دادستان‌ها روند آزادی زندانیان را تسهیل می‌کردند و روی شناسایی عاملان ترور آن‌ها باید بررسی‌های گسترده صورت گیرد.

آقای خلیلزاد گفته است: ” ما خواهان تحقیقات گسترده استیم تا عاملین شناسایی و به عدالت سپرده شوند.”

وی تاکید کرده است: “این حمله نشان دهنده آنچه است که همه ما میدانیم: مخربین (داخلی و خارجی) سعی دارند تا روند را مختل و به تآخیر بیاندازند.”

 

ترور پنج کارمند دادستانی کل در جریان رفتن به توقیف‌گاه بگرام پرسش‌برانگیز شده است؛ و تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

گروه طالبان در کنار این‌که مسوولیت ترور کارمندان دادستانی کل را نگرفته، اعلام کرده است که این گروه نیز بررسی می‌کند و طرف‌ها باید متوجه توطئه‌های مخالفان بی‌شمار صلح باشند.

در همین حال صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری گفته است: “انکار آن‌ها (طالبان) از این رویدادها نمی‌تواند این گروه را تبرئه کند، حمله‌های زیادی دیگر شبیه این بر قضات کشور انجام شده که کار طالبان بوده و باید این گروه در این مورد وضاحت دهند، خشونت‌ها می‌تواند بر روند صلح تاثیر منفی بگذارد.”

نعیم‌ نظری، عضو کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است: “ترور سارنوالان (دادستان‌ها) در کنار این‌ که در تناقض با اسناد بین‌المللی حقوق‌ بشری قرار دارد، در شرایط فعلی می‌تواند روند صلح را صدمه بزند.”

شماری از آگاهان بدین باور اند که در پی پیشرفت‌ها در روند صلح، ترورهای هدفمند و پیچیده افزایش یافته است.

ولی الله شاهین، آگاه مسایل صلح گفته است: “تا زمانی‌که مذاکرات بین‌الافغانی آغاز نشود، جنگ شعله‌ور خواهد بود و از مردم قربانی می‌گیرد، در نشست نخست مذاکرات روی آتش بس دایمی تصمیم گرفته می‌شود.”

زلمی خلیل‌زاد می‌گوید، در چنین شرایط حکومت و طالبان نباید بترسند بلکه برای آغاز مذاکرات میان‌افغان‌ها از بهر دست‌یابی به آتش‌بس جامع و بالاخره توافق سیاسی، گام‌های ضروری بردارند‌.

آقای خلیلزاد گفته است: “هر دو جانب باید هراس نکنند و برای رسیدن به مذاکرات بین الافغانی، جاييکه بر یک آتش بس جامع و توافق سیاسی مذاکراه شده می تواند، هر چه زودتر گامهای ضروری را بردارند. این همان چیزی است که افغانها میخواهند و ما در کنار آنها ایستاده ایم.”

از سویی هم رییس جمهور غنی نیز این حمله را محکوم و آن را یک حمله «هراس افگنانه» عنوان کرده است.

آقای غنی گفته”حمله بالای افراد ملکی و کارمندان دولتی، جنایت ضد بشری و ارزش های اسلامی بوده” و تداوم آن تلاشی برای آسیب رساندن روند صلح است.

 

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح میگوید: “انتظار داریم که هماهنگی زمان و مکان مذاکرات همزمان با پایان روند تبادله‌ی زندانیان و کاهش خشونت‌ها نهایی شود و به آغاز مذاکرات برویم.”

پیش‌تر یک‌ گزارش سازمان ملل نشان داده بود که برخی از اعضای ارشد طالبان که مخالف روند صلح اند، در تبانی با دیگر گروه‌ها، گروهی را برای سبوتاژ صلح زیر نام حزب ولایت اسلامی شکل داده‌ اند.

 

Trending

خروج از نسخه موبایل