Connect with us

رویداد های اخیر

خواست رهبران افغان از طالبان، کاهش خشونت‌ها و ختم جنگ

منتشر شده

در

مارشال عبدالرشید دوستم، معاون پیشین ریاست جمهوری عطا محمد نور، والی پیشین ولایت بلخ امروز پنج شنبه (۲۳ثور) بر کاهش خشونت‌ها و ختم کشتار مردم در افغانستان دارد تاکید نمودند.

سومین مارشال افغانستان در مراسم ادای  نماز عید فطر، در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان از طالبان خواست که برای رسیدن به صلح آتش‌بس دوام‌دار را در نظر بگیرند.

مارشال دوستم می‌گوید نقش و جایگاه مردم در گفت‎‌وگوهای صلح باید به گونه اساسی در نظر گرفته شود.

مارشال دوستم در حالی بر ختم جنگ و کاهش خشونت‌ها در افغانستان تاکید می‌کند که حکومت افغانستان و طالبان در اعلامیه‌های جداگانه‌ سه روز عیدفطر در این کشور آتش‌بس اعلام کردند.

آقای دوستم می‌افزاید که  حضور طالبان با مفکوره بستن مکاتب و محروم ساختن دختران از درس و تحصیل را در قدرت نمی‌پذیرد.

مارشال دوستم گفت:”ما از صلحی که مطمین شویم همه مردم افغانستان، همه چهره‌های اقوام مردم افغانستان در آن تصمیم گیری‌ها خود را ببیننند حمایت می‌کنیم.”

مارشال دوستم با اشاره به برکناری نقیب‌الله فایق والی پیشین فاریاب از حکومت خواست تا تصمیم‌‌گیری‌ها مبنی تعیین والی‌‌ها و ولسوالان را برای مردم بگذارند.

در همین حال عطا محمد نور والی پیشین بلخ و رییس شاخه جدا حزب جمعیت به طالبان هشدار می‌دهد که اگر پای میز مذاکره نیایند، و فکر تسخیر افغانستان را از راه جنگ داشته باشند با بسیج مردمی در کنار نیرو های امنیتی کشور خواهد ایستاد.

عطا محمد نور، والی پیشین بلخ گفت:” به برادر کشی اگر دوام دادند آنجاست که بسیج ملی می‌تواند با قوت در کنار قوای مسلح افغانستان زیر چتر نظام و یک نظم واحد، جواب کوبنده و دندان شکن بدهد.”

شماری  از مقامات محلی بلخ نیز تاکید بر آتش بس دایمی دارند.

فرهاد عظیمی، والی بلخ گفت:” هدف اساسی جمهوری اسلامی افغانستان آتش بس دایمی و توقف کشتار بی گناهان است.”

محمد افضل حدید، رییس شواری ولایتی بلخ گفت:” اگر کسی بخواهد با ظلم با شکنجه با سر نیزه بالای مردم افغانستان حکومت کنند، چنین حکومت‌ها پایدار نیست.”

این در حالی است که طالبان پیش از این گفته اند که آتش بس روزهای عید، پس از عید دوام نمی‌کند و آنان به حملات شان ادامه خواهند داد.

درهمین حال، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی می‌گوید که با خروج نظامیان خارجی و تغییر موقف حکومت از بهر ایجاد حکومت انتقالی، دلیل دیگری برای دوام جنگ درکشور باقی نمانده است.

آقای حکمتیار از طالبان می‌خواهد برای رسیدن به صلح یک راهبرد تازه را در پیش گیرند.

آقای حکمتیار تاکید می‌کند که افغانستان در یک وضعیت حساس قرار دارد و استخبارات شماری از کشورها در تلاش به هم زدن وضیعت از بهر رسیدن منافع شان است.

وی گفت:”انتطار ما از طالبان هم این است که با درنظرداشت وضعیت و با مشاهده اینکه نیروهای خارجی خارج و با خروج آنها یکی از عامل بزرگ جنگ آنها از بین می‌رود، نیاز است که طالبان هم یک راهبرد تازه را اختیار کند.”

باور وی این است که یگانه راه برای رسیدن به صلح اجماع بدون قید شرط جریان‌های تاثیر گذار سیاسی داخلی است. وی همچنان تکید می‌کند که در صورت تغییر نظام ساختارهای نظامی و امنیتی باید سراجایش باقی بماند.

این درحالی است که پس از آغاز روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان طالبان نبردها در بیش ۲۲ ولایت افغانستان را بیشتر ساخته اند و احتمال دارد پس از آتش بس سه روز عید این نبردهای بیشتر از پیش جریان پیدا کند.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!