Connect with us

رویداد های اخیر

دانش خواهان بررسی قتل هزاره‌ها در پاکستان شد

منتشر شده

در

سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری، کشتار کارگران افغان در بلوجستان پاکستان را «وحشیانه» توصیف کرده و از حکومت پاکستان و نهادهای بین اللملی، خواسته است تا این قضیه را به گونه جدی بررسی کنند.

مجلس نمایندگان افغانستان هم پس از آنکه داعش مسوولیت حمله را گرفت می‌گوید که این جنگ افراطی است و مردمان مذهبی همواره مورد حمله گروه های تندرو پاکستانی در این کشور شده اند.

رسانه های پاکستان گزارش داده اند که روز یکشنبه هفته جاری، یازده نفر از سوی تفنگداران ناشناس کشته و چهار تن دیگر به شدت زخم برداشته اند.

گفته میشود که قربانیان این رویداد، از قوم هزاره اند. وزارت امور خارجه افغانستان نیز گفته است که هفت تن از قربانیان این رویداد اتباع افغانستان اند.

گروه داعش مسوولیت قتل این کارگران در شهر بلوچستان در غرب پاکستان را به عهده گرفته است.

وزارت خارجه کشور می‌گوید که این موضوع را تا شناسایی دقیق عاملان آن و تحقق عدالت پیگیری می‌کند.

معاونیت دوم ریاست جمهوری می‌گوید که قربانیان هزاره و شیعه بودند که معمولا هدف حملات تندروهای اسلام‌گرا در پاکستان هستند.

آقای دانش در اعلامیه از حکومت پاکستان و نهاد های بین الملی میخواهد این قضیه را به گونه جدی پیگیری کنند.

صدها نفر از اعضای جامعه هزاره در پاکستان در گردهمایی اعتراضی در شهر کویته در حالی‌که اجساد قربانیان را با خود حمل می‌کردند، گفتند تا زمانی اجساد را دفن نمی‌کنند که دولت پاکستان عاملان این کشتار را دستگیر و به محاکمه بکشاند؛ خواستی که مجلس سنا افغانستان هم از اسلام آباد دارد.

بیشتر هزاره‌های بلوچستان در کویته زندگی می‌کنند، شهری که هزاره های مرزی افغانستان هم با آنها در رفت و آمد اند و بیشتر آنها در دو منطقه بسیار محافظت شده در دو طرف شهر، هزاره تاون و مهرآباد زندگی می‌کنند.

رویداد های اخیر

وزیر معادن و پترولیم و سفیر قطر درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز گفتگو کردند

Published

on

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم افغانستان، با مردف بن علی القاشوطی، سفیر قطر در افغانستان، دیدار کرده است.

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در این دیدار دو طرف درباره روابط سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و قطر و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش منابع معدنی افغانستان گفتگو کردند.

دو طرف به‌ویژه درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های نفت و گاز و چگونگی ساخت یک پالایشگاه معیاری برای تصفیه نفت خام بحث کردند.

هدایت‌الله بدری از علاقه‌مندی قطر برای سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها استقبال کرد و از همکاری همه‌جانبه وزارت معادن و پترولیم اطمینان داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسکات میلر: از نحوه پایان جنگ در افغانستان بسیار ناراضی بودم

به گفته او، تصاویر افغان‌هایی که هنگام خروج طیاره‌های امریکایی از کابل تلاش می‌کردند خود را به طیاره برسانند، نیز بسیار تکان‌دهنده بود.

Published

on

آستین اسکات میلر، جنرال بازنشسته امریکایی و قوماندان پیشین نیروهای امریکا و ناتو در افغانستان، می‌گوید از نحوه پایان مأموریت امریکا در افغانستان بسیار ناراضی بوده است.

میلر در مصاحبه با شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» گفت که می‌دانست خروج نیروهای امریکایی ممکن است با مشکلات زیادی همراه شود، اما سقوط کابل و نحوه خروج امریکا از افغانستان او را بسیار ناراحت و خشمگین کرد.

او گفت: «من از نحوه پایان کار در افغانستان بسیار ناراضی بودم. می‌دانستم ممکن است چنین اتفاقی بیفتد، اما باز هم خشمگین بودم.»

میلر گفت یکی از سخت‌ترین بخش‌های خروج از افغانستان، خداحافظی با دوستان و همکاران افغانش بود؛ افرادی که برخی از آنها را ۱۰ تا ۱۵ سال می‌شناخت.

او گفت: «کار بسیار ناخوشایندی بود. باید به آنها می‌گفتم که من می‌روم و نیروهای ما نیز افغانستان را ترک می‌کنند.»

