Connect with us

رویداد های اخیر

رییس‌جمهور غنی در نشست قلب آسیا: افغانستان باثبات به نفع تمامی کشورهای منطقه است

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی امروز (سه شنبه، ۱۰ حمل) در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول گفته است که افغانستان باثبات به نفع تمامی کشورهای منطقه است.

آقای غنی که دراین کنفرانس سخنرانی می‌کرد گفت که: “افغانستان با ثبات به نفع تمام کشورهای منطقه است.”

رییس جمهور گفت که مردم افغانستان در چهار دهه گذشته از حق صلح محروم بودند.

او افزود:” صلح برای ما یک آرزو نیست بلکه یک ضرورت مهم است. حکومت افغانستان و متحدین ما به دنبال یک راه حل و دستیابی به صلح استیم.”

رییس جمهور می‌گوید که اجماع منطقه‌یی برای صلح افغانستان ارزش حیاتی دارد و ابراز امیدواری کرد که نشست قلب آسیا باعث ختم جنگ در افغانستان خواهد شد.

غنی افزود که:” انتقال قدرت به رییس جمهور دیگر باید مطابق قانون اساسی افغانستان صورت گیرد.”

در مورد طالبان آقای غنی گفت:” طالبان باید آتش بس اعلام کند و جامعه بین‌المللی باید از این آتش بس نظارت کند.”

او از طالبان خواست تا به عوض جنگ خواسته‌های مشروع شان را در میز مذاکرده دنبال کند.

غنی می‌گوید که افغانستان چهار راه کشورهای آسیایی خواهد بود و روابط کشور آسیایی در پیشرفت افغانستان موثر است.

او در این باره گفت:” روابط افغانستان و تاجیکستان بر اساس احترام و اعتماد دوجانبه استوار است.”

وی افزود:”ما امیدوار استیم که سرحدات ما به حیث نمونه همکاری متقابله به سرحدات باز و سرحدات همکاری مبدل شود.”

در همین حال امام علی رحمان، ریییس جمهور تاجیکستان، هنگام سخنرانی در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول از کشورهای دیگر نیز خواست تا افغانستان را در راستای رسیدن به صلح همکاری نمایند.

امام علی رحمان با ابراز نگرانی از وضعیت جاری در افغانستان می‌گوید که کشورهای منطقه نباید افغانستان را  تنها بگذارد و جنگ کنونی افغانستان راه حل نظامی ندارد.

امام علی رحمان حمایت قاطع کشورش را از روند صلح افغانستان اعلام کرد و گفت که آماده است که تمام تجارب کشورش در راستای صلح با مردم افغانستان شریک سازد

وی افزود که :”تاجیکستان خواستار برقراری صلح در افغانستان است و همکاری با افغانستان در اولولیت سیاست خارجی تاجیکستان قرار دارد.”

امام علی رحمان می‌گوید که:” تاجیکستان برای حل بحران افغانستان قدم‌های موثری را خواهد  برداشت.”

رییس جمهور تاجیکستان همچنان گفت:” روند مصالحه ملی در تاجیکستان پنج سال را در بر گرفت، در زمان حکومت برهان الدین ربانی و احمد شاه مسعود هزاران شهروندان ما در افغانستان مستقر شدند و نخستین گفتکوهای میان تاجکان در کابل صورت گرفت.”

این در حالی است که پس از خروج قشون سرخ شوروی تاجیکستان درگیر جنگ‌های داخلی شد.

رویداد های اخیر

چهارمین جلسه گروه کاری مبارزه با مواد مخدر در چارچوب پروسه دوحه در کابل برگزار شد

یوناما، نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها تلاش‌های امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر را ستودند و کاهش چشمگیر کشت کوکنار را دستاوردی تاریخی دانستند.

Published

on

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت امور خارجه، گزارش داده است که چهارمین جلسه گروه کاری مبارزه با مواد مخدر تحت چتر پروسه دوحه در هوتل گرند کابل به میزبانی یوناما و به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.

در این جلسه، نمایندگان وزارت‌های امور خارجه، امور داخله، زراعت، آبیاری و مالداری و صحت عامه امارت اسلامی افغانستان، به‌همراه نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی، دیپلمات‌ها و کارشناسان موضوعی حضور داشتند.

تکل گفت که نمایندگان وزارت‌های مربوطه امارت اسلامی یادآور شدند که براساس فرمان رهبر امارت اسلامی، کشت کوکنار در افغانستان به سطح تقریباً صفر کاهش یافته است. نمایندگان امارت دستاوردها، چالش‌های موجود و پیشنهادها در زمینه اجرای قانون، معیشت جایگزین و درمان معتادان را ارائه کردند.

