Connect with us

اخبار ساحوی

دیدار رییس جمهور تاجکستان با سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی درباره امنیت سرحد آن کشور با افغانستان

این سازمان در خبرنامه‌ای گفته که دیدار امام علی رحمان و ایمانقلی تاسماگبتوف در شهردوشنبه انجام شده و محور آن، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدی تاجکستان با افغانستان بوده است.

منتشر شده

در

Tajik president and CSTO chief

رییس جمهور تاجکستان و سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی طی دیداری درباره امنیت سرحد آن کشور با افغانستان گفتگو کردند.

این سازمان در خبرنامه‌ای گفته که دیدار امام علی رحمان و ایمانقلی تاسماگبتوف در شهردوشنبه انجام شده و محور آن، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدی تاجکستان با افغانستان بوده است.

طرح سازمان پیمان امنیت جمعی برای امنیت سرحدات  تاجکستان با افغانستان شامل سه مرحله می شود که مسوده آن سال گذشته از سوی این سازمان تصویب شد و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۹ میلادی تمام مراحل آن عملی شود.

این درحالیست که امارت اسلامی می گوید: هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه کشورهای دیگر نیست.

بر بنیاد خبرنامه‌ای که سازمان پیمان امنیت جمعی منتشر کرده است، محور اصلی این دیدار، اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان بوده است.

در بخشی از اعلامیه سازمان پیمان امنیت جمعی آمده است که: «در این دیدار توجه ویژه‌ای به اجرای مرحله نخست برنامه هدفمند بین‌دولتی سازمان برای تقویت سرحد تاجکستان و افغانستان معطوف شد رئیس‌جمهور تاجکستان، امام علی رحمان، و سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، ایمانگلی تسمگامبتوف، رویکرد سازنده و مبتنی بر علاقه‌مندی کشورهای عضو در اجرای توافقات حاصل‌شده را مورد تأکید قرار دادند و بر اهمیت همکاری نزدیک طرف‌ها در تمامی مراحل این فعالیت مشترک تأکید کردند.»

سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی علاوه بر رییس جمهور تاجکستان با وزیر دفاع، منشی شورای امنیت، معاون اول ریاست امنیت ملی و قومندان نیروهای سرحدی تاجکستان نیز در دوشنبه دیدار داشته و طی این دیدار پیشرفت‌ها در خصوص اجرای مرحله اول برنامه تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان را مورد بحث و قرار داده اند.

سازمان پیمان امنیت جمعی در حالی برای تقویت امنیت سرحدات تاجکستان با افغانستان تلاش می‌کند که امارت اسلامی بارها تأکید کرده است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و سرحدات افغانستان بیشتر از هرزمان دیگری امن و محفوظ است.

برنامه میان دولتی سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت سرحدات تاجکستان و افغانستان، مطابق با تصمیم شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی، در ۲۳ سپتمبر ۲۰۱۳ میلادی تدوین شد و هدف آن «تقویت سرحدات تاجکستان با فغانستان» دانسته شده است. اما این مسوده با تصمیم شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در ماه نومبر سال گذشته میلادی تصویب شد. گفتنیست که اجرای این برنامه شامل سه مرحله می باشد و تاپایان سال ۲۰۲۹ میلادی تمامی مراحل آن تکمیل خواهند شد.

اخبار ساحوی

تنش‌های ایران و امریکا در خلیج فارس شدت گرفت؛ حملات متقابل، اتهامات تازه و نگرانی از فروپاشی توافق صلح

سنتکام همچنین اعلام کرده که هدف این حملات، مراکز نظامی ایران شامل تجهیزات نظارتی، ارتباطی، سیستم دفاع هوایی، ذخایر طیاره‌های بی‌سرنشین و تأسیسات مین‌گذاری بوده است.

Published

on

در ادامه افزایش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده، دو طرف بار دیگر حملات متقابل و اتهامات شدید را مطرح کرده‌اند؛ در حالی که یک توافق موقت صلح کمتر از دو هفته پیش برای پایان دادن به جنگ چهارماهه میان دو کشور امضا شده بود.

براساس گزارش‌ها، این درگیری‌ها پس از هشدار دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، شدت گرفته است. ترمپ در پیامی گفته بود که امریکا ممکن است «به‌صورت نظامی کار را یک‌سره کند» و هشدار داده بود که اگر وضعیت ادامه یابد، ایران با پیامدهای سنگین روبه‌رو خواهد شد.

