خبرهای مهم

دستور بر حالت “تهاجمی” درآمدن نیروهای افغان و واکنش های مربوط

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

دستور رئیس جمهور غنی مبنی بر تغییر وضعیت اوپراتیفی نیروهای افغان از حالت “دفاع فعال” به حالت “تهاجمی”، واکنش های گوناگونی را برانگیخته است.

به دنبال حملات فجیع روز سه شنبه در کابل و ننگرهار، رئیس جمهور غنی در بیانیه ای ویدئویی دستور داد تا نیروهای ملی دفاعی و امنیتی افغانستان از حالت “دفاع فعال” بیرون شوند و حالت “تهاجمی” را اختیار کنند.

رئیس جمهور غنی با اشاره به حملات بر بیمارستان در کابل، تشییع جنازه در ننگرهار و برخی دیگری از اعمال خشونت آمیز گفت که طالبان و داعش افغان های بی گناه، از جمله زنان و کودکان، را کشته اند.

رئیس جمهور همچنین گفت که طالبان حملات و خشونت های خود را برخلاف خواست دولت افغانستان و ملت برای آتش بس و برقراری صلح، شدت بخشیده اند.

متعاقب این اظهارات رئیس جمهور، گروه طالبان نیز بیانیه ای را منتشر و حملات در كابل و ننگرهار را محكوم كرده گفتند که این حملات كار گروه داعش بوده است.

در این بیانیه ی طالبان همچنین آمده است که چنین حملاتی بطور مشترک در مهمانخانه ها در کابل و سایر شهرها توسط اعضای داعش طراحی و اجرا می شود و استخبارات دولت به منظور فراهم کردن فضا برای اجرایی شدن سیاست های ناکام غیر اسلامی و ضد صلح در آن دست دارند.

درین بیانیه، طالبان حکومت را محکوم نمووده گفته اند كه از ابتدای توافق بین آمریكا و طالبان، دولت افغانستان سعی دارد تا با ایجاد موانع روند صلح را خلل رساند؛

بیانیه می نویسد که از تاخیر آگاهانه روند آزادی زندانیان که هم گام مهمی برای اجرای توافق و آغاز مذاکرات بین الافغانی بود و هم می توانست جان هزاران زندانی را از تهدید کنونی ویروس کرونا محافظت کند، تا اعلامیه فعلی عملیات تهاجمی، همه نشانه های اخلال اند.

طالبان می گویند که کاملاً آماده است تا با هر نوع تهاجمات دشمن مقابله کند و اظهار داشته اند که از این به بعد مسئولیت تشدید خشونت و پیامدهای آن به دوش دولت خواهد بود.

از طرف دیگر، ایالات متحده در بیانیه مطبوعاتی روز سه شنبه با محکوم کردن حملات کابل و ننگرهار خاطرنشان کرده که چنانچه طالبان مسئولیت حملات را رد کرده و هر دو حمله را محکوم نیز کرده اند، آمریکا از “طالبان و دولت افغانستان می خواهد تا برای محاکمه عاملین (این حملات) با هم همکاری کنند.”

ایالات متحده در این بیانیه تاکید می کند: “تا زمانی که کاهش مداوم در خشونت و پیشرفت کافی در جهت دستیابی به توافق سیاسی مذاکره وجود نداشته باشد، افغانستان در برابر تروریزم آسیب پذیر خواهد بود. مردم افغانستان مستحق آینده ای عاری از وحشت هستند، و روند صلح در جریان همچنان فرصتی مهم برای کنار آمدن افغانها برای ایجاد یک جبهه متحد علیه تهدید تروریزم فراهم می کند.”

از سوی هم زلمی خلیلزاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح در افغانستان، که محور روند صلح افغانستان را تشکیل میدهد، در تویتی از طالبان و دولت افغانستان خواسته است تا علیه دشمن مشترکی که مرتکب چنین جنایاتی می شود باهم همکاری کنند. در غیر آن، افغانستان در معرض تروریزم، بی ثباتی مداوم و مشکلات اقتصادی باقی خواهد ماند.”

وی همچنان در تویتی حملات روز سه شنبه را تقبیح نموده گفته است، “خشونت غیرقابل بیان علیه مادران، نوزادان و کودکان تولد ناشده، و همچنین حمله بر مراسم تشییع جنازه، اعمال خالصاً شریر اند.”

همچنین، شارژدافر راس ویلسن در سفارت آمریكا واقع كابل این حملات و كسانی را كه افراد بی دفاع و مظلوم را هدف قرار می دهند، محكوم كرده است.

سازمان ملل متحد نیز حملات در کابل و ننگرهار را محکوم کرده و خواستار محاکمه شدن عاملان آن شده است.

علاوه بر این، دیده بان حقوق بشر نیز حمله بر بیمارستان در کابل را از جمله جرایم جنگی خطاب نموده است.

تبصره؛ آریانانیوز

انتظار می رفت خشونت در افغانستان پس از توافق بین ایالات متحده و طالبان برای آوردن صلح در افغانستان، به درجه صفر برسد؛ اما اینطور نشد… ماین گذاری ها، حملات انتحاری و سایر اعمال خشونت آمیز، همچنان ادامه دارد.

تازه ترین مثالهای تروریزم همانا حملات روز سه شنبه اند، که در از اثر عمل انتحاری در شرق افغانستان در ولایت ننگرهار دست کم ۳۰ تن کشته و ۷۰ تن دیگر جراحت برداشتند؛ همچنین در حمله بر یک بیمارستان در کابل که حداقل ۱۴ کشته و ۱۵ زخمی برجا گذاشت.

Trending

خروج از نسخه موبایل