Connect with us

رویداد های اخیر

رویترز: رهبر شاخه‌ خراسان داعش در بلوچستان پاکستان زندگی می‌کند

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ثنا‌الله غفاری، مشهور به شهاب‌المهاجر، رهبر شاخه‌ خراسان داعش در ایالت بلوچستان پاکستان زندگی می‌کند. بربنیاد این گزارش، ثنا‌الله غفاری این گروه را به یکی از وحشتناک‌ترین شاخه‌های داعش تبدیل کرده است.

براساس گزارش رویترز، غفاری در سال ۲۰۲۰ رهبری داعش خراسان را برعهده گرفت.

رویترز افزوده است که تا پیش از حمله مرگ‌بار این گروه بر میدان هوایی کابل در سال ۲۰۲۱، اطلاعات کمی درباره غفاری موجود بود که در نتیجه آن ۱۷۰ غیرنظامی و ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

گفته می‌شود که ثناالله غفاری در چندین حمله در افغانستان، ایران، ازبیکستان، تاجیکستان و پاکستان دست داشته ‌است.

پیش از این، مقام‌های پاکستانی اعلام کرده بودند که غفاری در ماه جون سال گذشته در ولایت کنر افغانستان کشته شد، اما اکنون رویترز گزارش داده که او به پاکستان فرار نموده و در ایالت سرحدی بلوچستان زندگی می‌کند.

در همین حال، سخنگوی وزارت امور داخله گفته است که طی بیش از دو سال پسین، داعش در افغانستان سرکوب شده و توان عملیاتی خود را از دست داده است.

عبدالمتین قانع تصریح کرده است: «امارت اسلامی افغانستان تا امروز عملاً ثابت کرده نه در جامه قول بلکه در جامه عمل ثابت کرده، هر کس ادعای دارد باید به دلیل ثابت کند و اگر نه همین ادعا را ما مسترد می‌کنیم. حقیقت ندارد، خاک ما مصون است و هم اکنون هیچ گروه مسلح در کشور فعالیت ندارد.»

گفتنی است که آخرین حمله‌‌‌‌ی را که داعش در افغانستان برعهده گرفت، حمله بر نزدیکی دفتر کابل بانک در کندهار بود که در نتیجه آن سه تن جان باختند و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: جدا دانستن مکتب و مدرسه «دسیسه اشغالگران» است

Published

on

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که کشورهای غربی تلاش دارند به نام مدرسه و مکتب میان مردم تفرقه ایجاد کنند اما به گفته او، به اهداف‌شان نخواهند رسید.

آقای نوری در مراسم فراغت بیش از ۷۰۰ متعلم و محصل در کابل افزود: «جدا دانستن مکتب و مدرسه فکر غربی و دسیسه اشغالگران است، این یک دسیسه فاسد دشمنان دین خدا و افغانستان است.»

نوری تصریح کرد که حکومت به آموزش‌های دینی، به‌ویژه علوم عصری متعهد است و پیشرفت کشور را بدون آن ناممکن می‌داند.

او تأکید کرد که جهاد و دفاع از خاک امروز بر پایه تکنالوژی انجام می‌شود و در این بخش نیز توجه لازم صورت گرفته است.

در این مراسم، محمد علی جان احمد، معین جرگه‌های این وزارت، آموزش‌های دینی و عصری را فرض عین خواند.

جان احمد گفت: «فراگیری علوم عصری برای امور دینی فرض است. اگر علوم دینی را برای این فرا می‌گیریم که برای مقابله با کفار آماده باشیم، پس یقیناً که علوم عصری برای ما و شما فرض است.»

متعلمان و محصلانی که تازه سند فراغت کسب کرده‌اند، از امارت اسلامی می‌خواهند تا زمینه بیشتر را برای ادامه تحصیل آنان فراهم کند.

مقام‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل همچنان گفتند که در بیست سال گذشته تلاش‌هایی برای ترویج فرهنگ غرب در افغانستان صورت گرفته بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!