اخبار ساحوی

در روند استخدام آموزگاران مکاتب فساد گسترده وجود دارد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

در روند استخدام اموزگاران مکتب ها فساد گسترده میان افراد زومند، مقام های پلند پایه و مسوولین وزارت معارف وجود دارد و حتی میان این افراد، استخدام اموزگاران به اساس سهم بندی صورت میگیرد.

کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری با بیان این مطلب میگوید که در شماری از ولایت های افغانستان مکتب ها و اموزگاران خیالی وجود دارد.

 اما وزارت معارف میگوید که هنوز آنان در باره این گزارش تحقیق نه کرده اند و رهبری جدید وزارت معارف متعهد به مبارزه جدی با فساد اداری در این اداره است.

 

کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری پژوهش تازه یی در باره وضعیت معارف افغانستان در ولایت های کابل، هرات، ننگرهار، بلخ، بدخشان و لغمان انجام داده اند و دریافته اند که حدودد چهل و شش در صد معلمین برحال بر اساس قوانین وزارت معارف واجد شرایط نیستند.

 

این اداره دریافته است که وزارت معارف در شماری از ولایت ها به نمایندگان مردم در مجلس و دیگر مقام ها باج میدهند.

 

داکتر راشد بهروز رئیس اجرایی کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری میگوید” مواردی را که ما مشاهده کردیم والی ها، رئیس های معارف، مدیر های مکاتب، حتی منابع بشری، اعضای شورای ولایتی، شورای ملی و وکلا د پروسه دست دارند، حتی مواردی است که قسما سهمیه بندی است.”

این نهاد همچنان از وجود مکتب های خیالی و اموزگاران خیالی نیز در شماری از ولایت های افغانستان حرف میزند.

 آقای بهروز میگوید” مشکل است که تفکیک شود چه مقدار مکتب ها و معلمین خیالی وجود دارد. اما در این مورد ما متوجه شدیم که معلمین مجازی یک حقیقت است که وجود دارند. “

اما سخنگوی وزارت معارف میگوید که کمیته یی در حال حاضر مصروف بررسی مکاتب و آموزگاران خیالی هستند.

محمد کبیر حقمل رئیس اطلاعات و نشرات وزارت معارف گفت ” یک ارزیابی کلی جریان دارد تا تشویش ها از انچه مکاتب و معلمین خیالی گفته میشود، صحت اش معلوم شود. انچه که ما گفته میتوانیم هیچ معاشی از بودجه افغانستان به کسی که در لست وزارت معارف نباشد و کارمند ما نباشد، پرداخته نه شده است.”

 

این نهاد در حالی گزارش پژوهشی خود را منتشر میکند که پیش از این اداره بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان از وجود مکتب ها و اموزگاران خیالی در زمان فاروق وردک، وزیر پیشین وزارت معارف گفته بود.

 

 

گزارش از محمد میلاد سکندری

Trending

خروج از نسخه موبایل