Connect with us

خبرهای مهم

دستور بر حالت “تهاجمی” درآمدن نیروهای افغان و واکنش های مربوط

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

دستور رئیس جمهور غنی مبنی بر تغییر وضعیت اوپراتیفی نیروهای افغان از حالت “دفاع فعال” به حالت “تهاجمی”، واکنش های گوناگونی را برانگیخته است.

به دنبال حملات فجیع روز سه شنبه در کابل و ننگرهار، رئیس جمهور غنی در بیانیه ای ویدئویی دستور داد تا نیروهای ملی دفاعی و امنیتی افغانستان از حالت “دفاع فعال” بیرون شوند و حالت “تهاجمی” را اختیار کنند.

رئیس جمهور غنی با اشاره به حملات بر بیمارستان در کابل، تشییع جنازه در ننگرهار و برخی دیگری از اعمال خشونت آمیز گفت که طالبان و داعش افغان های بی گناه، از جمله زنان و کودکان، را کشته اند.

رئیس جمهور همچنین گفت که طالبان حملات و خشونت های خود را برخلاف خواست دولت افغانستان و ملت برای آتش بس و برقراری صلح، شدت بخشیده اند.

متعاقب این اظهارات رئیس جمهور، گروه طالبان نیز بیانیه ای را منتشر و حملات در كابل و ننگرهار را محكوم كرده گفتند که این حملات كار گروه داعش بوده است.

در این بیانیه ی طالبان همچنین آمده است که چنین حملاتی بطور مشترک در مهمانخانه ها در کابل و سایر شهرها توسط اعضای داعش طراحی و اجرا می شود و استخبارات دولت به منظور فراهم کردن فضا برای اجرایی شدن سیاست های ناکام غیر اسلامی و ضد صلح در آن دست دارند.

درین بیانیه، طالبان حکومت را محکوم نمووده گفته اند كه از ابتدای توافق بین آمریكا و طالبان، دولت افغانستان سعی دارد تا با ایجاد موانع روند صلح را خلل رساند؛

بیانیه می نویسد که از تاخیر آگاهانه روند آزادی زندانیان که هم گام مهمی برای اجرای توافق و آغاز مذاکرات بین الافغانی بود و هم می توانست جان هزاران زندانی را از تهدید کنونی ویروس کرونا محافظت کند، تا اعلامیه فعلی عملیات تهاجمی، همه نشانه های اخلال اند.

طالبان می گویند که کاملاً آماده است تا با هر نوع تهاجمات دشمن مقابله کند و اظهار داشته اند که از این به بعد مسئولیت تشدید خشونت و پیامدهای آن به دوش دولت خواهد بود.

از طرف دیگر، ایالات متحده در بیانیه مطبوعاتی روز سه شنبه با محکوم کردن حملات کابل و ننگرهار خاطرنشان کرده که چنانچه طالبان مسئولیت حملات را رد کرده و هر دو حمله را محکوم نیز کرده اند، آمریکا از “طالبان و دولت افغانستان می خواهد تا برای محاکمه عاملین (این حملات) با هم همکاری کنند.”

ایالات متحده در این بیانیه تاکید می کند: “تا زمانی که کاهش مداوم در خشونت و پیشرفت کافی در جهت دستیابی به توافق سیاسی مذاکره وجود نداشته باشد، افغانستان در برابر تروریزم آسیب پذیر خواهد بود. مردم افغانستان مستحق آینده ای عاری از وحشت هستند، و روند صلح در جریان همچنان فرصتی مهم برای کنار آمدن افغانها برای ایجاد یک جبهه متحد علیه تهدید تروریزم فراهم می کند.”

از سوی هم زلمی خلیلزاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح در افغانستان، که محور روند صلح افغانستان را تشکیل میدهد، در تویتی از طالبان و دولت افغانستان خواسته است تا علیه دشمن مشترکی که مرتکب چنین جنایاتی می شود باهم همکاری کنند. در غیر آن، افغانستان در معرض تروریزم، بی ثباتی مداوم و مشکلات اقتصادی باقی خواهد ماند.”

