Connect with us

رویداد های اخیر

درخواست ۶۵۰ میلیون دالر کمک عاجل از سوی برنامه جهانی غذا برای افغانستان

طبق برآوردها، ۳.۵ میلیون کودک زیر ۵ سال و ۱.۲ میلیون زن باردار و شیرده در سال جاری نیاز عاجل به درمان‌های تغذیه‌ای نجات‌بخش دارند.

منتشر شده

در

برنامه جهانی غذا هشدار داده است که بیش از ۹.۵ میلیون تن در افغانستان با ناامنی شدید غذایی روبه‌رو هستند و برای ادامه فعالیت‌های اضطراری خود تا پایان سال ۲۰۲۵(جدی ۱۴۰۴)، به ۶۵۰ میلیون دالر کمک مالی عاجل نیاز دارد.

براساس آمار منتشرشده، دست‌کم ۴.۶ میلیون مادر و کودک در افغانستان از سوء تغذیه رنج می‌برند و دو سوم خانواده‌های که زنان سرپرستی آنها را بر عهده دارند، توانایی خرید مواد غذایی اولیه را ندارند. زنان و دختران افغانستان‌ که تحت محدودیت‌های فزاینده در آموزش، اشتغال و آزادی‌های فردی قرار گرفته‌اند، از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در بحران کنونی به‌شمار می‌روند.

در حالی که در سال‌های گذشته کمک‌های غذایی توانسته میلیون‌ها خانواده را از فاجعه گرسنگی نجات دهد، کاهش شدید منابع مالی موجب شده است که برنامه جهانی غذا، ارائه خدمات به بخش بزرگی از نیازمندان را متوقف کند.

به گفته این سازمان، در ماه می سال روان میلادی مجبور شد ارائه کمک‌های غذایی اضطراری را متوقف کند و اکنون تنها می‌تواند یک میلیون تن را در تابستان پیش‌رو تحت پوشش قرار دهد.

این در حالی است که ۸.۵ میلیون نفر دیگر از دریافت کمک‌های اضطراری محروم خواهند شد.

از سوی دیگر، بحران سوء تغذیه نیز در حال وخیم‌تر شدن است. طبق برآوردها، ۳.۵ میلیون کودک زیر ۵ سال و ۱.۲ میلیون زن باردار و شیرده در سال جاری نیاز عاجل به درمان‌های تغذیه‌ای نجات‌بخش دارند.

با ادامه این وضعیت، مسئولان برنامه جهانی غذا هشدار می‌دهند که بدون تأمین منابع مالی لازم، بسیاری از نيازمندان در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

هشدار برنامه توسعه سازمان ملل: استراتژی توسعه ملی افغانستان در خطر

استراتژی هدف‌گذاری ۳ تا ۵ درصد رشد اقتصادی سالانه، افزایش ۱۰ درصدی صادرات، جذب پنج میلیارد دالر سرمایه‌گذاری خارجی تا ۲۰۳۰ و توسعه زیربنا‌ها، انرژی و صنایع استخراجی را دنبال می‌کند.

Published

on

بر اساس گزارش برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، استراتژی جدید ملی توسعه افغانستان (ANDS 2025–2030) بدون رفع چالش‌های ساختاری جدی، به اهداف خود دست نخواهد یافت. این نخستین برنامه توسعه ملی است که از زمان بازگشت امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ معرفی شده و چارچوبی برای تخصیص منابع محدود داخلی در شرایط نبود کمک‌های بین‌المللی ارائه می‌کند.

استراتژی هدف‌گذاری ۳ تا ۵ درصد رشد اقتصادی سالانه، افزایش ۱۰ درصدی صادرات، جذب پنج میلیارد دالر سرمایه‌گذاری خارجی تا ۲۰۳۰ و توسعه زیربنا‌ها، انرژی و صنایع استخراجی را دنبال می‌کند.

