Connect with us

رویداد های اخیر

خواست پدر یما سیاوش از شورای امنیت سازمان ملل برای همکاری در پی‌گیری پرونده قتل فرزندش

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۷, ۱۳۹۹)

محمد داوود سیاوش پدر یما سیاوش در نامه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است که برای پی‌گیری پرونده قتل فرزندش همکاری کند.

آقای سیاوش این نامه را تحت عنوان «استغاثه حق العبدی محمد داود سیاووش پدر یما سیاووش شهید مبنی بر عدم توجه دولت افغانستان به قضیه شهادت یما سیاووش به شورای امنیت سازمان ملل» فرستاده است.

آقای سیاوش در این نامه گفته است: ” فرزندم یما سیاووش مشاور افغانستان بانک به تاریخ ۱۷ عقرب ۱۳۹۹ خورشیدی مطابق ۷ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی در یک توطئه مرموز با انفجار در موتر دولتی بانک طوری به شهادت رسید که پارچه های گوشت بدنش را با دستان خود از زمین جمع کرده به خاک سپردم و اکنون از عدم توجه دولت افغانستان و بانک در این رابطه این استغاثه را با فریاد و اشک و آه از بیداد دولت افغانستان به شما می نگارم.”

پدر یما سیاوش در این نامه گفته است که دولت افغانستان و بانک مرکزی افغانستان به مدت یک هفته  پس از  قتل فرزندش سکوت اختیار کرد که سوالات و ابهامات كه در رابطه به اين “قتل مرموز” يما سياوش بوده، بی پاسخ مانده است.

خانواده آقای سیاوش مکررا خواستار پیگیری پرونده قتل یما سیاوش شده است. داوود سیاوش گفته است که باید «جی پی اس» موتر که یما سیاوش، از زمان تقرر تا کشته شدن اش، بررسی شود.

در نامه آمده است: “در حاليكه موتر دولتی بانک اصولا پس از انتقال يما سياووش به منزل در پارک وسايط ترانسپورت بانک بايد متوقف بوده باشد و پارک وسايط ترانسپورت توسط كمره های امنيتی رصد ميشود بنابران كمره های بانک در انتروال زمانی تقرر موصوف به بانک از روز شموليت به وظيفه تا روز وقوع حادثه بايد مورد بررسی قرار گيرد.”

داوود سیاوش گفته است که کامره های بالون که بر فراز ارگ ریاست جمهوری است نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

او گفته است که نتيجه بررسی عمومی زمانی میتواند کامل باشد که بررسي «جي پي اس» موتر با كمره های امنيتي بانک ، بالون فضايی فراز ارگ و كمره های امنیتی جاده ها تا مكروريان ۴ مورد بررسی قرار بگیرد.

 بر اساس نامه: ” كار شناسان امور ميگويند كه بمب كه در موتر جاسازی شده ساعتی نبوده زيرا با توجه به ازدحام ترافيک در شهر كابل هيچكس نميتواند پيشبينی كند كه موتر در طی چه مدت از بانک به مكروريان ۴ خواهد رسيد. از جانبی رژيم كاری يما سياووش طوری بود كه در زمان معين به دفتر رفت و آمد نداشت. بنابران احتمال انفجار از طريق ريموت كنترول وجود دارد.”

داوود سیاوش گفته است که مسوولان بانک در بررسی این پرونده با نهادهای امنیتی همکاری نکرده است.

وی گفته است: “در تماس يک يا دو روز بعد از وقوع حادثه با پدر يما سياووش با خون سردی و بی اعتنايي تمام از همكاری با ادارت امنيتی سخن گفته، اداره بانک حاضر به همكاری با مراجعی كه علاقمند حقيقت يابی مساله بودند نميشود.”

در نامه آمده است: “ما ميخواهيم كه دولت قاتل يما سياووش را هرچه زودتر شناسايی،‌ بازداشت و به پنجه قانون سپرده در دادگاه عادل به پای ميز محاكمه كشيده مطابق احكام قانون به كيفر اعمالش برساند.”

نامه افزوده است: “هر نوع پيشداوری فيسبوكی در شبكه های اجتماعی تا زمان روشن شدن حقايق و اسناد در رابطه به شهادت يما سياووش قبل از وقت بوده از نظر ما اعتبار ندارد.”

آقای سیاوش تاکید کرده است: “سكوت و بی اعتنايی بانک و دولت طی يک هفته پس از شهادت يما سياووش و در مواردی پيشداوری توجيه گرانه دولت برای ما پرسش برانگيزست. از دفتر نمايندگي سازمان ملل ميخواهيم، در اين رابطه دولت افغانستان را تحت فشار قرار دهد تا عاملان قتل را به اسرع وقت شناسايی و دستگير كند.”

وی گفته است: “هرگاه دولت ميخواهد به روال بيست سال اخير پرونده قتل يما سياووش را نيز در يكی از فايل های تاق نسيان بگذارد ما اين حق را نيز به خود محفوظ ميداريم كه به محكمه بين المللي لاهه شكايت كنيم.”

رویداد های اخیر

گزارش سازمان ملل: میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان با بحران و سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه خواهند شد. سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش نتایج سالانه‌ سال ۲۰۲۳ می‌گوید که میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند و اکثریت مردم نیازهای اولیه خود را تامین کرده نمی‌توانند.

