Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد طرح جدید صلح را برای طالبان داده است

منتشر شده

در

Last Updated on: حوت ۱۸, ۱۳۹۹

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، پیشنهاد حکومت موقت و یک کنفرانس بزرگ را به طالبان داده است.

یک مقام طالبان به شرط افشا نشدن نامش به رویترز گفته است که زلمی خلیلزاد به آنها پیشنهاد حکومت موقت و یک کنفرانس بزرگ مانند کنفرانس بن را داده است.

او افزوده است که خلیلزاد از طالبان نیز خواست تا سطح خشونت‌ها را ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش دهد.

او در این باره گفته است که “خلیلزاد با بعضی از دیدگاه‌ها آمده بود و آجندای مهم آن این بود که مذاکرات بین الافغانی باید هر چه زودتر یک نتیجه ملموس دهد.”

 این منبع به خلیلزاد گفته است که طالبان با تشکیل حکومت موقت مشکل ندارد، اما در این حکومت شرکت نمی کند.

او به رویترز گفته است که ” ما مردم که دارای شهرت خوبی استند به حکومت موقت پیشنهاد میکنیم و این افراد باید دو سال کار کنند تا ادارات دولتی  بشمول نهادهای امنیتی را از  سیاست خارج کند.”

بر اساس گزارش رویترز طالبان با کاهش‌ خشونت‌ها موافقه خواهد کرد.

این گزارش می افزاید که طالبان از امریکا خواسته تا بر حکومت افغان برای رهایی ۷۰۰۰ زندانیان این گروه فشار بیاورد.

او به رویترز گفته است که ” ما باور نداریم که کنفرانس دیگر در هر کشور که باشد جنگ افغانستان را حل کند.”

از سوی دیگر، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، به رویترز گفته است که با آنها در مورد بدیل گفتگوهای صلح بحث نشده است.

این در حالی است که روز گذشته رییس جمهور غنی بار دیگر با حکومت موقت مخالفت خود را نشان داد و گفت که یگانه راه انتقال قدرت برگزاری انتخابات است.

رویترز به نقل از  دو منبع بین المللی گزارش کرده است که مخالفت سرسخت رییس جمهور غنی با تشکیل حکومت موقت باعث بروز مشکلات خواهد شد.

این منبع به رویترز گفته است  که “مشکل این است که غنی میتواند امریکا را مستقیما ملامت کند… که در موجودیت یک حکومت مشروع از حکومت موقت حمایت میکند و روند دیموکراتیک را تضعیف میکند.”

این در حالی است که خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، پس از سفرش به کابل به دوحه رسیده و قرار است به کشورهای دیگر منطقه نیر سفر کند.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117