ساعاتی پس از این اظهارات، ایران صبح روز یک‌شنبه حملات راکتی و طیاره بی سرنشین را بر پایگاه‌های نظامی امریکا در کویت و بحرین انجام داد. به گفته منابع منطقه‌ای، این حملات بخشی از موج تازه تشدید درگیری‌ها در خلیج فارس بوده است.

در مقابل، ایالات متحده اعلام کرده است که نیروهایش در واکنش به حمله بر یک تانکر در تنگه هرمز، عملیات نظامی تازه‌ای را علیه مواضع ایران انجام داده‌اند. قوماندانی مرکزی امریکا (سنتکام) گفته است که این حملات در پاسخ مستقیم به «ادامه اقدامات خصمانه ایران علیه کشتی‌های تجارتی» صورت گرفته است.

سنتکام همچنین اعلام کرده که هدف این حملات، مراکز نظامی ایران شامل تجهیزات نظارتی، ارتباطی، سیستم دفاع هوایی، ذخایر طیاره‌های بی‌سرنشین و تأسیسات مین‌گذاری بوده است.

در همین حال، ایران بار دیگر ایالات متحده را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرده و گفته است که این حملات روند دیپلماتیک را به‌طور کامل متوقف خواهد کرد. سپاه پاسداران ایران هشدار داده است که پایگاه‌های امریکایی در منطقه در روزهای آینده «با پیامدهای سنگین» روبه‌رو خواهند شد.

مقام‌های امریکایی تأیید کرده‌اند که حملات بر تأسیسات نظامی امریکا در منطقه انجام شده، اما تاکنون گزارشی از تلفات یا خسارات جدی منتشر نشده است. با این حال، آنان تأکید کرده‌اند که وضعیت همچنان در حال بررسی است.

در بحرین نیز پس از این حملات، برای دومین بار زنگ‌های خطر به صدا درآمد و وزارت خارجه این کشور این اقدام را نقض آشکار حاکمیت و امنیت خود خواند و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا نشست اضطراری برگزار کند.

در ادامه این تحولات، نگرانی‌ها درباره امنیت تنگه هرمز افزایش یافته است؛ مسیری که یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های انتقال انرژی جهان به شمار می‌رود و پیش از آغاز این درگیری‌ها، حدود یک‌پنجم نفت و گاز مایع جهان از آن عبور می‌کرد.

براساس گزارش‌ها، صدها کشتی و تانکر نفتی در جریان جنگ در خلیج فارس متوقف شده بودند و با آغاز دوباره عبور کشتی‌ها، بازار جهانی نفت نیز دچار نوسان شده است.

در همین حال، ایالات متحده بر ایجاد یک مسیر جنوبی در نزدیکی سواحل عمان تأکید کرده، در حالی که ایران خواهان استفاده از مسیر شمالی تحت کنترول خود و احتمال وضع تعرفه بر عبور کشتی‌ها از این تنگه است.

در سطح منطقه‌ای نیز درگیری‌ها ادامه دارد. اسرائیل اعلام کرده است که حملاتی را علیه نیروهای حزب‌الله در جنوب لبنان انجام داده و یک پرتابگر راکتی را در منطقه نبطیه هدف قرار داده است.

ایران در مقابل، امریکا را به نقض تعهدات خود در توافق صلح متهم کرده و گفته است که این اقدامات باعث بی‌ثباتی بیشتر در لبنان نیز شده است.

این در حالی است که توافق‌های آتش‌بس در لبنان نیز با میانجی‌گری امریکا به دست آمده بود، اما با وجود آن، تنش‌ها همچنان ادامه دارد. اسرائیل بر عدم عقب‌نشینی از مناطق تصرف‌شده در لبنان تأکید کرده و حزب‌الله نیز اعلام کرده است تا زمانی که نیروهای اسرائیلی در خاک لبنان حضور داشته باشند، سلاح‌های خود را زمین نخواهد گذاشت.

با ادامه این وضعیت، تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که تشدید درگیری‌ها میان ایران و امریکا می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای بر امنیت منطقه، تجارت جهانی انرژی و ثبات سیاسی خاورمیانه داشته باشد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تنش‌ها در تنگه هرمز؛ امریکا و ایران حملات متقابل انجام دادند

قوماندانی مرکزی امریکا این حمله را «نقض آشکار آتش‌بس» خوانده و گفته است که نیروهای امریکایی همچنان برای تأمین عبور امن کشتی‌های تجارتی در تنگه هرمز فعالیت خواهند کرد.

