Connect with us

رویداد های اخیر

دی‌کارلو: مشارکت معنادار زنان افغان در روندهای سیاسی یک اصل اساسی است

وی افزود که اشتراک‌کنندگان در نشست دوحه نگرانی عمیق خود را در مورد محدودیت‌های شدید وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان ابراز کردند.

منتشر شده

در

روزماری دی‌کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی گفته است که دیدگاه‌های زنان و جامعه مدنی افغانستان در محراق نشست اخیر دوحه قرار داشت.

دی‌کارلو در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان نشست دوحه تاکید کرد که مساله آموزش دختران نه تنها از نظر حقوق بشری مهم است بلکه موضوع مربوط به حقوق اساسی نیمی از نفوس افغانستان هم است.

وی افزود که اشتراک‌کنندگان در نشست دوحه نگرانی عمیق خود را در مورد محدودیت‌های شدید وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان ابراز کردند.

به گفته معاون سرمنشی ملل متحد، تا زمانی‌که نیمی از جمعیت افغانستان از حقوق شان محروم باشند، افغانستان نمی‌تواند مجدداً به جامعه جهانی مدغم شود و اقتصاد پیشرفته داشته باشد.

وزارت خارجه امریکا نیز گفته است که نمایندگان امریکا برای افغانستان، توماس ویست و رینا امیری، در نشست سوم دوحه درباره افغانستان اشتراک کرده و خواستار رفع محدودیت‌ها در برابر زنان و دختران افغان شده اند.

به گفته ودانت پتیل، دلیل وضع تحریم‌های بانکی، اقدامات امارت اسلامی در زمینه حقوق بشر است.

پتیل گفت: «بحث‌ها مخصوصاً در مورد حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران بود و مهم‌تر از همه این‌که فرصت‌هایی برای مشارکت با زنان افغان و جامعه مدنی در دوحه وجود خواهد داشت. در یکی از جلسات این نشست در مورد اقتصاد، نمایندگان ویژه ما تام ویست و رینا امیری تاکید کردند که اقتصاد افغانستان وقتی حقوق نیمی از جمعیت آن رعایت نشود، رشد نخواهد کرد.»

در همین حال، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد که موضوع حقوق زنان یکی از اولویت‌ها در نشست سوم دوحه بود و حقوق زنان و دختران در افغانستان باید رعایت شود.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت: «در نشست دوحه نظریاتی وجود داشت و کسانی بودند که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران را در اولویت قرار دادند، ما نیز می‌گوییم که حقوق زنان و دختران در افغانستان باید رعایت شود و این‌که دولت افغانستان باید فراگیر باشد نه فقط از نظر ملیت‌ها، بلکه از نظر طیف سیاسی. اما آن‌چه امروز است را ما باید بپذیریم و با مقامات کنونی افغانستان تعامل را ادامه دهیم زیرا آنان این کشور را اداره می کنند.»

ذبیح‌الله مجاهد، رئیس هیات امارت اسلامی در نشست دوحه، اما آموزش دختران و حقوق بشر را مسایل داخلی افغانستان می‌داند و می‌گوید که این موضوعات با گذشت زمان حل خواهد شد.

در دور سوم نشست دوحه که روز گذشته پایان یافت، نمایندگان حدود ۳۰ کشور و نهاد در آن اشتراک کرده بودند.

 

مطالب مرتبط:

از ارائه اسامی اعضای جامعه مدنی در حاشیه سومین نشست دوحه خودداری شد

مجاهد پس از پایان نشست دوحه؛ یک چیز را درک نمودیم که اکثر کشورها اراده کمک و همکاری با افغانستان را دارند

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!