Connect with us

اخبار ساحوی

ذخایر اورانیوم ایران به حد ساخت بمب نزدیک شده است

یکی از دو گزارش محرمانه سازمان بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید که ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی به شکل «هگزافلوراید اورانیوم» با ۹۲.۵ کیلوگرم افزایش در سه ماهه گذشته به ۲۷۴.۸ کیلوگرم رسیده است.

منتشر شده

در

سازمان بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه هشتم حوت، گزارش داد که ذخایر اورانیوم حکومت ایران با خلوص نزدیک به سطح تسلیحاتی به شدت افزایش یافته است.

این سازمان در گزارش خود می‌گوید که این افزایش در شرایطی صورت می‌گیرد که از دسامبر گذشته هیچ پیشرفتی در مذاکرات برای حل‌ مسائل مورد اختلاف با ایران حاصل نشده است.

ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد خلوص شکافت‌پذیر، نزدیک به حدود ۹۰ درصدی است که می‌تواند برای ساخت بمب هسته‌ای استفاده شود.

قدرت‌های غربی بارها با ابراز نگرانی از شتاب گرفتن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، می‌گویند که افزایش ذخیره اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی هیچ توجیه مصرف غیرنظامی ندارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در شرایطی که دولت دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، می‌گوید که قصد دارد بر حکومت ایران در ارتباط با برنامه هسته‌ای این کشور فشار بیاورد، سازمان بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرده است که فرصت برای دیپلوماسی در جهت اعمال محدودیت‌های جدید بر فعالیت‌های ایران رو به پایان است.

سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در بخشی که به‌طور غیرمعمول در هر دو گزارش سه‌ ماهه خود درباره ایران گنجانده شده است، گفت: «افزایش قابل ‌توجه تولید و انباشت اورانیوم با غنای بالا توسط ایران، تنها کشور غیرهسته‌ای که چنین مواد هسته‌ای تولید می‌کند، مایه نگرانی جدی است.»

این گزارش‌های محرمانه که روز چهارشنبه به کشورهای عضو سازمان ارسال شد و رویترز آنها را تأیید می‌کند، نشان می‌دهند در شرایطی که ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی دو برابر شده است، هیچ پیشرفت واقعی در حل مسائل طولانی‌ مدت باقی‌مانده، از جمله مشاهده غیرقابل توضیح آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام‌ نشده در ایران، وجود ندارد.

یکی از دو گزارش محرمانه سازمان بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید که ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی به شکل «هگزافلوراید اورانیوم» با ۹۲.۵ کیلوگرم افزایش در سه ماهه گذشته به ۲۷۴.۸ کیلوگرم رسیده است.

براساس معیارهای سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، این میزان اورانیوم در صورت غنی‌سازی بیشتر برای ساخت شش بمب اتمی کافی است، و می‌توان تسلیحات نظامی بیشتری با خلوص پایین‌تری تولید کرد.

به گفته یک دیپلومات ارشد، در شرایطی که حکومت ایران پیش از شتاب دادن به این فرایند، بین ۶ تا ۹ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی در ماه تولید می‌کرد، اکنون این میزان بین ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است.

در صورت غنی سازی بیشتر، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم برای ساخت یک بمب اتمی لازم است.

دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، تاکید کرده است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. به تازگی مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، اعلام کرد که حکومت ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد تا جهان را به گروگان بگیرد و از امکان حمله به اسرائیل برخوردار باشد.

آقای روبیو در گفتگویی که متن آن روز پنج‌شنبه دوم حوت در سایت وزارت امور خارجه ایالات متحده منتشر شد، با تاکید بر این موضوع که سیاست دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، واضح و آشکار است، افزود که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترمپ، ایران یک کشور هسته‌ای نخواهد بود.

اخبار ساحوی

پایان مذاکرات ایران و امریکا در عمان؛ عراقچی می‌گوید «آغاز خوبی» بود

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفتگوهای این کشور با ایالات متحده در عمان را «آغاز خوبی» توصیف کرد و افزود که این مذاکرات می‌تواند «ادامه‌ خوبی» نیز داشته باشد.

این گفتگوها که با میانجی‌گری عمان برگزار شد، از سرگیری دیپلوماسی هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را نشان می‌دهد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند این دور از مذاکرات روز جمعه به پایان رسیده و هر دو هیئت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آقای عراقچی در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های دولتی در مسقط گفت پیشرفت این مذاکرات بستگی به امریکا و تصمیم‌هایی دارد که در تهران اتخاذ می‌شود.

عراقچی گفت که یک «چالش قابل توجه» همچنان وجود دارد و به فضای غالب بی‌اعتمادی اشاره کرد. او گفت اولویت ایران غلبه بر این بی‌اعتمادی است و سپس تدوین چارچوب توافق‌شده‌ای برای این مذاکرات و مسائل مطرح‌شده روی میز.

او این گفتگوها را یک دور جدید از دیالوگ پس از هشت ماه پرتلاطم که شامل یک جنگ نیز بود، توصیف کرد و گفت بی‌اعتمادی انباشته‌شده مانع اصلی مذاکرات است.

عراقچی افزود: «اگر همین رویکرد و دیدگاه از سوی طرف مقابل حفظ شود، می‌توانیم در جلسات آینده به چارچوب توافق‌شده‌ای برای این گفتگوها و مسائل مطرح‌شده دست یابیم»، اما افزود که نمی‌خواهد زودهنگام قضاوت کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که دو طرف بر ادامه‌ مذاکرات توافق کرده‌اند و قرار است زمان دور بعدی گفتگوها با مشورت پایتخت‌ها تعیین شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به ریاض با بن سلمان دیدار کرد

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز سه‌شنبه در سفر به ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکی، اردوغان که در یک سفر رسمی به عربستان سعودی به‌سر می‌برد، همراه‌ با همسرش و با شماری دیگر از مقامات این کشور وارد ریاض شده است.

جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است.

پس از این دیدار، اردوغان در ضیافت که به افتخار وی از سوی محمد بن سلمان در قصر الیمامه برگزار شده بود، شرکت کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر در همان روز در یک مراسم رسمی از سوی محمد بن سلمان مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر، نخستین بخش از سفر منطقه‌ای رئیس‌جمهور ترکیه به کشورهای منطقه به‌شمار می‌رود.

اردوغان سپس روز چهارشنبه به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، به قاهره سفر خواهد کرد تا ریاست مشترک دومین نشست شورای عالی همکاری راهبردی ترکیه و مصر را بر عهده گیرد.

در جریان سفر به مصر، اردوغان و السیسی قرار است درباره مسائل دوجانبه گفتگو کرده و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه موضوع فلسطین، تبادل نظر کنند.

وی همچنین قرار است در جریان سفر خود به قاهره در «مجمع تجاری ترکیه و مصر» نیز شرکت کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!