Connect with us

رویداد های اخیر

خواست افغان‌ها از یونسکو برای ثبت افغانستان در فهرست میراث مشترک هنر میناتوری

منتشر شده

در

افغانستان هنوز هم شامل فهرست میراث مشترک هنر میناتوری نشده است.

شماری از استادان دانشگاه، نویسنده ها و استادان حوزه هنر میناتوری در هرات در یک تجمع اعتراضی بار دیگر نسبت به بی توجهی حکومت در این مورد واکنش نشان دادند.

پس از اینکه کشورهای ایران، آذربایجان ترکیه و ازبیکستان در یک تفاهم مشترک شامل فهرست میراث مشترک حوزه میناتوری در سازمان یونسکو ثبت شدند، خبری از ثبت افغانستان در این فهرست نبود.

در همین حال استادان دانشکده هنر هرات و دانشجویان این دانشکده بار دیگر صدای اعتراض شان را بلند کرده اند. آنها به این باور اند که آثار خلق شده استاد کمال‌الدین بهزاد که صدها سال قدمت دارد هنوز هم در داخل و بیرون از کشور نگهداری میشوند، بنابرین هیچگاهی افغانستان از حوزه مشترک میراث های هنری کشورهای منطقه جدا نبوده است.

در حال حاضر استادان و هنرمندان که نگذاشتند این هنر ناملموس به فراموشی سپرده شود، روی آن کار میکنند و از حکومت           میخواهند که نگذارد افغانستان از حوزه مشترک هنرهای مختلف کشورهای منطقه دور بماند.

یک هفته پیش در پانزدهمین نشست کمیته جهانی میراث فرهنگی معنوی یونسکو، هنر میناتور به عنوان پانزدهمین میراث ناملموس کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبیکستان در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد، اما در این فهرست نام افغانستان معلوم نیست.

پس از آن، وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور رسما نسبت به این باره شکایت کرده است و گفته که این خلاف مواد مندرج کنوانسیون حفاظت از میراث های فرهنگی ناملموس جهان است.

رویداد های اخیر

امیرخان متقی و سفیر قطر بر تقویت روابط افغانستان با جامعه جهانی تأکید کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، در کابل با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، دیدار کرده و درباره گسترش روابط دوجانبه و تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه گفته که در این دیدار، تلاش‌ها و همکاری‌های قطر برای تسهیل روابط امارت اسلامی با جامعه جهانی بررسی شده است.

به گفته این وزارت، آقای متقی روابط افغانستان با جامعه جهانی را رو به گسترش خوانده و از تلاش‌های قطر در این زمینه قدردانی کرده است.

در همین حال، سفیر قطر بر تعهد کشورش به ادامه این تلاش‌ها تأکید کرده و پیشرفت‌های به‌دست‌آمده در این زمینه را امیدوارکننده دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید افغانستان و ایران بر گسترش همکاری‌های صنعتی و معدنی

Published

on

علی‌رضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل، با شماری از مسئولان اتاق صنایع و معادن افغانستان دیدار کرده و درباره گسترش روابط اقتصادی، سرمایه‌گذاری مشترک و تقویت همکاری‌ها در بخش‌های صنعت و معادن گفتگو کرده است.

اتاق معادن و صنایع افغانستان گفته است که در این دیدار، خان محمد خان، معاون صنعت اتاق صنایع و معادن افغانستان، با اشاره به فرصت‌های موجود در بخش صنعت و معادن کشور، از سرمایه‌گذاران ایرانی خواست تا در این بخش‌ها سرمایه‌گذاری عملی کنند.

او گفت که با فراهم‌شدن زمینه‌های مناسب برای رشد صنعت و پروسس مواد خام معدنی در افغانستان، فرصت‌های بیشتری برای همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای منطقه، به‌ویژه ایران، وجود دارد.

در همین حال، علی‌رضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل، از افزایش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران ایرانی برای فعالیت در بخش‌های مختلف اقتصادی و تولیدی افغانستان خبر داد و بر تمایل کشورش به گسترش روابط اقتصادی و همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد.

در پایان این دیدار، سفیر ایران از مسئولان اتاق صنایع و معادن افغانستان دعوت کرد تا در نمایشگاه معادن که قرار است در ایران برگزار شود، اشتراک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ: نشرات رادیو بی‌بی‌سی در افغانستان به دلیل «تخطی‌های مکرر» متوقف شد

Published

on

صفی الله رائد، رئیس نظارت بر رسانه‎‌‌ها در وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید که نشرات رادیو بی‌بی‌سی در افغانستان به دلیل «تخطی‌های مکرر» متوقف شد.

سخنگوی بی‌بی‌سی نیز متوقف شدن نشرات رادیویی این رسانه را در سراسر افغانستان تأیید کرده و گفته است که برای حل این موضوع با مقام‌های امارت اسلامی در تماس است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!