ملل متحد در این گزارش تصریح کرده است که بحران بشری در افغانستان در سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و این کشور در یک توسعه غیرقابل ملاحظه در این سال، یک دهه عقب‌گرد داشته است و در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در بخشی از گزارش سالانه‌ی سازمان ملل متحد در باره افغانستان آمده است که: «اکنون افغان‌ها دسترسی به غذا را به عنوان ضروری‌ترین نیاز خود ذکر می‌کنند. میلیون‌ها تن که قادر به پرداخت یا تهیه نیازهای اولیه‌ی خود نیستند، با گرسنگی و سوءتغذیه روبه رو هستند.»

در این گزارش آمده است که با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، یک چهارم کاهش یافته است و بر اساس گزارش بانک جهانی، در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در گزارش آمده است که: «بحران انسانی در طول سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و نشانه‌های کمی از کاهش آن دیده می‌شود. افغانستان در یک توسعه غیرقابل توجه، یک دهه عقب‌گرد داشته است. با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱، یک چهارم کاهش یافته است، نیمی از جمعیت در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد خانواده‌ها کمتر از یک دالر امریکایی در روز به اعضای هر عضو خانواده درآمد دارند.»

در این گزارش آمده است که مساعدت‌های ملل متحد به افغانستان از تطبیق اهداف توسعه پایدار در این کشور حمایت می‌کند و سه مورد از اهداف توسعه پایدار که مورد حمایت قرار گرفته اند؛ صحت و سلامت خوب، برابری جنسیتی و از بین بردن فقر است.

سازمان ملل با اشاره به نظرسنجی اخیر گالوپ گفته است که ۹۵ درصد از مردم افغانستان خود را در رنج می‌بینند و میانگین امید به زندگی در پنج سال گذشته کاهش یافته است.

با این حال وزارت اقتصاد بر تداوم کمک‌های بشری به مردم افغانستان تأکید می‌کند و می‌گوید که این وزارت برای کاهش فقر در کشور برنامه‌هایی روی دست دارد.

این در حالیست که سازمان ملل همواره از وضعیت بد اقتصادی در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای ادامه کمک‌ها در افغانستان با کمبود بودجه مواجه ‌اند.

پیشتر این سازمان اعلام کرده بود که تنها شش درصد از بیش از سه میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای ارایه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را دریافت کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان در چین برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان میان مقام‌های دولت چین و افغانستان در بیجنگ برگزار شد.

وزارت خارجه می‌گوید که هیأت اعزام شده افغانستان در این نشست پیشنهادها و توصیه‌های خود را با مقام‌های کشور چین به اشتراک گذاشته تا اثربخشی کمک‌های چین افزایش یابد.

در این نشست برگسترش روابط تجارتی و همکاری‌های اقتصادی میان دوکشور تأکید شده است.

در این نشست علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، در چارچوب میکانیزم بازسازی اقتصادی افغانستان، افزایش تجارت بین دو کشور به ویژه فراهم کردن فضا برای صادرات بیشتر کالاهای افغانی به چین، ظرفیت سازی و همکاری چین در زمینه‌های معدن و تجارت معاصر در افغانستان درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری بحث شده است.

در همین حال، لیو جین سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین در این نشست تأکید کرده که بیجنگ از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد ایجاد حکومت فراگیر پاسخ دهد.

در بخشی از اعلامیه وزارت خارجه چین آمده است که: «هم چین و هم افغانستان از کشورهایی که مسؤول اصلی وضعیت دشوار کنونی افغانستان هستند، می‌خواهند که مسؤولیت‌های خود را با جدیت انجام دهند، پول‌های منجمد شده مردم افغانستان را برگردانند و نمک به زخم‌های مردم افغانستان نزنند. چین از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد حکومت فراگیر افغانستان پاسخ دهد.»

هم‌زمان با این مقام‌های وزارت خارجه امارت اسلامی می‌گویند که چین در این نشست تعهد کرده اند که کمک‌های بشردوستانه این کشور به افغانستان را با در نظر گرفتن نیازها و اولویت‌های طرف افغانستان سازماندهی کرده و هم‌چنان پیشنهادهای طرف افغانستان را در زمینه کمک ۱۰۰ میلیون یوانی چین برای اسکان مهاجرین که مجبور به بازگشت به افغانستان شده اند، بررسی خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل در یک سال گذشته ۴۷۰ کیلومتر کانال های آب در افغانستان ساخته است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

برنامه جهانی غذا می‌گوید که سال گذشته به همکاری جوامع محلی در افغانستان، نزدیک به ۴۷۰ کیلومتر کانال آب ساخته است.

بخش افغانستان این برنامه، به روز چهارشنبه (۲۹حمل) در شبکه ایکس گفته است که دهقانان در افغانستان بدون دسترستی به آب، به زنده‌گی شان ادامه داده نمی توانند.

در ادامه گفته شده که کانال‌های آب با دهقانان کمک کرده تا آنها خانواده‌های شانرا تغذیه کنند و محصولات اضافی شانرا به فروش برسانند.

این درحالی است که پس از چندین سال خشکسالی پیهم، بارنده‌گی‌های اخیر دهقانان در افغانستان را امیدوار ساخته که سال آینده حاصل خوب خواهند برداشت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!