Connect with us

رویداد های اخیر

در ۲۴ ساعت گذشته۹۰ غیرنظامی کشته و زخمی شدند

منتشر شده

در

بربنیاد اطلاعات حکومت در یک شبانه روز گذشته از اثر درگیری‌ها بیش از ۲۰ غیرنظامی به شمول زنان و کودکان جان باخته و ۷۰ تن دیگر زخم برداشتند.

وزارت امور داخله گروه طالبان را مسوول تلفات غیرنظامیان می داند، اما طالبان این ادعا را رد کرده است.

میرویس ستانکزی، سخنگوی وزارت داخله در این باره گفت:” روزانه به گونه اوسط ۳۰ تا ۴۰ غیر نظامی از سوی طالبان در درگیری کشته و زخمی می‌شوند که عامل اصلی این تلفات طالبان اند.”

اما بر اساس آمارهای بیمارستان‌های مرکزی در یک شبانه روز گذشته تنها در کندهار ۲ غیرنظامی جان باخته و ۴۷ تن دیگر زخمی شدند.

به همین اساس در هرات در یک شبانه روز گذشته ۳ تن جان باخته و نزدیک به ۲۰ تن دیگر بشمول زنان و کودکان زخمی شدند.

محمد عارف جلالی، سرطبیب بیمارستان حوزوی هرات، در این مورد گفت: “از آغاز درگیرهای هرات در کل در چهارده روز ۳۸۴ تن زخمی و ۴۱ تن کشته شدند. که از جمع شان ۲۵۷ تن ملکی اند از این جمع ۲۴ خانم و ۳۱ تن شان کودکان اند.”

با این همه مسوولان محلی در تخار می گویند که هنگام تصرف شهر تالقان از سوی طالبان، ۳۰ نظامی جان باخته، ۴۰ نیروی دولتی زخمی شده و ۷۰ سرباز ارتش به دست طالبان افتادند.

از سویی هم، والی بلخ می گوید در یک شبانه روز گذشته ۷ غیرنظامی از اثر درگیری‌ها جان باخته اند.

فرهاد عظیمی، والی بلخ، در این باره گفت:”متاسفانه که شما میدانید طالبان خلاف سازمان‌های حقوق بشری خانه‌های مردم را سپر قرار میدهند و از خانه مردم به عنوان سنگر استفاده می‌کنند که باعث تلفات افراد ملکی می‌شود.”

در همین حال سازمان‌های حقوق بشری با انتقاد از دو طرف جنگ می‌خواهند خانه مردم را سنگر نسازند و از خشونت‌ها دست بردارند.

لعل گل لعل، رییس سازمان حقوق بشر، در این باره گفت:”حملات اخیر که افراد ملکی را هدف قرار داده است خلاف قوانین بشری است ما این را محکوم می کنیم.”

این درحالی است که چند روز پیش کمیته جهانی صلیب سرخ گفت بود که در ده روز نخست ماه اگست، بیش ۴ هزار زخمی جنگ تنها در ۱۵ بیمارستان این کمیته درمان شده اند.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117