رویداد های اخیر

طالبان: در رابطه با گفتگو های صلح تماسی از پاکستان نگرفته ایم

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 

طالبان برای آماده گی های گفتگوهای صلح تاکنون هیچ تماسی از پاکستان نگرفته اند، اما پیش از این مقام های پاکستانی گفته اند که فراخوان صلح به تمامی گروه های مخالف فرستاده اند.

ازسویی ارگ ریاست جمهوری یک بار دیگر تاکید می ورزد که هر گروهی که قانون اساسی کشور را نپذیرند و دست به خشونت و کشتار مردم بزنند، هیچ گاهی با آنان صلح نخواهد شد.

پس از پایان دور چهارم نشست چهار جانبه، انتظارها براین است که روند گفتگوهای صلح به نتیجه برسد و افغانستان به صلح پایدار دست یابد. پاکستان هم به مخالفان مسلح به ویژه گروه های که در افغانستان درگیر جنگ هستند، فراخوان آغاز گفتگوهای صلح را داده است، اما سخنگوی طالبان گفته است که تا کنون با آنان تماس گرفته نشده است.

درهمین حال شماری از آگاهان بدین باور اند که اگر پاکستان برای آغاز عملی گفتگوهای صلح مانع ایجاد نکند، طالبان در ماه مارچ در میز گفتگوهای صلح حضور خواهند داشت.

پوهنوال نصرالله ستانکزیاستاد دانشگاهکابل میگوید: “موضوع تماس با گروه طالبان واضع است و مسوولیت پاکستان است که این کار را انجام دهد و در ماه مارچ شاهد حضور طالبان به میز گفتگوها خواهد بودیم مگر این که پاکستان مانع ایجاد نکند.”

پوهاند ودیر صافیاستاد دانشگاه میگوید: “در مذاکرات چهارجانبه دو تضمین کننده قوی یکی چین و دیگر ایالات متحده امریکا است و پاکستان دیگر سرکشی کرده نمی تواند و این بار امید برای گذاشتن سنگ تهداب صلح افغانستان وجود دارد تا چالش های منطقه یی هم از میان برداشته شود.”

معاون سخنگوی رئیس جمهور تاکید می ورزد موقف حکومت افغانستان برای برگزاری گفتگوهای صلح مشخص شده و تنها با گروه های که قانون اساسی را بپذیرند و دست از کشتار مردم بردارند، گفتگوهای صلح انجام خواهد شد.

سید ظفر هاشمیمعاون سخنگوی رئیس جمهور میگوید: “موقف حکومت افغانستان مشخص است و به این معنا که گروه های افغان که خشونت را ترک کنند و زیر چتر قانون اساسی با حکومت وارد گفتگو شوند ما حاضر به مذاکره استیم، ولی آنانی که خشونت انجام میدهند و دست به حملات انتحاری و کشتار مردم افغانستان میزنند با واکنش سخت نظامیان افغان قرار خواهند گرفت.”

ازسویی هم تعهدات و عملکرد پاکستان در برابر افغانستان و به ویژه روند گفتگوهای صلح به دیده شک نگریسته میشود و صداقت پاکستان دراین راستا زیر پرسش قرار دارد.

عتیق الله ځاځی آگاه سیاسی میگوید: “پاکستان هیچ گاهی در سیاست اش در برابر افغانستان صادقانه عمل نکرده و حکومت حامیان طالبان را باید متقاعد به گفتگوهای صلح بسازد درحالی که پیش از این امیدواری برای آغاز عملی گفتگوهای صلح وجود نداشت، این بار احتمال زیاد دارد که روند گفتگوهای صلح به نتیجه برسد.”

پس از فروپاشی رژیم طالبان، از چهارده سال به این سو افغانستان شاهد ناامنی ها در بسیاری از بخش هایش بوده است و طالبان در این مدت هیچ خواست صلح طلبانه حکومت افغانستان را نپذیرفته اند، دیده شود که این بار چقدر امیدها برای گفتگوهای صلح به حقیقت خواهد پیوست.

گزارش از رفیع صدیقی

Trending

خروج از نسخه موبایل