با این حال، برنامه توسعه سازمان ملل هشدار داده است که بحران‌ها همزمان از جمله عدم به رسمیت شناختن بین‌المللی، وضعیت شدید بحران بشری، بازگشت گسترده مهاجرین و تغییرات اقلیمی، خطر اجرای برنامه را افزایش داده است. این نهاد دو محدودیت بحرانی را برجسته کرده است: محدودیت‌های زنان و کمبود انرژی.

به اساس این گزارش ممنوعیت آموزش دختران و محدودیت اشتغال و تحرک زنان، مشارکت اقتصادی آنان را به شدت کاهش داده و تحقق رشد و رفاه مشترک را دشوار کرده است. همچنین، کمبود شدید انرژی—تولید فعلی برق تنها ۰.۷ گیگاوات در برابر نیاز ۵ گیگاوات—توسعه صنعتی را مختل می‌کند.

برنامه توسعه سازمان ملل نتیجه گرفته است که بدون رفع محدودیت‌ها بر زنان و پر کردن شکاف انرژی، این استراتژی احتمالا صرفاً رویایی باقی خواهد ماند و تحولی ایجاد نخواهد کرد.

امارت اسلامی تاکنون در این مورد واکنشی نشان نداده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل در آستانه تمدید مأموریت تیم نظارتی تحریم‌های افغانستان

این کمیته همچنان فهرست تحریم‌ها را مدیریت می‌کند، درخواست‌های معافیت را بررسی می‌نماید و از طریق گزارش‌ها و پیشنهادهای تیم نظارتی، از کشورهای عضو در اجرای تحریم‌ها حمایت می‌کند.

Published

on

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده است که انتظار می‌رود اعضای این شورا تا اواخر ماه فبروری درباره پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای برای تمدید مأموریت «تیم حمایت تحلیلی و نظارت بر تحریم‌ها» رأی‌گیری کنند؛ تیمی که کمیته تحریم‌های ۱۹۸۸ افغانستان را پشتیبانی می‌کند.

بر اساس این گزارش، مأموریت کنونی این تیم در تاریخ ۱۷ فبروری به پایان می‌رسد. کمیته تحریم‌های ۱۹۸۸ مسئول اجرای محدودیت‌هایی از جمله مسدودسازی دارایی‌ها، ممنوعیت سفر و تحریم تسلیحاتی علیه افراد و گروه‌های مرتبط با امارت اسلامی است.

این کمیته همچنان فهرست تحریم‌ها را مدیریت می‌کند، درخواست‌های معافیت را بررسی می‌نماید و از طریق گزارش‌ها و پیشنهادهای تیم نظارتی، از کشورهای عضو در اجرای تحریم‌ها حمایت می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف: آسیای مرکزی و افغانستان مشکلات اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی هستند

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که خطرات امنیتی در آسیای مرکزی و تحولات افغانستان، نگرانی‌های اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی منطقه‌ای متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است.

لاوروف امروز (دوشنبه) در دیدار با طالقبک مسادیکوف، سرمنشی این سازمان در مسکو، چالش‌های امنیتی منطقه را «محوری» توصیف کرد.

وی گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر جزء مسائل محوری برای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند، چالش‌ها و تهدیدهای جدیدی می‌باشند. اشاره من به وضعیت منطقه آسیای مرکزی در حوزه امنیت جمعی و همچنین هر آنچه که مربوط به اتفاقات افغانستان است، می‌باشد.»

لاوروف از مسادیکوف به عنوان «یکی از کارشناسان برجسته» در حوزه امنیت آسیای مرکزی تقدیر کرد و گفت که تجربه او می‌تواند به تقویت هماهنگی و بهبود «اثربخشی همه اقدامات متحدانه» کمک کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی، مانند ناتو، حمله به یک عضو را حمله به همه اعضا می‌داند.

کشورهای منطقه همواره نسبت به تهدیدات امنیتی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها بیجا دانسته و اطمینان داده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!