Connect with us

رویداد های اخیر

روان شناسان: بازی پابجی باعث اختلال های روانی می‌شود

منتشر شده

در

شماری از روان شناسان کشور میگویند که بازی پاپجی به دلیل داشتن هیجان بیش از حد باعث اختلال های روانی می شود.

به گفته آنان این بازی همچنان می توانند ذهن انسان را پرخاشگر بسازد و در دراز مدت حتی می تواند سبب مرگ شود.

این بازی هرچند سرگرمی داغ این روز ها برای جوانان و نواجوانان گفته می شود و حدود یک میلیون کاربر فعال در افغانستان دارد. اما خانواده ها از استفاده این بازی شکایت دارند؛ از این رو اداره «اترا» تصمیم به مسدود کردن این بازی گرفته است.

سعید شینواری سخنگوی اداره اترا میگوید: “ما تصمیم گرفتیم تا این بازی مسدود شود این خواست خانواده ها بوده است ولی به شرکت های مخابراتی گفته ایم که این بازی را در سایت های انترنتی محدود سازند.”

در همین حال شماری از روان شناسان میگویند که هیجان بیش از حد در این بازی پر اضطراب، باعث شده در ده ها بازیگر از این سرگرمی اختلال روانی پیدا شود.

ام المبنین سادات روانشناس میگوید: ” این بازی به گونه کلی خطرناک است و سبب اختلالات روانی و شکاف های مغزی می شود.”

اما روان پزشکان به این باور نیستند، آنان می‌گویند استفاده از بازی های سرگرم کننده یک نوع ارایه آزادی به جوانان است؛ اما مهم این است که روند استفاده از آن مدیریت شود.

بشیر احمد سرور مسوول بخش صحت روانی وزارت صحت عامه میگوید: “این بازی ها همانند تکنالوژی است و مفیدیت های خودش را دارد. برای پیش گیری از ضرر هایش باید روند بازی مدیریت شود.”

اما نهاد نی حمایت کننده رسانه های آزاد از تصمیم اداره اترا مبنی بر مسدود کردن بازی پابجی استقبال می کند اما از این اداره ضمانت برای مصوونیت دیگر سایت های انترنتی می خواهد.

مجیب خلوتگر رییس اجرایی دیدبان حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان میگوید: “این اداره می تواند همانند پابجی دیگر سایت ها را هم مسدود کند از این رو باید تضمین کنند که دیگر سایت ها مسدود نگردد.”

سازمان صحی جهان در دروان قرنطینه استفاده از پابجی را یک راه حل برای بیرون آوردن جوانان از انزواع در این دوران گفته بود، پابجی از دوران شیوع ویروس کرونا در جهان تا کنون نزدیک به  ۳۰۰ میلیون بازیگر در کل جهان پیدا کرده است.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!