اخبار ساحوی

رییس جمهور هیچ صلاحیتی در باره دوام کار مجلس نمایندگان ندارد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 

ریاست اجرایی با تصمیم اخیر رییس جمهور در باره دوام کار مجلس نمایندگان و اعلام زمان برگزاری انتخابات تا یک ماه دیگر مخالفت نشان می دهد.

یکی از سخنگویان این نهاد میگوید، رییس جمهور هیچ صلاحیتی در باره دوام کار مجلس نمایندگان ندارد و مجلس مطابق قانون تا اعلام نتیجه انتخابات به کارش ادامه خواهد داد.

 

همزمان با این کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، 18 ثور و بیست و هفت سنبله سال آینده را به عنوان تاریخ های پیشنهادی برگزاری انتخابات به ریاست جمهوری ارایه کرده اند.

ریاست جمهوری در یک خبرنامه نگاشته است که مجلس نمایندگان تا اعلام نتایج انتخابات پیش رو به کارش ادامه خواهد داد و زمان برگزاری انتخابات هم تا یک ماه دیگر مشخص خواهد شد.

 

در این اعلامیه بر آوردن اصلاحات لازم در نظام انتخاباتی نیز تاکید شده است.

ریاست اجرایی این اعلامیه را در مخالفت با قانون اساسی و توافق نامه سیاسی میخواند ، توافق نامه ی که به باور ریاست اجرایی بر اساس آن حکومت وحدت ملی شکل گرفته است.

 

آصف آشنا معاون سخنگوی ریاست اجرایی میگوید” تا زمانیکه کار اصلاحات به انجام نه رسیده ما نمی توانیم به اساس یک فرضیه و یا یک نظریه ذهنی تقویم انتخابات را مشخص کنیم”

همزمان کمیسیون مستقل انتخابات هم طرح پیشنهادی اش را برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان به ریاست جمهوری ارایه کرده است.

بر اساس این طرح ، کمیسیون مستقل انتخابات در نظر دارد انتخابات مجلس نمایندگان را در هجدهم ثور و یا هم در بیست و هفتم سنبله یعنی یک سال بعد برگزار کند.

از سوی دیگر رییس جمهور با هیات رهبری کمیسیون های انتخاباتی دیدار کرده است.

ارزیابی مجدد مراکز رای دهی، تثبیت کارت های رای دهی، استخدام افراد در پست های دایمی کمیسیون ها و ترتیب فهرست رای دهنده گان  از طرح  های عمده هیات رهبری کمیسیون های انتخاباتی گفته شده است .

با این حال رئیس جمهور غنی خطاب به اعضای کمیسیون ها گفت که در مورد گزینش رهبری و افراد تخنیکی دو کمیسیون گفتمان آغاز شود و اصول داخلی کمیسیون ها مشخص گردد.

همچنان رئیس جمهور پیشنهاد کرد تا هیات های از هر دو کمیسیون به کشور هند سفر نمایند و از تجارب آنان در زمینه انتخابات استفاده کنند.

با این حال حقوق دانان میگویند، هر عملکرد اعضای مجلس که در قانون اساسی تذکر یافته پس از اول سرطان هیچ جایگاه قانونی ندارد.

عبدالسبحان مصباح معاون اتحادیه حقوق دانان میگوید” بعد از سپری شدن همان زمان معینه که اول سرطان میشود هر آن صلاحیت که قانون به ولسی جرگه داده است همه منقضی میشود که این به شمول رای دادن به وزرا،  سلب اعتماد ، رای دادن به شورای عالی ستره محکمه و یا هر آن صلاحیت دیگر را که دارند همه از بین میرود”   

بحث جالب در این جاست که هر دور تقنینی مجلس نمایندگان در اول سرطان سال پنجم پایان میابد ، رییس جمهور و یا یکی از معاونانش هر سال کاری مجلس را افتتاح میکند.

دیده شود که رییس جمهور و یا یکی از معاونانش سال ششم کاری اعضای مجلس را افتتاح خواهند کرد؟

گپ دیگر هم اینکه هر دور تقنینی پنج ساله از سوی یک رییس اداره می شود و وظایف رییس مجلس هم در اول سرطان پایان میابد ، اعضای مجلس برای دوام کار شان رییس جدید انتخاب خواهند کرد.

 

گزارش نصرت پارسا

 

Trending

خروج از نسخه موبایل