 

وی همچنان در تویتی حملات روز سه شنبه را تقبیح نموده گفته است، “خشونت غیرقابل بیان علیه مادران، نوزادان و کودکان تولد ناشده، و همچنین حمله بر مراسم تشییع جنازه، اعمال خالصاً شریر اند.”

همچنین، شارژدافر راس ویلسن در سفارت آمریكا واقع كابل این حملات و كسانی را كه افراد بی دفاع و مظلوم را هدف قرار می دهند، محكوم كرده است.

سازمان ملل متحد نیز حملات در کابل و ننگرهار را محکوم کرده و خواستار محاکمه شدن عاملان آن شده است.

علاوه بر این، دیده بان حقوق بشر نیز حمله بر بیمارستان در کابل را از جمله جرایم جنگی خطاب نموده است.

تبصره؛ آریانانیوز

انتظار می رفت خشونت در افغانستان پس از توافق بین ایالات متحده و طالبان برای آوردن صلح در افغانستان، به درجه صفر برسد؛ اما اینطور نشد… ماین گذاری ها، حملات انتحاری و سایر اعمال خشونت آمیز، همچنان ادامه دارد.

تازه ترین مثالهای تروریزم همانا حملات روز سه شنبه اند، که در از اثر عمل انتحاری در شرق افغانستان در ولایت ننگرهار دست کم ۳۰ تن کشته و ۷۰ تن دیگر جراحت برداشتند؛ همچنین در حمله بر یک بیمارستان در کابل که حداقل ۱۴ کشته و ۱۵ زخمی برجا گذاشت.

خبرهای تازه

استقبال نهاد های بین المللی از آتش بس میان حکومت افغانستان و طالبان

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اعلام آتش بس از سوی گروه طالبان و حکومت افغانستان مورد استقبال شماری زیادی از نهاد های بین المللی و کشورها از جمله آمریکا، ناتو، اتحادیه اروپا، هند و غیره قرار گرفته است.

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح أفغانستان گفت: ” گام های دیگری باید فورا دنبال شود رهایی زندانیان باقی مانده از هر دو طرف همانگونه که در موافقتنامه ایالات متحده و طالبان مشخص گردیده، بر نگشتن به سطح بلند خشونت ها و توافق بر تاریخ جدید برای آغاز نمودن مذاکرات بین الأفغانی”.

ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو هم از دو طرف خواست تا از فرصت بوجود آمده برای صلح و منفعت أفغانستان استفاده کنند.

سخنگوی نیرو های خارجی، نمایندگی دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان ، سفارت امریکا و وزارت خارجه پاکستان نیز با استقبال ازین تصمیم خواهان توقف درگیری ها به گونه دوامدار شده و اصرار به آغاز گفتگو های میان افغانان کرده اند

نمایندگی سازمان ملل متحده در أفغانستان گفته است:  “تنها گفتگو های صلح می تواند پایان برای جنگ افغانستان باشد. سازمان ملل متعهد به حمایت از حکومت و مردم افغانستان از بهر تلاش های شان درین راستا است “.

راس ویلسون سفیر آمریکا هم این آتش بس را نعمت ویژه برای تمام مردم أفغانستان عنوان کرد.

اتحادیه اروپا، هند و ایران هم از این اقدام استقبال کردند. 

حکومت أفغانستان و طالبان برای سه روز به مناسبت عید سعید فطر آتش بس را اعلام نموده اند.

Continue Reading

جهان

نگاشتن تصویر نوه در فیسبوک باعث جریمه شدن مادربزرگ شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

همه دوست دارند عکسی از آنان در رسانه های اجتماعی “لایک” بیشتر دریافت کند، اما در گوشته از جهان یک مادربزرگ بخاطر گذاشتن عکس های نوه هایش در فیسبوک به دادگاه کشانده شده است.

