Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلی: دولت با رویکرد بُرد بُرد مذاکرات صلح را با طالبان انجام خواهد داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دولت افغانستان با رویکرد بُرد بُرد مذاکرات صلح را با گروه طالبان انجام خواهد داد.

کریم خلیلی رییس تازه کار شورای عالی صلح افغانستان تاکید می ورزد که هیچ طرف مذاکره در گفتگو های صلح با شکست و ناکامی روبرو نخواهد بود.

“در روند صلح دیگر تسلیمی و شکست نیست. بل تعامل برد برد مطرح است و ناکامی هیچ طرف و هیچ کسی نیست. پیام روشن ما همین است که صلح عامل شکست آنها نیست.”

کریم خلیلی مسوولیت نگرفتن حملات اخیر از سوی طالبان را، نگرش مثبت این گروه برای صلح می داند.

خلیلی می افزاید: “یک سری گام های مثبت را سراغ داریم به ویژه در رویداد های اخیر طالبان موضع گرفتند و محکوم کردند این گام مثبت در راستای صلح است اما باید گام های استوار بردارند.”

رئیس شورای صلح تاکید می ورزد که جنگ نه راه حل به دولت است و نه هم به مخالفان دولت، بل باید به همکاری جهان بستر گفتمان مساعد شود.

این گفته ها در حالی مطرح می گردد که اخیراً ملا هبت الله اخندزاده رهبر گروه طالبان در پیام عیدی خود هر گونه گفتگو با دولت افغانستان در حضور نیروهای خارجی در کشور را رد کرده است و بر ادامه جنگ تاکید دارد.

از سوی دیگر، از عینک رییس شورای عالی صلح، فساد زمینه ساز ناامنی درکشور است و باید برای برچیدن این پدیده، نهاد ها اصلاح شوند و آقای خلیلی نقدی بر حکومت و ملت دارد.

خلیلی می گوید: “انتقاد مردم نباید سبب سقوط نظام شود و حکومت نیز نباید هر انتقاد را به معنای سقوط نظام بپندارد.”

اما برای هراس افگنانی که مسئولیت حملات خونبار اخیر در کابل و مراکز دینی را به عهده گرفته اند، کوردل، تروریست و مزدور نام می دهد و می گوید آنان نمی توانند با این اعمال شان همدلی و همگرایی مذهبی را در افغانستان از بین ببرند و باعث فرقه گرایی شوند.

دست کم در ماه رمضان، افغانستان گواه روز های سیاه و دشواری بود که کشته و زخمی شدن نزدیک به هزار تن گردید.

گزارشگر: باعث حیات

Advertisement

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار فعالیت دوباره عضویت در سازمان تجارت جهانی شد

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صنعت و تجارت در دیدار با رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواستار فعالیت دوباره‌ عضویت امارت اسلامی در سازمان تجارت جهانی شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت تجارت می گوید که نورالدین عزیزی و رزا اوتونبایوا همچنان درباره پشتیبانی از تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، افزایش صادرات و فراهم‌آوری تسهیلات برای زنان صنعت‌کار نیز گفتگو کرده‌اند.

از سویی هم، سخنگوی امارت اسلامی گفته که تجارت و ترانزیت موضوع بشری است و نباید با موضوعات سیاسی ربط داده شود.

به گفته‌ ذبیح‌الله مجاهد، امارت اسلامی تلاش‌های خود را برای گسترش روابط اقتصادی و تجارتی افزایش داده است.

در همین حال، به باور کارشناسان اقتصادی، کسب دوباره‌ عضویت سازمان تجارت جهانی بالای گسترش تجارت افغانستان با کشورهای گوناگون آسیایی و اروپایی و شمار کشورهای قاره‌‌ای مثل امریکا اثر گذار است و در کنار آن، فُرصت‌های کاری را نیز افزایش خواهد داد.

افغانستان در دسمبر ۲۰۱۵ به‌گونه رسمی یک‌صدوشصت‌وچهارمین عضو سازمان تجارت جهانی شد، اما در حال حاضر نماینده‌ای در این سازمان ندارد. سازمان تجارت جهانی یک سازمان بین‌المللی است که قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلاف‌های بین اعضا را حل‌وفصل می‌کند. هدف عمده‌ این سازمان ایجاد تسهیلات برای صادرات و واردات کالا و خدمات بین کشورهای عضو از طریق رفع موانع تعرفه‌های گمرکی می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به یک هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شدند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پاکستان نزدیک به یک هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است.

این وزارت امروز (پنج‌شنبه،۱۰ جوزا) با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که به تعداد ۹۷۹ مهاجر افغان پس از اخراج از سوی پاکستان دوباره وارد کشور شده‌اند.

وزارت امور مهاجرین گفته است که اخراج‌شدگان به تاریخ ۹ جوزا از مرز سپین‌بولدک و خط فرضی تورخم به کشور برگشت نمودند.

براساس معلومات آمریت سرحدی تورخم در ولایت ننگرهار، ۱۱۵ خانواده که شامل ۶۴۷ تن بودند از طریق این گذرگاه وارد کشور شدند و ۶۲ خانواده شامل ۳۳۲ تن همچنان از طریق گذرگاه سپین‌بولدک وارد کشور شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد یک قهوه‌خانه توسط گروه از دختران در شهر کابل

Published

on

(Last Updated On: )

گروهی از دختران در کابل با ایجاد یک قهوه‌خانه و کتاب‌خانه می‌خواهند برای دختران و زنان زمینه‌ مطالعه را فراهم سازند. آنان از زنان و دختران می‌خواهند با استفاده از این مکان به مطالعه بپردازند و آگاهی خود را در بخش‌های مختلف بلند ببرند.

در وضعیتی که زنان و دختران از رفتن به مکتب و پوهنتون محروم اند. شماری از دختران با ایجاد یک قهوه‌خانه و کتاب‌خانه می‌خواهند برای دختران و زنان زمینه‌ مطالعه را فراهم سازند تا حد اقل از این طریق زنان و دخترانی که در پی کسب علم و دانش هستند کمک کرده باشند.

کسانی که این‌جا برای مطالعه می‌آیند، هستند دخترانی که برای آنان قهوه فراهم می‌کنند تا از خستگی‌های ذهنی مشتریان شان بکاهند.

باورها بر این است که با توجه به محدودیت‌های آموزشی بر زنان و دختران ایجاد این‌گونه محیط‌ها یک نیاز پنداشته می‌شود.

با این همه، خواست مهم در این‌جا این است که دروازه‌های مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران و زنان باز شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!