جهان

ازبکستان در نشست تاشکند خواهان آتش بس از سوی طالبان شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

شوکت میرضیایوف، رییس جمهور ازبکستان امروز در نشست تاشکند از طالبان خواهان آتش بس شده و تاکید کرد که بدون حمایت از دولت افغانستان هیچ گزینه ای دیگری برای ریشه کن ساختن هراس افگنی وجود ندارد.

نشست تاشکند با محوریت صلح افغانستان، امنیت و اتصال منطقه ای امروز در ازبکستان با حضور نمایندگان ۲۳ کشور و سازمان های بین المللی تدویر یافت که رییس جمهوران افغانستان، ازبکستان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در آن اشتراک داشتند.

رییس جمهور غنی در این نشست خواستار همکاری تمام کشورها شد و خاطرنشان کرد که بدون تامین صلح در افغانستان منطقه هرگز به ثبات نخواهد رسید.

وی همچنان افزود که برای آغاز گفتگوهای صلح  حکومت افغانستان از تمامی فرصت ها استفاده خواهد کرد.

آقای غنی در این مورد چنین اظهار داشت: “ما از تمامی فرصت ها برای تامین صلح استفاده خواهیم کرد هر چند که اقداماتی در این زمینه انجام شده اما همکاری شما برای رفع تهدیدات و تامین صلح افغانستان بسیار مهم است ما باید همکاری منطقه ای برای مبارزه با هراس افگنی را تقویت کنیم و نباید فرصت های کنونی که نادر است از دست رود.”

به باور رییس جمهور غنی کشورهای منطقه اهداف مشترک دارند و با تهدیدات مشترک مواجه هستند.

وی در این مورد گفت: “شبکه‌های هراس افگن باهم وصل‌اند و اهداف مشترک دارند. افغانستان در خط نخست مبارزه با هراس افگنی قرار دارد و شمار جنگجویان داعش در افغانستان به کمتر از 2 هزار تن میرسد اما نظامیان افغان  شجاعانه در مقابل آنان می‌جنگند و بیش از یک هزار تن آنان را از بین برده اند.”

رییس جمهور کشور عملی سازی پروژه های بزرگ منطقه ای را گزینه دیگر برای تامین صلح در افغانستان و منطقه دانست و تصریح داشت که بدون ریشه کن ساختن تهدیدات کنونی راه رسیدن به صلح دشوار و تاریک است.

وی در این نشست همچنان اظهار داشت که جنگجویان خارجی تهدید جدی دیگری در برابر مذاکرات صلح است و مانع مذاکره حکومت افغانستان با طالبان میشوند.

رییس جمهور ازبکستان نسبت به اوضاع افغانستان ابراز نگرانی کرد و از طالبان خواست تا برای موفقیت روند صلح و جلوگیری از آینده ناکام در افغانستان اماده اغاز مذاکره و اتش بس شوند.

رییس جمهور ازبکستان در این نشست اذعان داشت: “ثبات در افغانستان به معنی ثبات در منطقه است ما باید به افغانستان همکاری کنیم تا به صلح برسد و اقتصاد بهتر داشته باشد بدون حمایت از افغانستان هیچ راه دیگر برای پیروزی در مقابل هراس افگنی نیست ما برای مبارزه با هراس افگنی اماده هر گونه همکاری هستیم حتی اگر استفاده از قوای نظامی هم باشد.”

نماینده اتحادیه اروپا در این نشست نیز از گفتگوهای صلح افغانستان پشتیبانی کرده و برای همکاری در روند صلح ابراز آمادگی کرد.

فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: “این برای مخالفین دولت افغانستان یک چانس طلایی است که به روند صلح یکجا شوند اتحادیه اروپا اماده هرگونه همکاری است ما میتوانیم که در زمینه حذف نام طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل نیز همکاری کنیم.”

قاچاق مواد مخدر و تجهیز هراس افگنان یکی از نگرانی های دیگر اعضای این نشست بود.

رییس جمهوری افغانستان و نماینده اتحادیه اروپا خواستار نابودی راه های تمویل هراس افگنان شدند.

Trending

خروج از نسخه موبایل