Connect with us

اخبار ساحوی

دیدار رییس جمهور تاجکستان با سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی درباره امنیت سرحد آن کشور با افغانستان

این سازمان در خبرنامه‌ای گفته که دیدار امام علی رحمان و ایمانقلی تاسماگبتوف در شهردوشنبه انجام شده و محور آن، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدی تاجکستان با افغانستان بوده است.

منتشر شده

در

Tajik president and CSTO chief

رییس جمهور تاجکستان و سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی طی دیداری درباره امنیت سرحد آن کشور با افغانستان گفتگو کردند.

این سازمان در خبرنامه‌ای گفته که دیدار امام علی رحمان و ایمانقلی تاسماگبتوف در شهردوشنبه انجام شده و محور آن، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدی تاجکستان با افغانستان بوده است.

طرح سازمان پیمان امنیت جمعی برای امنیت سرحدات  تاجکستان با افغانستان شامل سه مرحله می شود که مسوده آن سال گذشته از سوی این سازمان تصویب شد و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۹ میلادی تمام مراحل آن عملی شود.

این درحالیست که امارت اسلامی می گوید: هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه کشورهای دیگر نیست.

بر بنیاد خبرنامه‌ای که سازمان پیمان امنیت جمعی منتشر کرده است، محور اصلی این دیدار، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان بوده است.

در بخشی از اعلامیه سازمان پیمان امنیت جمعی آمده است که: «در این دیدار توجه ویژه‌ای به اجرای مرحله نخست برنامه هدفمند بین‌دولتی سازمان برای تقویت سرحد تاجکستان و افغانستان معطوف شد رئیس‌جمهور تاجکستان، امام علی رحمان، و سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، ایمانگلی تسمگامبتوف، رویکرد سازنده و مبتنی بر علاقه‌مندی کشورهای عضو در اجرای توافقات حاصل‌شده را مورد تأکید قرار دادند و بر اهمیت همکاری نزدیک طرف‌ها در تمامی مراحل این فعالیت مشترک تأکید کردند.»

سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی علاوه بر رییس جمهور تاجکستان با وزیر دفاع، منشی شورای امنیت، معاون اول ریاست امنیت ملی و قومندان نیروهای سرحدی تاجکستان نیز در دوشنبه دیدار داشته و طی این دیدار پیشرفت‌ها در خصوص اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان را مورد بحث و قرار داده اند.

سازمان پیمان امنیت جمعی در حالی برای تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان تلاش می‌کند که امارت اسلامی بارها تأکید کرده است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و سرحدات افغانستان بیشتر از هرزمان دیگری امن و محفوظ است.

برنامه میان دولتی سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت سرحدات تاجکستان و افغانستان، مطابق با تصمیم شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی، در ۲۳ سپتمبر ۲۰۱۳ میلادی تدوین شد و هدف آن «تقویت سرحدات تاجکستان با فغانستان» دانسته شده است. اما این مسوده با تصمیم شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در ماه نومبر سال گذشته میلادی تصویب شد. گفتنیست که اجرای این برنامه شامل سه مرحله می باشد و تاپایان سال ۲۰۲۹ میلادی تمامی مراحل آن تکمیل خواهند شد.

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

تلفات جنگ غزه از مرز ۷۰ هزار نفر گذشت

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

Published

on

وزارت صحت غزه اعلام کرده است که شمار جان‌باختگان حملات اسراییل بر نوار غزه از ۷۰ هزار نفر فراتر رفته است. براساس آخرین آمار منتشرشده، از روز پنج‌شنبه تاکنون ۳۰۱ نفر دیگر به این رقم افزوده شده و شمار کل تلفات به ۷۰۱۰۰ نفر رسیده است. مقام‌ها می‌گویند دو تن در حملات تازه جان باخته و باقی قربانیان از زیر آوارهای قدیمی شناسایی شده‌اند.

اسراییل تاکنون در مورد این آمار واکنش رسمی نشان نداده، اما همواره درستی ارقام وزارت صحت غزه را مورد تردید قرار داده است، هرچند آمار بدیل نیز ارائه نکرده است.

بمباردمان‌های گسترده اسراییل که پس از حملۀ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بخش‌های وسیعی از غزه را ویران کرده و روند گردآوری اطلاعات دقیق از قربانیان را بسیار دشوار ساخته است. در ماه‌های نخست جنگ، جان‌باختگان بر اساس ثبت در شفاخانه‌ها شمارش می‌شدند، اما در مراحل بعدی هزاران مورد تا تکمیل بررسی‌های طبی و قانونی در آمار رسمی شامل نمی‌شدند.

با برقراری آتش‌بس شکننده از ۱۰ اکتوبر به این‌سو، تیم‌های کمکی توانسته‌اند از آرامش نسبی برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار استفاده کنند که باعث افزایش تدریجی آمار قربانیان شده است.

این جنگ پس از آن آغاز شد که حماس در حمله‌ای بر جنوب اسراییل ۱۲۰۰ نفر– را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان بردند.

حملات تلافی‌جویانۀ اسراییل خانواده‌های بی‌شماری را نابود کرده است. معاذ مغاری که ۶۲ عضو خانواده‌اش، از جمله پدر و مادر و چهار خواهر و برادرش، در حملات اسراییل در اردوگاه بریج جان باخته‌اند، می‌گوید: «همه‌چیز را از دست دادم؛ همه را از دست دادم.»

اردوی اسراییل همچنان می‌گوید که غیرنظامیان هدف قرار نمی‌گیرند. اما کارشناسان صحت عامه می‌گویند که پیش از جنگ، غزه دارای سیستم شمارش و ثبت جمعیت دقیق‌تر از بسیاری کشورهای منطقه بود. سازمان ملل متحد نیز معمولاً آمار وزارت صحت غزه را معتبر می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ده نفر در حمله اسرائیل بر جنوب سوریه جان باختند؛ پنج سرباز اسرائیلی در درگیری زخمی شدند

Published

on

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش داده‌اند که در حمله نیروهای اسرائیل بر یک قریه در جنوب سوریه، ۱۰ نفر از جمله دو کودک کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند.

اردوی اسرائیل گفته است که عملیات شبانه برای بازداشت اعضای گروهی به‌نام «جماعة اسلامیة» با درگیری شدید روبه‌رو شد و در پاسخ با شلیک زمینی و حمایت هوایی واکنش نشان داد. در این رویداد پنج سرباز اسرائیلی زخمی شده‌اند که سه تن آنان به‌شدت مجروح‌اند.

سوریه می‌گوید نیروهای اسرائیلی صبح روز جمعه وارد قریه شده و پس از مقاومت باشند‌گان، «درگیری‌های خشونت‌بار» رخ داده است. دو نفر نیز از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!