Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار ملا برادر با وزیر تجارت ترکیه

منتشر شده

در

معاون اقتصادی رییس الوزرا در ادامه دیدارهایش با مقام‌های ترکی با وزیر تجارت این کشور دیدار کرده است. دفترمطبوعاتی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید؛ ملاعبدالغنی برادر و عمر بولات، وزیرتجارت ترکیه روی روابط گسترش تجارتی و اقتصادی گفتگو کرده اند.

در بیانیه این دفتر آمده است که؛ وزیر تجارت ترکیه بر کار روی انکشاف تجارت بین دو کشور و تشویق سرمایه‌گذاران ترکی، جهت سرمایه‌گذاری در افغانستان به گونه مشترک تأکید کرده است.

در اعلامیه‌ای دفترمطبوعاتی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا آمده است که اقای برادر در این دیدار در باره‌ی تجارت، سرمایه‌گذاری، اتصال منطقوی و انکشاف همکاری‌های اقتصادی، بازگشایی دهلیز هوایی میان دو کشور، راه اندازی نمایشگاه‌ها، همکاری مشترک اتاق‌های تجارت دو کشور، ایجاد اتاق مشترک تجارتی میان دو کشور و افزایش سرمایه‌گذاری در افغانستان از سوی سرمایه گذاران ترکی نیز با وزیر تجارت ترکیه صحبت کرده است.

در بخشی از بیانیه دفترمطبوعاتی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا آمده است که:«ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء در این دیدار پیرامون توسعه تجارت، سرمایه‌گذاری در پارکهای صنعتی و انکشاف کار و بارهای کوچک و متوسط، بازگشایی دهلیز هوایی میان دو کشور، راه اندازی نمایشگاه‌ها ،همکاری مشترک اتاق‌های تجارت دو کشور، ایجاد اتاق مشترک تجارتی میان دو کشور و افزایش سرمایه‌گذاری در افغانستان از سوی سرمایه گذاران ترکی صحبت‌های همه جانبه نمودند.»

در این بیانیه همچنان نوشته است که؛ عمر بولات وزیر تجارت ترکیه در این دیدار گفته که پیرامون انکشاف تجارت بین دو کشور و تشویق سرمایه گذاران ترکی، جهت سرمایه‌گذاری در افغانستان به گونه مشترک کار می‌کند.

همزمان با این مقام‌های وزارت اقتصاد می‌گویند؛ فرصت زیاد سرمایه گذاری در افغانستان وجود دارد.

آگاهان در حوزه اقتصادی می‌گویند؛ مذاکرات و گفتگوهای اقتصادی و تجاری میتواند منجر به گسرتش روابط میان کابل و انقره شود.

ملاعبدالغنی برادر چند روز است که در استانبول ترکیه سرگرم دیدار و گفتگوهای اقتصاد محور با مقام‌های ترکی، سرمایه گذاران این کشور و تاجران و سرمایه گذاران از افغانستان است. دفتر مطبوعاتی معاون اقتصادی رییس الوزرا می‌گوید؛ اقای برادر در این دیدارها در کنار مسایل اقتصادی در‌باره‌ی موضوعات تجارتی و ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذاری در افغانستان نیز گفت‌وگو کرده است.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!