Connect with us

رویداد های اخیر

رهبران پاکستان و تاجکستان خواستار ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۲۴, ۱۴۰۱)

سران پاکستان و تاجیکستان در جریان گفتگوی شان در اسلام‌آباد در مورد مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کرده و ایجاد یک حکومت همه‌شمول را در افغانستان مهم خوانده اند.

رییس جمهور تاجکستان می‌گوید ایجاد حکومت فراگیرکه درآن نماینده‌گان همه‌ای اقوام و گروه‌های سیاسی افغانستان سهیم باشند برای او اهمیت دارد.

امام علی رحمان که عصر روز چهارشنبه در یک سفر دو روزه به پاکستان رفته درنشست خبری با شهبازشریف صدراعظم پاکستان گفت که کشورش از موضع گیری جامعه جهانی دراین خصوص جانبداری می‌کند.

صدراعظم پاکستان نیز رشد وتوسعه‌ای اقتصادی و اتصال منطقه‌ای را وابسته به صلح وثبات درافغانستان دانسته و بر آغاز عملی کار پروژه کاسا یکهزار تاکید کرد.

درهمین حال، رهبران تاجکستان و پاکستان تروریزم را تهدید مشترک برای امنیت کشورهای شان دانسته و برهمکاری مشترک در برابر این تهدید توافق کردند و تاکید کرده است که دراین راستا با شهباز شریف صحبت کرده است.

آقای رحمان بار دیگرموضع گیری کشورش را درقبال افغانستان روشن کرده می‌گوید که دوشنبه خواهان ایجاد حکومت همه‌شمول که نماینده‌گان گروه‌های سیاسی و همه اقوام را در ساختار خود داشته باشد حمایت می‌کند.

اتصال وتوسعه اقتصادی منطقه نیز محوربحث رهبران دوکشور بوده است، اما تاکید شد که ثبات و رفاه پایدار درافغانستان باعث تقویت همکاری‌ها واتصال میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوب آسیا خواهد شد.

شهبازشریف، صدراعظم پاکستان می‌گوید که:«تاجکستان به مثابه در ورودی به آسیای مرکزی است. با شما از نزدیک کار می‌کنیم تا کارعملی کاسا یک هزار هرچه زودتر آغاز شود؛ می‌خواهیم روابط ریلی و جاده‌ای با کشورهای آسیای مرکزی داشته باشیم، اما اتصال کشورهای ما به رفاه وامنیت در افغانستان بستگی دارد. ما به گونه جامع باهم در همه این موارد صحبت کردیم.»

از سوی دیگر، وزیرخارجه پاکستان هم در گفتگوبا شبکه”پی‌بی‌اس” امریکا از جامعه جهانی خواسته است افغانستان را تنها نگذارند و با این کشور وارد تعامل شوند.

او از امارت اسلامی نیز می‌خواهد به تعهدات خود با جامعه جهانی، پاکستان و مردم افغانستان عمل کند.

بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان گفته است :«ازجهان می‌خواهم افغانستان را تنها نگذارند و با این کشور تعامل داشته باشند، زیرا معتقدم نباید اشتباهات گذشته را تکرارکنیم. فراموش کردن افغانستان مشکلات را بیشتر خواهد کرد، بنابراین من اسرار دارم که نه تنها پاکستان، بلکه جامعه بین‌المللی باید با افغانستان تعامل داشته باشند. اما حکومت سرپرست هم باید، حق تحصیل و کار را برای زنان فراهم سازد. این تعهدی است که آنها با جامعه بین‌المللی، با مردم خود و به ما داده اند.»

در پایان گفتگوی سران تاجکستان و پاکستان دوطرف اعلامیه‌ای مشترک نیز صادر کردند که درآن دو کشور توافق کردند یک افغانستان صلح‌آمیز، مرفه، به هم پیوسته و باثبات برای رفاه و پیشرفت منطقه‌ مهم است.

با این حال، ایجاد حکومت فراگیر یکی از خواست‌های اساسی جامعه جهانی است، موضوع که امارت اسلامی آن را مداخله در امور داخلی افغانستان می‌داند.

نمایندهٔ ویژه امریکا اخیراً پس از دیدار با سرپرست وزارت دفاع ملی کشور گفته که مشروعیت حکومت سرپرست وابسته به طرز برخورد مقام‌های حاکم با زنان و دختران است.

امارت اسلامی در حالی که خود را بر اصلاحات در ساختار کابینه سرپرست متعهد می‌داند، بارها به کشورهای همسایه اطمینان داده است که تهدید از آدرس افغانستان متوجه این کشورها نخواهد بود زیرا نیروهای امنیتی و دفاعی برهمه سرحدات افغانستان کنترول دارند.

رویداد های اخیر

گزارش سازمان ملل: میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۵.۸ میلیون تن در افغانستان با بحران و سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه خواهند شد. سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش نتایج سالانه‌ سال ۲۰۲۳ می‌گوید که میلیون‌ها تن در افغانستان با گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند و اکثریت مردم نیازهای اولیه خود را تامین کرده نمی‌توانند.

ملل متحد در این گزارش تصریح کرده است که بحران بشری در افغانستان در سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و این کشور در یک توسعه غیرقابل ملاحظه در این سال، یک دهه عقب‌گرد داشته است و در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در بخشی از گزارش سالانه‌ی سازمان ملل متحد در باره افغانستان آمده است که: «اکنون افغان‌ها دسترسی به غذا را به عنوان ضروری‌ترین نیاز خود ذکر می‌کنند. میلیون‌ها تن که قادر به پرداخت یا تهیه نیازهای اولیه‌ی خود نیستند، با گرسنگی و سوءتغذیه روبه رو هستند.»