میلر افزود که اگرچه او به‌عنوان یک سرباز فقط سیاست دولت امریکا را اجرا می‌کرد، اما دیدن واکنش دوستان افغانش برایش سخت بود.

او گفت: «از نگاه آنها احساس می‌کردم که گویا به آنها خیانت کرده‌ام.»

میلر گفت دیدن وضعیت آشفته در میدان هوایی کابل پس از سقوط پایتخت، برایش بسیار دشوار بود.

او گفت: «احساس می‌کردم هیچ کاری از دستم ساخته نیست. اگر می‌توانستم سوار یک طیاره شوم، به افغانستان می‌رفتم تا کمک کنم.»

او همچنین درباره انفجار در میدان هوایی کابل صحبت کرد؛ حمله‌ای که در آن شماری از سربازان امریکایی و غیرنظامیان افغان کشته شدند.

میلر گفت: «آن حمله تقریباً مرا از پا انداخت. ضربه بسیار سختی بود.»

میلر گفت تصاویر آشفته میدان هوایی کابل، حملات ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ در امریکا را برایش زنده کرد.

او گفت در جریان حملات ۱۱ سپتمبر، افرادی را دیده بود که برای فرار از آتش از ساختمان مرکز تجارت جهانی به پایین می‌پریدند.

به گفته او، تصاویر افغان‌هایی که هنگام خروج طیاره‌های امریکایی از کابل تلاش می‌کردند خود را به طیاره برسانند، نیز بسیار تکان‌دهنده بود.

میلر گفت: «این صحنه‌ها برای بسیاری از مردم دردناک بود؛ چون ما می‌دانستیم این جنگ چگونه آغاز شد و حالا شاهد چگونگی پایان آن بودیم.»

میلر درباره اینکه چه چیزی می‌توانست متفاوت انجام شود، گفت خطرات موجود در افغانستان به اندازه کافی جدی گرفته نشده بود.

او گفت امریکا می‌توانست پیش از وخیم‌شدن وضعیت، بخشی از افرادی را که قرار بود از افغانستان خارج شوند، به کشور دیگری منتقل کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش‌ها: دست‌کم ۲۰ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند

بر اساس این گزارش‌ها، بیشتر اعدام‌های ثبت‌شده در زندان‌های عادل‌آباد شیراز، تایباد، یزد و دستگرد اصفهان انجام شده‌اند.

Published

on

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون، دست‌کم ۲۰ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند و دست‌کم سه شهروند دیگر افغانستان نیز به اعدام محکوم شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های این نهادها، موارد اعدام شهروندان افغان تقریباً در هر ماه سال جاری ثبت شده است. اتهام‌های مطرح‌شده علیه این افراد شامل جرایم مرتبط با مواد مخدر، قتل، جاسوسی برای اسرائیل و مشارکت در اعتراضات ضدحکومتی بوده است.

گروه‌های حقوق بشری درباره روند رسیدگی قضایی به این پرونده‌ها ابراز نگرانی کرده و می‌گویند در برخی موارد، دسترسی متهمان به وکیل، نظارت شفاف بر روند قضایی و فرصت کافی برای دفاع از خود با پرسش‌هایی روبه‌رو بوده است.

بر اساس این گزارش‌ها، بیشتر اعدام‌های ثبت‌شده در زندان‌های عادل‌آباد شیراز، تایباد، یزد و دستگرد اصفهان انجام شده‌اند.

در یکی از موارد اخیر، دو پسرکاکا به نام‌های گل‌محمد محمدی و قایم حسینی پس از محاکمه در ارتباط با اعتراضات ضدحکومتی در اصفهان به اعدام محکوم شده‌اند.

همچنین، سازمان حقوق بشر ایران و هه‌نگاو گزارش داده‌اند که افشار شاه‌احمدی، ایمان شفیعی و صدرالدین احمدزاده، سه شهروند افغان، در ماه جولای پس از محکومیت به اتهام مشارکت در آتش‌زدن یک پوسته پولیس اعدام شده‌اند.

فعالان حقوق بشری می‌گویند بخشی از اعدام‌ها در ایران بدون اعلام رسمی انجام می‌شود و همین امر، مشخص‌کردن شمار دقیق شهروندان افغان اعدام‌شده را دشوار کرده است.

بر اساس آمار هه‌نگاو، دست‌کم ۸۵ شهروند افغان در سال ۲۰۲۵ در ایران اعدام شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری همچنین خواستار شفافیت بیشتر در پرونده‌های مجازات اعدام، اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها و تضمین دسترسی متهمان به روند عادلانه قضایی شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!