نمایندگان افزودند که امارت اسلامی هم تعهد و هم توانایی قوی در مبارزه با مواد مخدر را به اثبات رسانده است. هرچند اقدامات در افغانستان عملی شده، اما آثار آن برای منطقه و جهان نیز محسوس است و برای حفظ این دستاوردها همکاری مشترک، سرمایه‌گذاری و اعتماد متقابل لازم است.

مسئولان امارت همچنین نسبت به مواد مخدر مصنوعی ابراز نگرانی کردند و یادآور شدند که منابع این مواد بیرون از مرزهای افغانستان قرار دارد و در صورت عدم جلوگیری، می‌تواند برای کشور، منطقه و جهان آسیب‌زا باشد.

در مقابل، یوناما، نهادهای سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها تلاش‌های امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر را ستودند و کاهش چشمگیر کشت کوکنار را دستاوردی تاریخی دانستند. شماری از کشورها و سازمان‌ها به ادامه همکاری و حمایت تعهد کرده و بر ضرورت تأمین معیشت جایگزین برای دهاقین و برنامه‌های درمان معتادان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان؛ بیش از ۸۰ کشته و ۳۳۰ زخمی در یک سال بر اثر انفجار مواد منفجره

روز گذشته، یوناما گفته بود که افغانستان از لحاظ تلفات ناشی از انفجار مواد منفجره، سومین کشور جهان است و همچنان مواد منفجره و مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های گذشته جان مردم را تهدید می‌کند.

Published

on

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرد که در یک سال گذشته، ۱۹۳ واقعه انفجار مواد منفجره در سراسر افغانستان ثبت شده است که در نتیجه آن ۸۷ نفر جان باخته و ۳۳۳ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

محمد یوسف حماد، رئیس اطلاعات و نشرات این اداره، گفته است که بیشترین قربانیان کودکان بوده‌اند و سهم آنها از تلفات ۶۷.۵ درصد است.

وی افزود که تیم‌های پاک‌سازی معادن در طول یک سال گذشته ۵۸ کیلومتر از مناطق کشور را پاکسازی کرده و ۲۴۷۲۰ مین را کشف و خنثی کرده‌اند.

حماد هم‌چنین یادآور شد که ۱۵۵ تیم پاک‌سازی فعال هستند و بیش از دو میلیون نفر از طریق برنامه‌های آگاهی‌دهی با خطرات مواد منفجره آشنا شده‌اند.

با این حال، هنوز حدود ۱۰۶ هزار کیلومتر از مناطق افغانستان آلوده به مواد منفجره باقی مانده است.

این در حالی است که روز گذشته، یوناما گفته بود که افغانستان از لحاظ تلفات ناشی از انفجار مواد منفجره، سومین کشور جهان است و همچنان مواد منفجره و مهمات باقی‌مانده از جنگ‌های گذشته جان مردم را تهدید می‌کند.

در گزارش یوناما آمده است که اطفال بیشترین قربانیان این تهدیدها هستند و ۸۰ درصد تلفات را تشکیل می‌دهند.

این نهاد بیان کرده است که کودکان اغلب هنگام بازی در نتیجه‌ تماس با مهمات منفجرنشده، زخمی شده یا جان خود را از دست می‌دهند.

یوناما خواهان تأمین حمایت مالی نهادهای غیردولتی در بخش ماین‌پاکی شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان؛ ازبکستان و پاکستان فعالیت‌های میدانی را آغاز می‌کنند

جلسه تحت ریاست مشترک هارون اختر خان، دستیار خاص صدراعظم پاکستان در امور صنایع و تولید، و لزیز قدراتوف، وزیر سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان برگزار شد.

Published

on

وزارت سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان گزارش داد که ازبکستان و پاکستان به توافق رسیدند تا کارهای میدانی پروژه راه‌آهن ترانس‌افغان را آغاز کنند. این توافق در دهمین جلسه کمیسیون بین‌دولتی پاکستان–ازبکستان در زمینه همکاری‌های تجاری، اقتصادی و علمی-تخنیکی حاصل شده است.

جلسه تحت ریاست مشترک هارون اختر خان، دستیار خاص صدراعظم پاکستان در امور صنایع و تولید، و لزیز قدراتوف، وزیر سرمایه‌گذاری، صنایع و تجارت ازبکستان برگزار شد.

طرفین هم‌چنین توافق کردند تا به یک فرمت جدید برای فعالیت‌های منظم کمیسیون بین‌دولتی منتقل شوند تا هماهنگی و تسریع در اجرای طرح‌های مشترک افزایش یابد.

راه‌آهن ترانس‌افغان با طول تقریبی ۶۴۷ کیلومتر از مسیر ترمز–نایب‌آباد–میدان‌شهر–لوگر–خرلاچی عبور خواهد کرد و به شبکه ریلی پاکستان متصل شده و دسترسی به بندر کراچی و سایر ترمینال‌های دریایی را فراهم می‌کند. هزینه تقریبی این پروژه ۴.۶ میلیارد دالر برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!