Connect with us

رویداد های اخیر

در سه انفجار پی هم بالای یک مکتب در کابل ۳۰ نفر جان باختند و ۵۲ تن زخم برداشتند

منتشر شده

در

در پی سه انفجار در برابر یک مکتب در غرب شهر کابل ۳۰ تن جان باخته و ۵۲ تن دیگر هم زخمی شده اند.

وزارت داخله جان باختن ۳۰ تن و زخمی شدن ۵۲ تن دیگر را تایید کرده است.

اما منابع می گویند که در این انفجار ها بیش از ۴۰ تن جان باخته و نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر هم زخمی شده اند.

منابع امنیتی می گویند که نخست یک حمله کننده موتر مملو از مواد انفجاری را در برابر مکتب سیدالشهدا  در منطقه دشت برچی کابل انفجار داد و سپس دو حمله انتحاری حین خروج دانش آموزان این مکتب رخ داده است.

بیشتر قربانیان و زخمیان این رویداد به بیمارستان علی جناح انتقال داده شده است، بیمارستان مملو از جسد، زخمی و افرادی است که نزدیکان شان قربانی شده اند.

تا هنوز گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

طالبان در اعلامیه ای دست داشتن در این حمله را رد و این انفجارهای را محکوم کرده است.

این گروه گفته است که این انفجار کار داعش بوده است.

این حمله با واکنش تند داخلی و خارجی نیز مواجه شده است.

رییس جمهور غنی این حمله «وحشیانه» توصیف کرده و طالبان را عامل آن دانسته است.

آقای غنی گفته است: “طالبان با تشدید جنگ نامشروع و خشونت شان یکبار دیگر نشان دادند که نه تنها به حل بحران کنونی به گونه صلح آمیز و اساسی تمایل ندارند، بلکه با پیچیده ساختن وضعیت، فرصت فراهم شده بخاطر صلح را سبوتاژ مینمایند.”

شورای عالی مصالحه ملی نیز با محکوم کردن حمله امروز بر دانش‌آموزان در حوزه سیزدهم کابل، آن را «بزدلانه» و «تروریستی» خوانده است.

نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان «یوناما» از حمله امروز در دشت برچی ابراز انزجار کرده و آن «وحشیگری» توصیف کرده است.

این نهاد گفته است: “بسیاری از غیرنظامیان کشته و زخمی شدند. به خانواده های قربانی صمیمانه تسلیت می گوییم و ما آرزوی بهبودی سریع برای آسیب دیدگان داریم.”

اتحادیه اروپا در افغانستان نیز انفجار امروز را محکوم کرد و اظهار داشت: “حمله وحشتناک در منطقه دشت برچی در کابل یک عمل حقیرانه تروریستی است. هدف قرار دادن دانش آموزان در مکتب دخترانه در واقع حمله به آینده افغانستان است.”

رویداد های اخیر

پیام رهبر امارت اسلامی به محصلان: در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی دفاع کنید

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، در پیامی از محصلان فارغ‌شده پوهنتون کابل خواسته است که در هر شرایطی از ارزش‌های اسلامی و احکام شرعی خود دفاع کنند و تحت هیچ شرایطی از دین و مذهب خود دست نکشند.

وزارت تحصیلات عالی این پیام رهبر امارت اسلامی را امروز (چهارشنبه) در مراسم فراغت حدود ۲۵۰۰ محصل پوهنتون کابل قرائت کرده است.

رهبر امارت اسلامی در این پیام بر احترام به والدین و استادان نیز تأکید کرده و از محصلان خواسته است که در زندگی روزمره به تقوا، اخلاص، صداقت و امانت‌داری توجه داشته باشند.

براساس این پیام، رهبر امارت اسلامی از استادان خواسته است تا محصلان را به‌گونه درست از لحاظ عقیدتی، فکری، اخلاقی، علمی و مسلکی تربیت کنند، به اصلاح ظاهر و سیرت آنان توجه داشته باشند، آنان را به وحدت فرا بخوانند و برای تربیت اخلاقی‌شان تلاش کنند.

گفتنی است که در سال ۱۴۰۵، حدود ۲۵۰۰ محصل از ۸۰ دیپارتمنت ۲۲ پوهنځی پوهنتون کابل فارغ شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: نهادهای دولتی افغانستان اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند

Published

on

در آستانه پنجمین سال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه شفافیت مالی خود، وضعیت مدیریت مالی افغانستان را بررسی کرده است.

این وزارت می‌گوید وزارتخانه‌ها و دیگر نهادهای بخش دولتی افغانستان در دوره مورد بررسی، هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند و اطلاعات بودجه‌ای و مالی را به‌گونه منظم و به‌موقع منتشر نکرده‌اند.

در بخشی از گزارش وزارت خارجه امریکا آمده است: «در دوره مورد بررسی، وزارتخانه‌های افغانستان و سایر نهادهای بخش دولتی هیچ‌یک از حداقل معیارهای شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند. هیچ نهادی پیشنهاد بودجه دولت یا گزارش پایان سال را در یک دوره زمانی مناسب منتشر نکرده است.»

این گزارش می‌افزاید که بدون انتشار بودجه، تأییدی درباره هزینه‌هایی که برای ارائه خدمات عمومی انجام شده، وجود نداشته است. همچنین هیچ نهادی اطلاعات به‌موقع درباره قروض بخش دولتی منتشر نکرده است.

وزارت خارجه امریکا توصیه کرده است که اسناد بودجه به‌گونه کامل و قابل اعتماد و در زمان مناسب منتشر شود و بودجه نیز بر اساس اصول پذیرفته‌شده بین‌المللی تهیه شود.

این وزارت همچنین بر روشن‌شدن قوانین و مقررات مربوط به استخراج منابع طبیعی، اعطای قراردادها و جوازهای استخراج و قراردادهای تدارکات عامه تأکید کرده است. انتشار اطلاعات درباره قروض بخش دولتی و تقویت نظارت بر شرکت‌های دولتی نیز از دیگر پیشنهادهای این گزارش است.

در واکنش به این گزارش، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که بودجه افغانستان مربوط به کشور دیگری نیست تا در مورد چگونگی مصرف آن به دیگران معلومات داده شود. او تأکید کرده که این موضوع یک مسئله داخلی افغانستان است.

در همین حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند شفافیت مالی، در کنار افزایش عواید داخلی و مدیریت درست منابع، می‌تواند به تقویت اعتماد اقتصادی، بهبود مدیریت منابع و جلب سرمایه‌گذاری کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117