در ولایت گلدرلند کشور هالند، این موضوع زمانی به دادگاه راجع شد که یک مادربزرگ از حذف کردن عکس های نوه هایش که بدون اجازه ی عروس اش در رسانه های اجتماعی، امتناع ورزید.

در فیصله نامه ی دادگاه از قول عروس اش چنین نوشته شده است: “تصاویر كودكانم در رسانه های اجتماعی به طور جدی حریم خصوصی آنها را نقض کرده است.”

درین فیصله دستور داده شده است که اگر مادربزرگ در طول مدت ۱۰ روز عکس ها را حذف نکند، باید با گذشت هر روز ۵۵ دالر طور جریمه پرداخت کند تا زمانیکه عکس ها بصورت آنلاین قابل دسترس باشد، و حد اکثر مجازات ۱۱۰۰ دالر تعیین شده است.

این حکم در چارچوب مقرره قانون عمومی حمایت از حریم خصوصی افراد در اروپا (جي دي پي آر) اصدار گردیده است.

مقرره فوق مدلل می سازد که زمانیکه یک عکس در فیسبوک گذاشته می شود، از قرار گرفتن آن در دست شخص ثالث جلوگیری کرده نمی شود.

هدف از این قانون اروپا (جي دي پي آر) که در سال ۲۰۱۸ به اجرا درآمد، این است که براساس مسائل مربوط به حریم شخصی افراد، بر نحوه استفاده شرکت ها از مواد شخصی افراد، کنترول وجود داشته باشد..

Continue Reading

اخبار ساحوی

نماز عید را طبق رهنمود وزارت‌های حج و اوقاف و صحت عامه ادا نمائید – علما

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

عالمان دینی بغلان از باشندگان کشور می‌خواهند تا نماز عید را مطابق رهنمود وزارت‌های حج و اوقاف و صحت عامه کشور ادا نمایند.

این عالمان دینی در قطعه نامه‌ای از ملا امامان مساجد نیز خواسته اند که تبلیغ و خطبه های نماز عید را کوتاه و در پیوند به ختم جنگ، تحقق صلح و بیان رهنمودهای مبارزه با ویروس کرونا باشد.

آنها تدابیر وقایوی، چون ضد عفونی ساختن محل برگذاری نماز عید، خواندن نماز در فضای باز، مراعت کردن فاصله و استفاده از ماسک را حتمی دانسته و حضور اشخاص مصاب به کوید۱۹ را در صف نمازگذاران منع قرار داده اند.

همچنان آنان از مردم خواسته اند تا برای مبارزه با ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار آن، عید را در کنار خانواده های شان تجلیل و از تجمعات، روبوسی، آغوش گرفتن و دست دادن به گونه جدی خودداری نمایند.

در همین حال ریاست صحت عامه بغلان خبر میدهد که بیش از ۶۰ مسجد جامع در پلخمری که قرار است فردا یک‌شنبه در آن نماز عید برپا شود، ضدعفونی کرده و این کمپاین در تمام ساحات این ولایت ادامه دارد.

از سوی هم، فرمانده پولیس بغلان از تدابیر ویژه برای تامین امنیت مساجد، شهر و بزرگ راه های این ولایت خبر میدهد.

در کابل نیز، وزارت وزارت امور داخله گفته است که در روزهای عید محدودیت بر گشت و گذار نهایت جدی خواهد بود.

همچنان وزارت صحت عامه از مردم خواسته است كه در روزهای عید از رفتن به خانه های همدیگر خودداری كنند.

باید گفت که مقامات صحی همواره تاکید نموده اند که اگر مردم محدودیت های گشت و گذار را رعایت نکنند و توصیه های وزارت صحت را در نظر نگیرند، کشور با فاجعه ای سردچار خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!