Published

on

ایالات متحده و ایران در پی حمله به یک کشتی باری در تنگه هرمز، حملات متقابلی را علیه یکدیگر انجام داده‌اند؛ اقدامی که تنش‌ها میان دو طرف را بار دیگر به‌طور جدی افزایش داده است.

قوماندانی مرکزی نیروهای امریکا (سنتکام) اعلام کرده است که نیروهای این کشور در پاسخ به حمله طیاره بی‌سرنشین ایران به یک کشتی باری در تنگه هرمز، تأسیسات ذخیره راکت و طیاره‌های بی‌سرنشین و همچنان سایت‌های راداری ساحلی در ایران را هدف قرار داده‌اند. این نهاد همچنان ویدیویی منتشر کرده که در آن انفجاری به‌صورت سیاه و سفید و با عنوان «غیرمحرمانه» دیده می‌شود.

در مقابل، ایران گفته است که یک گلوله به منطقه‌ای در نزدیکی بندر سیریک در جنوب این کشور اصابت کرده و نیروهای بحری ایران نیز در واکنش، اهداف نظامی امریکا در منطقه را هدف قرار داده‌اند. تهران جزئیات بیشتری درباره تلفات یا خسارات احتمالی ارائه نکرده است.

در همین حال، گزارش‌ها از کاهش تنش‌ها و تلاش‌ها برای پایان درگیری چهارماهه نیز حکایت دارد. بر اساس این گزارش‌ها، اسرائیل و لبنان توافقی را برای پایان درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله امضا کرده‌اند. با این حال، جزئیات اجرایی این توافق هنوز روشن نیست و حزب‌الله اعلام کرده که با آن همکاری نخواهد کرد.

ایران همچنین هشدار داده است که کنترول تنگه هرمز را در دست خواهد داشت و به کشورهای حوزه خلیج فارس هشدار داده است که از واشنگتن حمایت نکنند. رئیس‌جمهور امریکا، دونالد ترمپ، ایران را مسئول حمله به کشتی باری دانسته و گفته است که این اقدام توافق آتش‌بس را نقض کرده است.

قوماندانی مرکزی امریکا این حمله را «نقض آشکار آتش‌بس» خوانده و گفته است که نیروهای امریکایی همچنان برای تأمین عبور امن کشتی‌های تجارتی در تنگه هرمز فعالیت خواهند کرد.

در سوی دیگر، مقام‌های ایرانی گفته‌اند که این حملات بدون خسارت جدی بوده و فعالیت بندر سیریک به‌طور عادی ادامه دارد. سپاه پاسداران ایران نیز هشدار داده است که در صورت ادامه حملات امریکا، پاسخ این کشور گسترده‌تر خواهد شد.

تنش‌های اخیر نگرانی‌ها را درباره امنیت یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال نفت و انرژی جهان افزایش داده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پزشکیان: اگر راکت نمی‌داشتیم، ایران هم مانند غزه می‌شد

رئیس‌جمهور ایران همچنین تأکید کرد که توانایی‌های دفاعی کشورش قابل مذاکره نیست.

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، با دفاع از برنامه راکتی کشورش گفته است که اگر ایران از توان راکتی برخوردار نمی‌بود، با سرنوشتی مشابه غزه روبه‌رو می‌شد.

پزشکیان که در سفرش به پاکستان تأکید کرد راکت‌های ایران نقش مهمی در بازدارندگی و دفاع از کشورش دارند.

او گفت: « اگر موشک‌های ما که برای دفاع از خودما هستند وجود نمی‌داشت، رژیم اسرائیل و امریکا، ایران را مثل غزه شخم می‌زدند و به پیر و جوان رحم نمی‌کردند. آنها فقط از حقوق بشر دم می‌زنند اما این ادعای آنها دروغ بزرگی است.»

رئیس‌جمهور ایران همچنین تأکید کرد که توانایی‌های دفاعی کشورش قابل مذاکره نیست.

وی افزود: « هیچ‌وقت و هیچ‌گاه درباره توان دفاعی خودما با هیچ‌کسی گفتگو نخواهیم کرد.»

پیش از درگیری‌های اخیر، ایالات متحده خواهان آن بود که برنامه راکت‌های بالستیک ایران و حمایت تهران از گروه‌های مسلح منطقه‌ای نیز در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران گنجانده شود.

با این حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اخیراً موضعی نرم‌تر در قبال موضوع راکت‌های ایران نشان داده است. او هفته گذشته در نشست گروه هفت در فرانسه گفت: «اگر کشورهای دیگر چنین توانمندی‌هایی دارند، منصفانه نیست که ایران از داشتن آن محروم باشد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117