Connect with us

رویداد های اخیر

داعش مسوولیت ترور کارمندان تلویزیون انعکاس را به عهده گرفت

منتشر شده

در

گروه داعش در یک اعلامیه مسوولیت کشته شدن سه کارمند تلویزیون انعکاس در ننگرهار را به عهده  گرفته است.

 بر اساس گزارش‌ها گروه داعش گفته است که جنگجویان این گروه سه تن از خبرنگار زن در ننگرهار را هدف قرار داده اند.

 این در حالی است روز گذشته سه تن از کارمندان تلویزیون انعکاس در شهر جلال آباد توسط افراد مسلح ناشناس کشته شدند و یک زن دیگر نیز زخم برداشت.

 در همین حال، مسعود اندرابی، وزیر امور داخله کشور، میگوید که گروه داعش مسوولیت این رویداد را به عهده گرفته است اما باز هم ترور این افراد بررسی میشود.

اندرابی گفته است که یک تیم از کابل به ننگرهار فرستاده خواهد شد تا ترور این افراد را بررسی کند.

از سوی دیگر، مقام‌های امنیتی روز گذشته گفتند که یک تن به اتهام این ترورها بازداشت شده است که با گروه طالبان نیز رابطه دارد.

زلمی لطیفی، رییس تلویزیون انعکاس، میگوید که این دختران به تازه‌گی از مکتب فارع شدند بودند و در بخش دوبله این تلویزیون کار میکردند.

لطیفی گفت که اکنون ۱۰ زن در تلویزیون انعکاس کار میکنند که چهار تن شان کشته شدند.

جمعه گل همت، قوماندان امنیه ننگرهار، میگوید که یکی از طراحان این حمله که با طالبان نیز در ارتباط بود بازداشت شده است.

اما طالبان دست داشتن در این رویداد را رد کرده است.

حدود یک ماه قبل ملالی میوند، گوینده در تلویزیون انعکاس همراه با راننده اش در این ولایت کشته شد که مسوولیت آن را نیز داعش به عهده گرفت.

این در حالی است که در این اواخر خشونت‌ها به ویژه ترورهای هدفمند خبرنگاران، فعالان مدنی و مقام‌های دولتی افزایش یافته اند.

مجیب خلوتگر، رییس رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی میگوید که ترور خبرنگاران باعث ترس و هراس در جامعه خبرنگاری میشود.

او در این باره گفت:” ترورهای هدفمند خبرنگاران باعث ایجاد ترس در جامعه خبرنگاری میشود و این باعث خود سانسوری، ترک فعالیت‌های رسانه‌ی و ترک کشور میشود.”

سفارت امریکا در کابل میگوید که چنین حملات قابل قبول نیست.

این سفارت افزود:” این حملات برای ترس و هراس است، آنها تلاش میکنند تا خبرنگاران را مهار کنند، آنها تلاش میکنند  تا مانع آزادی بیان در افغانستان شود.”

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: نهادهای دولتی افغانستان اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند

Published

on

در آستانه پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه شفافیت مالی خود، وضعیت مدیریت مالی افغانستان را بررسی کرده است.

این وزارت می‌گوید وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای بخش دولتی افغانستان در دوره مورد بررسی، هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند و اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند.

در بخشی از گزارش وزارت خارجه امریکا آمده است: «در دوره مورد بررسی، وزارتخانه‌های افغانستان و سایر نهادهای بخش دولتی هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند. هیچ نهادی پیشنهاد بودجه دولت یا گزارش پایان سال را در یک دوره زمانی مناسب منتشر نکرده است.»

این گزارش می‌افزاید که بدون انتشار بودجه، تأییدی درباره هزینه‌هایی که برای ارائه خدمات عمومی انجام شده، وجود نداشته است. همچنین هیچ نهادی اطلاعات به‌موقع درباره قروض بخش دولتی منتشر نکرده است.

وزارت خارجه امریکا توصیه کرده است که اسناد بودجه به‌گونه کامل و قابل اعتماد و در زمان مناسب منتشر شود و بودجه نیز بر اساس اصول پذیرفته‌شده بین‌المللی تهیه شود.

این وزارت همچنین بر روشن‌شدن قوانین و مقررات مربوط به استخراج منابع طبیعی، اعطای قراردادها و جوازهای استخراج و قراردادهای تدارکات عامه تأکید کرده است. انتشار اطلاعات درباره قروض بخش دولتی و تقویت نظارت بر شرکت‌های دولتی نیز از دیگر پیشنهادهای این گزارش است.

در واکنش به این گزارش، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که بودجه افغانستان مربوط به کشور دیگری نیست تا در مورد چگونگی مصرف آن به دیگران معلومات داده شود. او تأکید کرده که این موضوع یک مسئله داخلی افغانستان است.

در همین حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند شفافیت مالی، در کنار افزایش عواید داخلی و مدیریت درست منابع، می‌تواند به تقویت اعتماد اقتصادی، بهبود مدیریت منابع و جلب سرمایه‌گذاری کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت اجباری افغان‌ها از ایران؛ زنان و کودکان در معرض خطر

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

Published

on

سازمان حقوق بشری «هانا» هشدار داده است که ادامه اخراج افغان‌های فاقد اسناد از ایران، زنان و کودکان را پس از بازگشت به افغانستان با خطرهای جدی حفاظتی روبه‌رو می‌کند.

این سازمان در گزارشی که روز ۱۰ آگست منتشر کرده، گفته است کودکان اخراج‌شده ممکن است با جدایی از خانواده، توقف آموزش، نداشتن اسناد هویتی، بهره‌کشی و زندگی در شرایط ناامن روبه‌رو شوند.

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

هانا تأکید کرده است که صرفاً «فاقد اسناد» دانستن افغان‌ها نباید جای ارزیابی جداگانه نیازهای حفاظتی آنان را بگیرد و پیش از بازگشت، باید تضمین‌های قانونی و حمایت‌های بشردوستانه فراهم شود.

وزارت داخله ایران روز ۹ آگست اعلام کرد که از آغاز سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۲ میلیون افغان فاقد اسناد یا ثبت‌نشده از این کشور اخراج شده‌اند و روند اخراج‌ها همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، تا ۱۱ جولای سال ۲۰۲۶، حدود ۳۱۵ هزار و ۸۰۰ افغان از ایران اخراج شده‌اند؛ رقمی که بیش از ۸۳ درصد مجموع اخراج‌های ثبت‌شده افغان‌ها از کشورهای همسایه در این دوره را تشکیل می‌دهد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پیشتر از کشورها خواسته است در مواردی که افراد با خطرهای حفاظتی روبه‌رو هستند، از بازگشت اجباری آنان جلوگیری کنند و زنان و دختران را از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها دانسته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117