خبرهای تازه

رایزنی ناتو در مورد پناهگاه های هراس افگنان در پاکستان

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

وزیران دفاع ائتلاف بیست و نو کشور عضو ناتو در بروکسل نشست دو روزه را شکل داده اند.

در این نشست یکی از موارد بحث وزیران دفاع ناتو مطرح کردن پناهگاه های هراس افگنان در پاکستان است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیش از نشست وزیران دفاع این پیمان، می گوید: هیچ کشوری نباید به طالبان و هراس افگنان پناهگاه دهد. به گفته دبیر کل ناتو پناه دادن به هراس افگنان، مبارزه با آنان را دشوار می سازد.

آقای استولتنبرگ گفت” “ما تماس ها و گفتگو های منظم با پاکستان به شیوه های مختلف داریم. فرماندهان ما در افغانستان بگونه منظم با همتا های پاکستانی شان گفتگو می کنند، بخاطریکه ما باید به چالش بزرگی رسیدگی کنیم که طالبان و شورشیان همچنان بیرون از پایگاه های شان در پاکستان فعالیت می کنند. هیچ کشوری پناهگاهی به هراس افگنان فراهم نکند، بخاطریکه این کار مبارزه با هراس افگنان را دشوار تر می سازد.”

دبیرکل ناتو می گوید که در ماه های پیش رو بسیاری از متحدان و همکاران این پیمان سربازان بیشتر به افغانستان خواهند فرستاد تا از تلاش ها علیه هراس افگنی بین المللی و صلح حمایت کنند.

وی افزود: “مهترین همکاری حالا این است که ما تصمیم گرفته ایم که شمار سربازان را افزایش دهیم. ما به عملیات های جنگی نخواهیم رفت اما نیاز داریم که ماموریت آموزشی، مشورت دهی و کمک را تقویت کنیم تا افغانها را کمک کنیم که بن بست را بشکنند و پیام روشنی را به طالبان بفرستند که آنها نمی توانند در میدان جنگ برنده شوند.”

اما در کنار این تعهد، ناتو گزارشی را در مورد وضعیت افغانستان، پیشرفت های دولت در بخش آوردن اصلاحات از سرپرست وزارت دفاع افغانستان می گیرند.

این مقام بلند پایه ناتو در مورد اظهار داشت: “سرپرست وزارت دفاع افغانستان با ما خواهد پیوست او در مورد وضعیت امنیتی و پیشرفت که دولتش در مورد آوردن اصلاحات ضروری به ما معلومات می دهد.”

شمار کنونی سربازان کشور های عضو ناتو نزدیک به 13 هزار تن در حال حاضر است و قرار است این شمار به حدود شانزده هزار تن برسد. دبیرکل ناتو می گوید: نزدیک به نیمی از سربازان امریکایی و نیم دیگر غیر امریکایی خواهند بود. تمرکز ناتو با سربازان تازه نفس بر آموزش نیروهای ویژه، نیروی هوایی و بهبود سوق و اداره است.

گزارشگر: فهیم نوری

Trending

خروج از نسخه موبایل