Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد: هیچ دلیل موجه برای تاخیر مذاکرات میان افغانان وجود ندارد

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان از حکومت و طالبان خواسته است که به گونه فوری مذاکرات میان افغان‌ها را آغاز کنند.

آقای خلیلزاد در یک تویت گفته است که “هیچ دلیل موجه برای تاخیر” در روند صلح وجود ندارد.

او همچنان حمله‌ی روز چهارشنبه که جان دو تن به شمول عبدالباقی امین رییس شورای علمی وزارت معارف را گرفت، را محکوم کرده و می‌گوید: “مرگ او به دست تخریب‌کنندگانی که می‌خواهند روند صلح را به تاخیر بکشانند غم‎‌انگیز است.”

آقای خلیلزاد گفته است: “حمله غم‌انگیز تروریستی بر عبدالباقی امین از سوی کسانی انجام شده است که در تلاش تأخیر و یا برهم زدن روند صلح افغانستان است.”

وی تاکید کرده است که به خاطر ادای احترام مناسب به داکتر امین، “همه طرف‌ها باید خشونت را کاهش داده و بلافاصله مذاکرات میان افغانان را آغاز کنند. هیچ دلیل موجه برای تاخیر در این روند وجود ندارد”.

برعکس گفته های خلیلزاد، دو عامل سبب تاخیر در شروع مذاکرات میان افغانان شده است، یکی مخالفت فرانسه واسترالیا با رهایی شش زندانی طالب و رها نشدن ۳۲۰ زندانی جنجالی طالب از سوی حکومت افغانستان.

در این میان روسیه انتظار دارد که نباید مخالفت فرانسه و آسترالیا با رهایی شش زندانی طالب مانع شروع مذاکرات میان افغانان شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه می‌گوید:  سخن از رهایی شش فرد مشخص در فهرست جنگجویان طالب است که در حملات تروریستی علیه شهروندان خارجی، دست داشته اند، و همچنان از درخواست اخیر حکومت افغانستان مبنی بر رهایی ۲۰ نیروی کماندوی افغان که در قید طالبان اند، می‌باشد. ما امیدواریم که این مسایل به موانع جدید که جلو آغاز مذاکرات صلح را بگیرند، تبدیل نشوند و به زودی حل و فصل شوند.

همچنان شماری از فعالان مدنی در کابل نیز خواهان پایان خشونت ها و شروع زودهنگام مذاکرات صلح میان حکومت و طالبان استند.

پیش ازین منابع در حکومت  گفته اند که مساله‌ی مخالفت فرانسه و آسترالیا با رهایی شش زندانی طالب را باید امریکا حل کند. اما گروه طالبان درباره ادعای حکومت مبنی بر اسیر بودن کماندوها و خلبانان در نزد این گروه می گویند که در روز نخست عید روند رهایی زندانیان حکومت را تکمیل کرده اند.

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!