Connect with us

رویداد های اخیر

دوصد همکار پیشین نیروهای امریکایی به واشنگتن منتقل شدند

منتشر شده

در

Reuters
(Last Updated On: اسد ۸, ۱۴۰۰)

مقام‌های امریکایی امروز( جمعه، ۸ اسد) میگویند که روند انتقال همکاران پیشین افغان و خانواده‌های شان را به ایالت ویرجینیا آغاز کرده اند.

به گفته‌ای این مقام‌ها ۲۰۰ افغان که با نیروهای و دیپلومات‌های امریکایی در کشور شان کار کرده بود به امریکا منتقل شدند.

اولین گروهی این ترجمانان بامداد امروز به یک پایگاه نظامی ویرجینیا رسید تا در آنجا معاینات صحی و دیگر مراحل ویزه شان را طی کنند.

این کارمندان افغان نگران استند که با خروج سربازان خارجی از افغانستان زندگی آنان در خطر استند و شاید طالبان آنان را هدف قرار  دهد.

این در حالی است که قرار است تا یکماه دیگر همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.

به اساس این گزارش حدود ۵۰۰۰۰ کارمند افغان بشمول اعضای خانواده شان از افغانستان خارج خواهند شد.

بایدن در باره رسیدن این ترجمانان افغان به امریکا در یک اعلامیه آنان را خوش آمدید گفته است.

در اعلامیه بایدن آمده” اینها اولین کسانی استند که به امریکا آمدند درحالیکه ما تلاش میکنیم واجدین شرایط ویزه خاص مهاجرت امریکا را به زودترین فرصت به امریکا و یا به کشور سوم انتقال کنیم، تا آنها بتوانند روند تکمیل ویزه‌ شان را به آرامی به پیش ببرند.”

بایدن افزوده:” “امروز یک مرحله حساس و مهم است چون ما همچنان به وعده خود برای هزاران تبعه افغانستان که شانه به شانه و همگام با نظامیان و دیپلمات های آمریکایی در طی ۲۰ سال گذشته در افغانستان خدمت کرده اند عمل می نماییم.”

گزارش‌ها افزوده که این کارمندان افغان هفت روز در پایگاه نظامی ویرجینیا بودوباش خواهند کرد.

در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در کنفرانس خبری مشترک با احمد ناصر محمد الصباح همتای کویتی اظهار کرده که مساله انتقال مترجمان افغان در نشست‌ها در کویت مطرح شده است.

این در حالی مطرح می‌شود که مسوولان امریکایی به روزنامه وال استریت ژورنال گفته بودند، ارتش امریکا آماده اسکان دادن حدود ۳۵۰۰۰ مترجم افغان و خانواده‌هایشان در دو پایگاه امریکایی در کویت و قطر است.

بسیاری از افغان‌هایی که با نیروهای ناتو همکاری می‌کردند، با خروج امریکا و ناتو نگران انتقام طالبان استند.

کویت میزبان ۱۳هزار ۵۰۰ سرباز امریکایی است که اکثر آنها در پادگان عریفجان در جنوب کویت و فرماندهی ارتش مرکزی امریکا مستقر استند.

پیش از این مقام‌های بلند رتبه امریکا تایید کردند که حکومت این کشور می‌خواهد خارج کردن آن عده از افغان‌ها را از افغانستان آغاز کند که در ۲۰ سال گذشته با نیروهای امریکا همکاری کرده‌اند.

از سوی هم کانگرس امریکا رییس جمهور بایدن را تحت فشار قرار داده‌اند که این افغان‌ها را قبل از خارج کردن نیروهای امریکایی از افغانستان خارج کنند.

رویداد های اخیر

حادثه ترافیکی در هرات یک کشته و چهار زخمی برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی در هرات می‌گویند که در نتیجه برخورد موتر لوکسل با یک کاماز ساعت ۸:۰۰ شب گذشته در قریه خواجه چهارشنبه ولسوالی کرُخ این ولایت یک ‌تن جان باخته و چهار نفر دیگر رخمی شده‌اند.

به گفته آنان، مجروحان این رویداد توسط پرسونل قوماندانی امنیه ولسوالی کرخ به شفاخانه حوزوی هرات انتقال داده شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!