Connect with us

رویداد های اخیر

ریاست شورای امنیت ملل متحد پیامدهای بازگشت امارت اسلامی به قدرت را برجسته خواهد کرد

منتشر شده

در

کریستینا مارکوس لاسن، نماینده دائمی دانمارک در سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت برای ماه آگست، می‌گوید که ریاست شورای امنیت همزمان با پنج سالگی حاکمیت امارت اسلامی تلاش خواهد کرد پیامدهای این رویداد را برجسته سازد.

او در یک نشست خبری روز دوشنبه گفت که تمرکز شورای امنیت بر تأثیر حاکمیت امارت اسلامی بر وضعیت مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، خواهد بود.

گفتنی است که امارت اسلامی در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت بازگشت.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به این خبر گفته است که بررسی ملل متحد در مورد پیامدهای بازگشت امارت اسلامی به قدرت، ناقص خواهد بود چون امارت اسلامی هیچ نماینده‌ای در این سازمان ندارد که پیشرفت‌های صورت گرفته در افغانستان را ارئه کند.

 
 

رویداد های اخیر

Afghan official meets Iranian oil minister to discuss energy cooperation

Published

on

Ahmad Jan Bilal, General Director of State-Owned Corporations, met with Iran’s Oil Minister Mohsen Paknejad during a visit to Iran to discuss expanding cooperation in the oil and gas sector.

Bilal, accompanied by Mohammad Nasir Rahimi, chief executive of the Afghan state-owned Oil and Gas Corporation, held talks with the Iranian minister on supplying Afghanistan with its oil and gas needs, technical and vocational training, and joint cooperation in oil and gas exploration.

Bilal and his delegation also visited the Iranian Oil Ministry’s research center and oil refineries in Tehran, where they reviewed the facilities’ technical and professional activities and capabilities.

The Iranian side expressed readiness for comprehensive cooperation, necessary coordination and implementation of joint projects in the areas discussed.

At the end of the meeting, both sides introduced joint technical teams tasked with coordinating and following up on the necessary measures to implement the agreed areas of cooperation.

Continue Reading

رویداد های اخیر

والی کندهار از بانک جهانی خواست پروژه‌های مهم و اساسی را تطبیق کند

Published

on

ملا محمد شیرین آخند، والی کندهار از بانک جهانی خواسته است که پروژه‌های مهم و اساسی را در افغانستان تطبیق کند.

این درخواست در دیدار با فاریس حداد-زیروس، مسئول بانک جهانی برای افغانستان، و ریچارد ترنچارد، نماینده سازمان خوراک و زراعت ملل متحد مطرح شده است.

دفتر والی کندهار در خبرنامه‌ای گفته است که حداد-زیروس در این دیدار درباره فعالیت‌ها و کمک‌های بانک جهانی در سراسر افغانستان و همچنین فعالیت‌های سازمان خوراک و زراعت ملل متحد معلومات ارائه کرده است.

او گفته است که بانک جهانی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی نیز فعالیت‌های خود را در افغانستان ادامه داده و هزینه‌های مالی فعالیت‌های سازمان خوراک و زراعت ملل متحد نیز از سوی بانک جهانی تأمین می‌شود.

به گفته او، این نهادها در بخش‌های صحت، کمک‌های بشردوستانه، آموزش، آب آشامیدنی پاک و زراعت فعالیت می‌کنند.

حداد-زیروس افزوده است که بانک جهانی و مسئولان محلی تلاش‌های مشترکی را برای اجرای پروژه‌هایی با هدف تقویت سکتور خصوصی و ایجاد فرصت‌های کاری آغاز کرده‌اند.

والی کندهار از کمک‌ها و همکاری‌های بانک جهانی و سازمان خوراک و زراعت ملل متحد قدردانی کرده است.

او از بانک جهانی خواسته است پروژه‌های مهمی از جمله بلند بردن ارتفاع بند دهله، ادامه حمایت از شفاخانه حوزه‌ای میرویس، ساخت سردخانه‌ و چکدم، گسترش بازار برای میوه‌ تازه و خشک و حمایت از کشت بدیل مواد مخدر را در کندهار اجرا کند.

والی کندهار گفته است که مردم افغانستان سال‌ها با دشواری‌های زیادی روبه‌رو بوده‌اند و اکنون باید خدمات اساسی و معیاری برای آنان فراهم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سنگ تهداب شهرک صنعتی ۲۲ هزار جریبی در بلخ گذاشته شد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، روز جمعه سنگ تهداب شهرک صنعتی «امام شقیق بلخی» را در منطقه دو راهی حیرتان ولایت بلخ گذاشت.

ملا برادر در مراسم آغاز این پروژه گفت که هدف امارت اسلامی، تبدیل تدریجی افغانستان به یک کشور تولیدی و فراهم‌کردن زمینه برای تبدیل نیروی جوان کشور به نیروی کاری مولد است.

او گفت حکومت تلاش دارد صنعت، تولید و بازار را با یکدیگر وصل کند و محصولات تولیدشده در افغانستان را به بازارهای منطقه و جهان صادر کند.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ایجاد شهرک صنعتی بلخ می‌تواند کمبود زمین صنعتی در این ولایت را کاهش دهد، زمینه فعالیت صنعت‌کاران را فراهم کند، وابستگی افغانستان به واردات را کاهش دهد و برای هزاران نفر زمینه کار ایجاد کند.

ملا برادر بلخ را یکی از ولایت‌های مهم تجارتی، ترانزیتی و صنعتی کشور خواند و گفت بندر حیرتان نباید تنها برای واردات کالا و رفت‌وآمد استفاده شود، بلکه باید به مسیر مهمی برای صادرات محصولات پروسس‌شده و تولیدات افغانستان تبدیل شود.

او از جامعه جهانی خواست روابط رسمی اقتصادی با افغانستان را گسترش دهد و محدودیت‌های مالی و بانکی را پایان دهد. ملا برادر گفت افغانستان ظرفیت و اراده مشارکت در همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را دارد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا همچنین از صنعت‌کاران خواست در بخش‌های مختلف شهرک صنعتی جدید سرمایه‌گذاری کنند و گفت امارت اسلامی برای فراهم‌کردن امکانات و همکاری‌های لازم آماده است.

شهرک صنعتی بلخ در مساحت ۲۲ هزار جریب زمین ساخته می‌شود و قرار است زمینه پروسس مواد خام، تولید محصولات معیاری و صادرات کالا را در بخش‌های مختلف فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!