در این گزارش آمده است که با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، یک چهارم کاهش یافته است و بر اساس گزارش بانک جهانی، در حال حاضر نیمی از جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند.

در گزارش آمده است که: «بحران انسانی در طول سال ۲۰۲۳ ادامه یافت و نشانه‌های کمی از کاهش آن دیده می‌شود. افغانستان در یک توسعه غیرقابل توجه، یک دهه عقب‌گرد داشته است. با توجه به بحران اقتصادی، میزان تولید اقتصادی از سال ۲۰۲۱، یک چهارم کاهش یافته است، نیمی از جمعیت در حال حاضر در فقر زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد خانواده‌ها کمتر از یک دالر امریکایی در روز به اعضای هر عضو خانواده درآمد دارند.»

در این گزارش آمده است که مساعدت‌های ملل متحد به افغانستان از تطبیق اهداف توسعه پایدار در این کشور حمایت می‌کند و سه مورد از اهداف توسعه پایدار که مورد حمایت قرار گرفته اند؛ صحت و سلامت خوب، برابری جنسیتی و از بین بردن فقر است.

سازمان ملل با اشاره به نظرسنجی اخیر گالوپ گفته است که ۹۵ درصد از مردم افغانستان خود را در رنج می‌بینند و میانگین امید به زندگی در پنج سال گذشته کاهش یافته است.

با این حال وزارت اقتصاد بر تداوم کمک‌های بشری به مردم افغانستان تأکید می‌کند و می‌گوید که این وزارت برای کاهش فقر در کشور برنامه‌هایی روی دست دارد.

این در حالیست که سازمان ملل همواره از وضعیت بد اقتصادی در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای ادامه کمک‌ها در افغانستان با کمبود بودجه مواجه ‌اند.

پیشتر این سازمان اعلام کرده بود که تنها شش درصد از بیش از سه میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای ارایه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را دریافت کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان در چین برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

سومین نشست هماهنگی سازوکارهای کمک‌های بشردوستانه و بازسازی اقتصادی افغانستان میان مقام‌های دولت چین و افغانستان در بیجنگ برگزار شد.

وزارت خارجه می‌گوید که هیأت اعزام شده افغانستان در این نشست پیشنهادها و توصیه‌های خود را با مقام‌های کشور چین به اشتراک گذاشته تا اثربخشی کمک‌های چین افزایش یابد.

در این نشست برگسترش روابط تجارتی و همکاری‌های اقتصادی میان دوکشور تأکید شده است.

در این نشست علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، در چارچوب میکانیزم بازسازی اقتصادی افغانستان، افزایش تجارت بین دو کشور به ویژه فراهم کردن فضا برای صادرات بیشتر کالاهای افغانی به چین، ظرفیت سازی و همکاری چین در زمینه‌های معدن و تجارت معاصر در افغانستان درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری بحث شده است.

در همین حال، لیو جین سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین در این نشست تأکید کرده که بیجنگ از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد ایجاد حکومت فراگیر پاسخ دهد.

در بخشی از اعلامیه وزارت خارجه چین آمده است که: «هم چین و هم افغانستان از کشورهایی که مسؤول اصلی وضعیت دشوار کنونی افغانستان هستند، می‌خواهند که مسؤولیت‌های خود را با جدیت انجام دهند، پول‌های منجمد شده مردم افغانستان را برگردانند و نمک به زخم‌های مردم افغانستان نزنند. چین از جامعه جهانی در افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حمایت می‌کند و همچنان امیدوار است که افغانستان فعالانه به برخی از نگرانی‌های منطقی جامعه جهانی در مورد حکومت فراگیر افغانستان پاسخ دهد.»

هم‌زمان با این مقام‌های وزارت خارجه امارت اسلامی می‌گویند که چین در این نشست تعهد کرده اند که کمک‌های بشردوستانه این کشور به افغانستان را با در نظر گرفتن نیازها و اولویت‌های طرف افغانستان سازماندهی کرده و هم‌چنان پیشنهادهای طرف افغانستان را در زمینه کمک ۱۰۰ میلیون یوانی چین برای اسکان مهاجرین که مجبور به بازگشت به افغانستان شده اند، بررسی خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل در یک سال گذشته ۴۷۰ کیلومتر کانال های آب در افغانستان ساخته است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

برنامه جهانی غذا می‌گوید که سال گذشته به همکاری جوامع محلی در افغانستان، نزدیک به ۴۷۰ کیلومتر کانال آب ساخته است.

بخش افغانستان این برنامه، به روز چهارشنبه (۲۹حمل) در شبکه ایکس گفته است که دهقانان در افغانستان بدون دسترستی به آب، به زنده‌گی شان ادامه داده نمی توانند.

در ادامه گفته شده که کانال‌های آب با دهقانان کمک کرده تا آنها خانواده‌های شانرا تغذیه کنند و محصولات اضافی شانرا به فروش برسانند.

این درحالی است که پس از چندین سال خشکسالی پیهم، بارنده‌گی‌های اخیر دهقانان در افغانستان را امیدوار ساخته که سال آینده حاصل خوب خواهند برداشت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!